Πώς λειτουργεί μια μονάδα USB flash;

USB-flash-drive

Οι μονάδες flash είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξεσουάρ της σύγχρονης πληροφορικής. Από την εισαγωγή τους το 2002, υπάρχουν λίγοι χρήστες που δεν διαθέτουν τουλάχιστον έναν, ή ίσως ακόμη και ένα ολόκληρο συρτάρι, μονάδες flash που έχουν στη διάθεσή τους.

Αυτή η λύση αποθήκευσης σε μέγεθος τσέπης, που συχνά αναφέρεται ως μονάδα USB ή “USB Stick”, είναι ένας εύκολος τρόπος για τη γρήγορη, ασφαλή και εύκολη μεταφορά δεδομένων από το ένα μέρος στο άλλο. Είτε πρέπει να μεταφέρετε φωτογραφίες, έγγραφα ή ακόμα και περιεχόμενο βίντεο, μια μονάδα flash σάς επιτρέπει να μετακινείτε δεδομένα με ταχύτητα και ασφάλεια.

Ωστόσο, δεδομένης της προβολής των υπηρεσιών email και κοινής χρήσης αρχείων, γιατί οι άνθρωποι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν μονάδες flash; Δεν είναι πιο βολικό να χρησιμοποιείτε email ή κοινόχρηστο αρχείο με βάση το cloud από μια τυπική μονάδα flash, καθώς δεν απαιτείται επιπλέον υλικό; Σε αυτή την περίπτωση τα αρχεία αποστέλλονται μέσω email ή μεταφορτώνονται στο cloud, συμπιέζονται σχεδόν πάντα για να μειώσουν το μέγεθος του αρχείου.

Με μια μονάδα flash, δεν απαιτείται συμπίεση, ώστε οι φωτογραφίες, τα βίντεο και οι γραφικές παρουσιάσεις να διατηρούν το αρχικό τους μέγεθος αρχείου και να διατηρούν την ποιότητά τους. Αυτό είναι ένα από τα πολλά οφέλη από τη χρήση μιας μονάδας flash, αλλά αυτό το πλεονέκτημα μπορεί να σας αφήσει να αναρωτιέστε, πώς λειτουργεί μια μονάδα flash;

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ USB FLASH DRIVE;

Για να μάθετε την απάντηση στην ερώτηση, “πώς λειτουργεί μια μονάδα flash”, πρέπει πρώτα να καταλάβετε την τεχνολογία φλας.

Η μνήμη Flash είναι μια λύση αποθήκευσης στερεάς κατάστασης χωρίς κινούμενα μέρη και δεν χρειάζεται πηγή τροφοδοσίας για περιστροφή ενός κινητήρα. Αυτή η τεχνολογία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους τυπικούς σκληρούς δίσκους που διαθέτουν κινητήρα που απαιτεί μια πιο σημαντική πηγή ισχύος. Μέσα στη μονάδα flash, τα δεδομένα αποθηκεύονται σε κελιά που προστατεύονται από πλωτές πύλες. Τα ηλεκτρόνια αποστέλλονται στην πύλη και “φλας!” αλλάζουν τη χρέωση της πύλης, επιτρέποντας την επανεγγραφή του κελιού.

Οι μονάδες flash, συγκεκριμένα οι μονάδες USB ή USB Stick χρησιμοποιούν έναν συγκεκριμένο τύπο τεχνολογίας flash που ονομάζεται NAND. Το φλας NAND είναι γνωστό για την ταχύτητα. Η χρήση αυτής της τεχνολογίας για την εγγραφή στο NAND είναι γρήγορη, αλλά η ανάγνωση από το NAND είναι ακόμη πιο γρήγορη, καθιστώντας την εξαιρετική επιλογή για μονάδες flash. Οι μονάδες flash USB χωρίζουν δεδομένα σε μικρά μπλοκ που ονομάζονται σελίδες. Η τεχνολογία NAND επιτρέπει στους δίσκους να διαβάζουν και να γράφουν πολλές σελίδες δεδομένων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όλη αυτή η τεχνολογία ζει σε έναν πίνακα τυπωμένων κυκλωμάτων που καλύπτεται από ένα εξωτερικό κέλυφος από πλαστικό ή καουτσούκ. Είτε είναι χρωματισμένο πλαστικό, γκρίζο θεσμικό είτε σε σχήμα χαριτωμένου ζώου, αυτό είναι το κομμάτι που κρατάμε και χειριζόμαστε. Στο άλλο άκρο της μονάδας είναι η θύρα USB, το μέρος που εισάγουμε στη θύρα του υπολογιστή. Φυσικά, οι μονάδες flash είναι πολύ απλές συσκευές, αλλά διαθέτουν μεγάλη ισχύ στο μικρό, απλό πακέτο τους.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ FLASH DRIVE ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ;

Μόλις συνδεθεί στον υπολογιστή, ξεκινά μια έντονη δραστηριότητα. Η μονάδα flash αρχίζει να λειτουργεί ως σκληρός δίσκος και μπαίνει σε λειτουργία εξομοίωσης μόλις πραγματοποιηθεί σύνδεση. Η συσκευή αναγνωρίζει το USB και βλέπει τις λογικές μονάδες με δομή μπλοκ. Αυτό επιτρέπει στο μηχάνημα να χρησιμοποιεί το σωστό πρόγραμμα για να διαβάσει τις πληροφορίες που περιέχονται στη μονάδα δίσκου.

Εάν συνδέσετε ποτέ ένα φλας USB στον υπολογιστή σας και δεν μπορείτε να βρείτε τη μονάδα δίσκου, μεταβείτε στο “Ο Υπολογιστής μου” στα Windows ή στο “Finder” σε Mac και θα πρέπει να βλέπετε εύκολα τη μονάδα USB με όλες τις άλλες διαθέσιμες πηγές αποθήκευσης.

Όταν τελειώσετε με τη μονάδα flash, φροντίστε πάντα να την αφαιρέσετε σωστά πηγαίνοντας για άλλη μια φορά στο “My Computer” ή “Finder, κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας” Eject “. Αυτό διασφαλίζει ότι η μονάδα flash αφαιρείται με ασφάλεια και χωρίς να προκαλεί βλάβη στα δεδομένα σας.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΔΙΚΤΥΟ FLASH DRIVE;

Εν ολίγοις, ναι. Οι μονάδες flash μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη λειτουργία ελαφρών λειτουργικών συστημάτων, επιτρέποντας στους υπολογιστές να λειτουργούν ως συσκευές δικτύωσης. Οι μονάδες flash δεν χρησιμοποιούνται για αυτό όσο και για αποθήκευση, αλλά η δικτύωση μιας μονάδας flash μπορεί να γίνει.

Όταν μια μονάδα flash λειτουργεί ως συσκευή δικτύου, η συσκευή φορτώνεται με ένα λειτουργικό σύστημα για να μπορέσει το δίκτυο να εκκινήσει. Πολλοί χρήστες προτιμούν να χρησιμοποιούν μονάδες flash για αυτό το σκοπό σε σχέση με άλλες συσκευές, επειδή είναι πολύ πιο αξιόπιστες, απαιτούν ελάχιστη ισχύ και έχουν μικρό μέγεθος αλλά μεγάλο χώρο αποθήκευσης.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΧΑΛΑΣΕΙ ΕΝΑ USB FLASH

Οι μονάδες flash, από τη σχεδίαση, θα γράφουν δεδομένα στη μονάδα δίσκου μόνο για προκαθορισμένο αριθμό φορών. Κάθε μονάδα flash είναι διαφορετική και μερικές θα διαρκέσουν περισσότερο από άλλες. Αλλά τελικά, και αναπόφευκτα, το υλικό σας θα αποτύχει.

Όταν η μονάδα flash σας αποτύχει, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Πρώτα, επιστρέψτε στο τελευταίο αντίγραφο ασφαλείας σας. Θα πρέπει να αποθηκεύετε τακτικά τα δεδομένα σας σε τοπική και εξωτερική συσκευή και ίσως ακόμη και σε μια λύση αποθήκευσης που βασίζεται σε σύννεφο.

Εάν δεν έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας, μην χάσετε την ελπίδα σας. Κάντε το καλύτερο δυνατό για να εξαγάγετε σωστά τη μονάδα flash από τον υπολογιστή σας. Μην κρατάτε τη μονάδα συνδεδεμένη, σε μια προσπάθεια να διορθώσετε μόνοι σας το πρόβλημα. Παρά τις καλύτερες προθέσεις σας, πιθανότατα θα κάνετε το πρόβλημα χειρότερο και ίσως ακόμη και μη αναστρέψιμο.

Η καλύτερη πορεία δράσης είναι να επικοινωνήσετε με την Datarecall International για να σας βοηθήσουμε να ανακτήσετε τα δεδομένα σας από το USB Flash. Οι εξειδικευμένοι ειδικοί μας στην ανάκτηση δεδομένων θα κάνουν ό, τι μπορούν για να ανακτήσουν πλήρως τα αρχεία σας.