Privacy Policy

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Ο επισκέπτης / χρήστης των υπηρεσιών του παρόντος ιστοτόπου datareca.gr (εφεξής
«ιστότοπος») αποδέχεται και κατανοεί ότι το σύνολο των σελίδων & υπηρεσιών παρέχεται
όπως ακριβώς είναι και ο ιστότοπος αποποιείται οποιασδήποτε ευθύνης σχετικής με την
περιορισμένη χρονική διάρκεια, τη διαγραφή, την κακή απόδοση ή την αδυναμία
ηλεκτρονικής αποθήκευσης δεδομένων (data) των χρηστών ή και οποιουδήποτε
περιεχομένου προσωπικών σελίδων / υπηρεσιών. Ο επισκέπτης/χρήστης έχει την ευθύνη
πρόσβασης στις υπηρεσίες του ιστοτόπου και η σχετική πρόσβαση μπορεί να απαιτεί την
καταβολή τελών σε τρίτους φορείς (π.χ παροχής υπηρεσιών internet).
Ο επισκέπτης/χρήστης έχει την αποκλειστική ευθύνη πληρωμής των σχετικών τελών.
Επίσης, ο επισκέπτης/χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τον προσωπικό εξοπλισμό
του με τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα που του επιτρέπουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες
του ιστοτόπου.

Ο συγκεκριμένος ιστότοπος δεσμεύεται να διασφαλίσει την ιδιωτικότητα των επισκεπτών
του. Σε αυτούς τους όρους χρήσης-πολιτική απορρήτου, εξηγείται πως θα διαχειρίζονται τα
προσωπικά δεδομένα των επικεπτών/χρηστών, σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο που αφορά
την προστασία των προσωπικών δεδομένων (Ν. 2472/1997 και τροποποιήσεις αυτού).
Ζητείται από τον κάθε επισκέπτη/χρήστη να αποδεχθεί την χρήση Cookies σύμφωνα με
τους όρους της παρούσας πολιτικής, την πρώτη φορά που θα επισκεφθεί τον ιστότοπο.
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο και αποδεχόμενος αυτή την πολιτική, ο επισκέπτης/χρήστης
αποδέχεται τη χρήση από μέρους του ιστοτόπου των Cookies σύμφωνα με τους όρους της
παρούσας πολιτικής.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Επισκέοτες/χρήστες του ιστοτόπου που είναι ανήλικοι δεν επιτρέπεται να έχουν καμία
πρόσβαση στις υπηρεσίες του ιστοτόπου που μπορεί να θεωρούνται ακατάλληλες για
ανηλίκους και οι οποίες δεν είναι εφικτό να ελεγχθούν από τον ιστότοπο. Σε κάθε ενότητα ή
υπηρεσία που μπορεί να περιέχει υλικό είτε προσβλητικό, είτε ανήθικο είτε γενικώς
ακατάλληλο από κάθε άλλη άποψη, υπάρχει προειδοποίηση προς τους
επισκέπτες/χρήστες. Εάν όμως παρόλα αυτά, ανήλικοι χρήστες αυτοβούλως επισκεφτούν
σελίδες με υλικό με τους άνωθεν χαρακτηρισμούς και το οποίο δεν είναι δυνατό να
ελέγχεται συνεχώς, ο ιστότοπος δε φέρει ουδεμία ευθύνη.

ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

Είναι αμοιβαίως αποδεκτό και κατανοητό ότι όλες οι πληροφορίες, τα δεδομένα, τα
κείμενα, τα γραφικά, οι φωτογραφίες, οι εικόνες, τα μουσικά αρχεία, τα βίντεο, τα
μηνύματα και όλο το περιεχόμενο, είτε αναρτάται δημόσια είτε μεταφέρεται ιδιωτικά,
παραμένει στην αποκλειστική ευθύνη του φυσικού ή νομικού προσώπου από το οποίο το
περιεχόμενο πηγάζει. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος και
οποιοδήποτε περιεχόμενο αναρτά, δημοσιεύει, αποστέλλει, μεταφέρει ή άλλως καθιστά
διαθέσιμο μέσω των υπηρεσιών του ιστοτόπου.

Ο ιστότοπος δεν είναι δυνατό, λόγω του όγκου του, να ελέγχει το σύνολο του περιεχομένου
που αναρτάται από τους χρήστες/μέλη του στις υπηρεσίες του δικτυακού τόπου, οπότε δεν
εγγυάται την ακρίβεια, την ακεραιότητα, τη νομιμότητα, ή την ποιότητα τέτοιου
περιεχομένου. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος ο ιστότοπος για
οποιοδήποτε λάθος ή παραλείψεις σε οποιοδήποτε περιεχόμενο ή για οποιαδήποτε βλάβη
ή ζημία που τυχόν προκύψει από τη χρήση οποιουδήποτε περιεχομένου που αναρτάται,
αποστέλλεται, μεταφέρεται ή άλλως καθίσταται διαθέσιμο από τους χρήστες/μέλη στις
υπηρεσίες του ιστοτόπου.

Οι χρήστες/μέλη συμφωνούν να μην κάνουν χρήση των υπηρεσιών του ιστοτόπου και
αποδέχονται ακέραιη και αποκλειστική την ευθύνη τους σχετικά με τα κάτωθι για:
Ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση
περιεχομένου που είναι παράνομο, επιβλαβές, απειλητικό, προσβλητικό, επιζήμιο,
δυσφημιστικό, χυδαίο, βίαιο, υβριστικό, ρατσιστικό ή άλλως αποδοκιμαστέο, παραβιάζει
την προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα άλλων, οποιαδήποτε δικαιώματα
πνευματικής ιδιοκτησίας οποιουδήποτε φορέα και προκαλεί συναισθήματα μίσους, ή/και
οποιοδήποτε άλλο συνιστάμενο ποινικό αδίκημα και οποιαδήποτε άλλη μορφή
ανεπιθύμητης προώθησης περιεχομένου, καθώς και περιεχομένου που περιέχει
ψηφιακούς ιούς ή οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρονικό κώδικα, αρχεία ή προγράμματα
σχεδιασμένα να παρεμβληθούν, καταστρέψουν ή περιορίσουν τη λειτουργία οποιουδήποτε
λογισμικού ή εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών ή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Πρόκληση βλάβης σε ανηλίκους με οποιοδήποτε τρόπο. Μίμηση οποιουδήποτε νομικού ή
φυσικού προσώπου ή ψευδή δήλωση για την ταυτότητα του χρήστη/μέλους ή
παραπλανητική δήλωση αναφορικά με τη σχέση ή/και συνεργασία του χρήστη/μέλους με
κάποιο άλλο νομικό ή φυσικό πρόσωπο. Παραχάραξη ή άλλη αλλοίωση των
αναγνωριστικών των χρηστών/μελών, με σκοπό την παραπλάνηση ως προς την προέλευση
του περιεχομένου που μεταδίδεται μέσω των υπηρεσιών του ιστοτόπου. Ανάρτηση,
δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση
περιεχομένου από άτομο που δεν έχει δικαίωμα να διαθέσει το συγκεκριμένο περιεχόμενο
βάσει νόμου ή βάσει εμπιστευτικής σχέσης. Παρεμβολή στις υπηρεσίες ή διάσπαση των
υπηρεσιών ή των Servers ή των δικτύων που είναι συνδεδεμένα με τις υπηρεσίες του
ιστοτόπου, ή παρακοή των προϋποθέσεων, διαδικασιών και κανόνων χρήσης των δικτύων
αυτών. Παραβίαση με ή χωρίς πρόθεση, οποιασδήποτε τοπικής, εθνικής, ευρωπαϊκής,
διεθνούς νομοθεσίας ή/και οποιουδήποτε κανόνα που έχει νομοθετική ισχύ και αφορά
ή/και καλύπτει οποιαδήποτε υπηρεσία του ιστοτόπου. Παρενόχληση με οποιονδήποτε
τρόπο της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων άλλων χρηστών
(όπως η συλλογή ή/και αποθήκευση προσωπικών δεδομένων άλλων χρηστών/μελών). Ο
χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ότι ο ιστότοπος δεν κάνει προκαταρκτικό έλεγχο του
περιεχομένου, αλλά ότι ο ιστότοπος και οι αρμόδιοι συνεργάτες του διατηρούν το
δικαίωμα (και όχι την υποχρέωση) της αποκλειστικής επιλογής άρνησης
ανάρτησης/δημοσίευσης ή μετακίνησης ή διαγραφής οποιουδήποτε περιεχομένου
διατίθεται μέσω των υπηρεσιών του. Επίσης, ο ιστότοπος και οι αρμόδιοι συνεργάτες του
διατηρούν το δικαίωμα να διαγράφουν χωρίς ειδοποίηση οποιοδήποτε περιεχόμενο
παραβιάζει τους παρόντες όρους χρήσης.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗΣ

O επικέπτης/χρήστης έχει δικαίωμα να προβάλλει αντιρρήσεις με αίτημα του προς τον
ιστότοπο και να ζητήσει την διόρθωση ή διαγραφή των προσωπικών του δεδομένων, καθώς
και τη διαγραφή του από μέλος μέσω ενός ηλεκτρονικού μηνύματος στη φόρμα
επικοινωνίας του ιστότοπου και σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στους πα΄ροντες όρους-
πολιτική απορρήτου. «Κύριε ή Κυρία … Παρακαλώ σύμφωνα με το νόμο 2472/1997 άρθρο
13 διορθώστε ως εξής (…) ή διαγράψτε τα προσωπικά μου δεδομένα που τηρείτε στα
αρχεία σας». Ο ιστότοπιος οφείλει να απαντήσει εγγράφως εντός δεκαπέντε (15) ημερών.

ΠΑΡΟΧΗ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Ο χρήστης που κάνει χρήση των υπηρεσιών του ιστοτόπου, για να αναρτά ή/και δημοσιεύει
πληροφορίες, δεδομένα, κείμενα, γραφικά, φωτογραφίες, εικόνες, μουσικά αρχεία, βίντεο,
μηνύματα, παρέχει την άδεια στον ιστότοπο και τα λοιπά sites που διαχειρίζονται από
κοινό Όμιλο/Εταιρεία, για το χρονικό διάστημα που το περιεχόμενο αυτό αποτελεί μέρος
των υπηρεσιών του ιστοτόπου, να χρησιμοποιεί το χώρο που έχει αναρτηθεί το
περιεχόμενο για διαφημιστικούς λόγους. Επίσης, ο χρήστης/μέλος που αναρτά ή/και
δημοσιεύει πληροφορίες, δεδομένα, κείμενα, γραφικά, φωτογραφίες, εικόνες, μουσικά
αρχεία, βίντεο, μηνύματα συναινεί στην ανάρτηση ή/και δημοσίευση διαφημίσεων από τον
ιστότοπο στις σχετικές σελίδες/υπηρεσίες. Ο παρόν ιστότοπος δε φέρει ευθύνη για την
επικοινωνία του χρήστη/μέλους με τους τρίτους παροχείς υπηρεσιών που διαφημίζονται
στον ιστότοπο και για την οποιαδήποτε τυχόν εμπορική συναλλαγή που μπορεί να
προκύψει από τη μεταξύ τους σχέση.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Το σύνολο του περιεχομένου αυτού του δικτυακού τόπου, συμπεριλαμβανομένων
κειμένων, χαρακτηριστικών, γραφικών και φωτογραφιών, αποτελεί αντικείμενο
πνευματικής ιδιοκτησίας του www.datarecall.gr και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς
διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Το λογότυπο της DataRecall είναι κατοχυρωμένο
εμπορικό σήμα. Συνεπώς οποιαδήποτε παραβίαση ή χρήση του χωρίς την άδεια του
προσώπου που είναι κάτοχος των δικαιωμάτων του δικτυακού τόπου κρίνεται ως
παράνομη και υπεύθυνα είναι τα δικαστήρια των Αθηνών.

Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα που περιλαμβάνονται στο
δικτυακό τόπο ανήκουν στην DataRecall. Eπίσης προστατεύονται σύμφωνα με την κείμενη
νομοθεσία για την βιομηχανική και πνευματική ιδιοκτησία

ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή,
αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download),
μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του
περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς
την προηγούμενη άδεια της DataRecall .

Συνεπώς απαγορεύεται να αποτελέσουν εν όλο ή εν μέρει αντικείμενο πώλησης,
αντιγραφής, τροποποίησης, αναπαραγωγής, αναδημοσίευσης ή να «φορτωθούν»,
μεταδοθούν ή διανεμηθούν με οποιονδήποτε τρόπο.

Προϊόντα ή υπηρεσίες που αναφέρονται στην ιστοσελίδα και φέρουν τα σήματα των
αντίστοιχων οργανισμών, εταιρειών, συνεργατών φορέων, αποτελούν δική τους
πνευματική ιδιοκτησία και συνεπώς οι φορείς αυτοί φέρουν τη σχετική ευθύνη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Η ιστοσελίδα της DataRecall καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το σύνολο του
περιεχομένου και οι πληροφορίες που εμφανίζονται στο δικτυακό τόπο να χαρακτηρίζονται
από επιστημονική ακρίβεια, σαφήνεια και ορθότητα.

Διατηρούμε το δικαίωμα τροποποίησης του περιεχομένου ή των υπηρεσιών του δικτυακού
τόπου, καθώς και τους όρους χρήσης – προσωπικά δεδομένα, οποτεδήποτε κριθεί
αναγκαίο και χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση, με την απλή ανακοίνωσή τους μέσω του
δικτυακού τόπου. Οι παρόντες όροι διέπονται και ερμηνεύονται από το ελληνικό δίκαιο,
αρμόδια δε για την επίλυση κάθε διαφοράς είναι τα δικαστήρια της Αθήνας.

COOKIES

Τοποθετώντας Cookies εξασφαλίζουμε τη σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας μας
εξατομικεύοντας την επίσκεψή σας σε αυτήν.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Όλα τα προσωπικά σας στοιχεία τα οποία συλλέγονται μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας της
DataRecall τελούν υπό τον όρο της πλήρους και ανεπιφύλακτης συγκατάθεσης/ συναίνεσής
σας, η οποία παρέχεται με την αποστολή των προσωπικών σας δεδομένων σε εμάς.

Εξυπακούεται ότι διατηρείτε το δικαίωμα να ανακαλέσετε την παρούσα συγκατάθεση ανά
πάσα στιγμή ενώ είστε σε θέση να έχετε οποτεδήποτε πρόσβαση στα δεδομένα αυτά
καθώς και να αιτηθείτε την άμεση διαγραφή των στοιχείων σας αλλά και τη διαγραφή σας.

Το σύνολο των δεδομένων σας προστατεύονται και διαχειρίζονται σύμφωνα με τους όρους
και τους κανόνες της ελληνικής νομοθεσίας, και η ιστοσελίδα μας μας ακολουθεί
απαρέγκλιτα όλους τους κανόνες που θεσπίζονται από το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο. Στο
πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας, τα στοιχεία που φυλάσσονται από την ιστοσελίδα μας
δύνανται να γνωστοποιηθούν σε τρίτους, στις αρμόδιες αρχές, εισαγγελείς ή σε άλλες
διοικητικές υπηρεσίες μόνο σύμφωνα με τους κανόνες και τις διατάξεις που προβλέπει το
εκάστοτε κανονιστικό πλαίσιο.

Η χρήση του διαδικτυακού τόπου της DataRecall προϋποθέτει και επιβεβαιώνει ότι ο
χρήστης/επισκέπτης έχει κατανοήσει πλήρως όσα αναφέρονται παραπάνω, καθώς και ότι
συμφωνεί απόλυτα με τους όρους αυτούς.

GDPR

Η DataRecall σέβεται και ακολουθεί το νόμο GDPR περί προστασίας προσωπικών
δεδομένων.

Οι χρήστες έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν τη λήψη ηλεκτρονικού αντιγράφου των
προσωπικών δεδομένων τους που έχουμε στη διάθεσή μας και θα το λάβουν εντός του
χρονικού διαστήματος που ορίζεται από το GDPR.

Οι χρήστες έχουν το δικαίωμα να αιτηθούν τη διαγραφή των προσωπικών δεδομένων που
έχουμε για αυτούς στην κατοχή μας και θα το διαπράξουμε εφόσον αυτό δεν παρακωλύει
την εκπλήρωση των υπηρεσιών μας προς αυτούς ή τις νόμιμες υποχρεώσεις μας προς το κράτος.

Για ερωτήσεις σχετικά με τον έλεγχο και την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων,
μπορείτε να στείλετε e-mail στο info@datarecall.gr.

Η χρήση του διαδικτυακού τόπου της DataRecall προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή
από τον χρήστη των παραπάνω όρων