Ανακτηση δεδομενων

Ανάκτηση Δεδομένων είναι η εξειδικευμένη υπηρεσία που προσφέρεται και η συγκεκριμένη διαδικασία που εφαρμόζεται όταν τα δεδομένα στα μέσα αποθήκευσης δεν είναι πλεόν προσβάσιμα. Αυτό συνήθως οφείλεται σε κάποιου είδος φυσικής, λογικής ή ηλεκτρονικής-μηχανικής βλάβης που το εκάστοτε μέσο αποθήκευσης έχει υποστεί.

Τα διάφορα είδη μέσων αποθήκευσης είναι οι Σκληροί Δίσκοι, τα USB flash, οι Κάρτες Μνήμης, Βάσεις Δεδομένων Servers, RAID Systems κλπ.

Μια συχνή ερώτηση πελατών μας είναι ποιά μέσα αποθήκευσης είναι περισσότερο αξιόπιστα για να προλάβουν ενδεχομένως κάποια απώλεια δεδομένων. Η απάντηση είναι ότι το πόσο αξιόπιστα ή όχι είναι κάποια μέσα αποθήκευσης δεν έχει καμία σημασία, ειδικά σε περιπτώσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρές μηχανικές ή ηλεκτρονικές βλάβες. Είναι κάτι το οποίο μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε μέσο αποθήκευσης. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι ανακτήσεις αρχείων από κάρτα μνήμης SD.

Εκτός από αυτά τα συνηθισμένα προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσουν τα μέσα αποθήκευσης, υπάρχουν αρκετοί άλλοι λόγοι για τους οποίους τα δεδομένα σε ένα μέσο αποθήκευσης μπορεί να γίνουν μη προσβάσιμα. Παράδειγμα,  η διαγραφή αρχείων από αμέλεια ή ακόμα και από σκοπιμότητα. Ως εκ τούτου λοιπόν, όταν οι φυσιολογικοί μέθοδοι για πρόσβαση στα δεδομένα αποτυγχάνουν, η υπηρεσία της Ανάκτηση Δεδομένων είναι η διαδικασία που χρησιμοποιούμε για να μπορούν οι πελάτες μας να έχουν πάλι πρόσβαση στα πολύτιμα δεδομένα τους. Προσφέρουμε τις πλέον ανταγωνιστικές τιμές ανάκτησης αρχείων πανελλαδικά.

Οι εκπρόσωποι εξυπηρέτησης πελατών στη Datarecall International λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την κατάσταση απώλειας δεδομένων σας. Όταν καλείτε με μια κατεστραμμένη ή αποτυχημένη συσκευή, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να λάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τη συσκευή και την κατάσταση. Ακολουθεί μια σύνοψη των κύριων ερωτήσεων που θα σας ζητήσουμε και γιατί χρειαζόμαστε αυτές τις πληροφορίες. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως οδηγό προτού καλέσετε και να το κρατήσετε για τυχόν μελλοντικές περιπτώσεις ανάκτησης.

Τι είδους συσκευή είναι αυτή;

Αφού εξηγήσετε ότι έχετε μια συσκευή που χρήζει ανάκαμψης, θα σας ζητήσουμε να ορίσετε μερικά πράγματα για αυτήν:

Ο κατασκευαστής της μονάδας δίσκου
Το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιεί
Σειριακός αριθμός στη συσκευή
Ικανότητα αποθήκευσης της συσκευής
Υπάρχει κρυπτογράφηση στη μονάδα δίσκου;

Όλες αυτές οι προδιαγραφές θα μας βοηθήσουν να καθορίσουμε πόσα δεδομένα υπάρχουν στη συσκευή καθώς και να δώσουμε στους μηχανικούς μας τις ιδιαιτερότητες του μοντέλου ώστε να μπορέσουν να αποφασίσουν για την καλύτερη πορεία δράσης για ανάκτηση.

Τι συνέβη με τη συσκευή;

Ορισμένες καταστάσεις απώλειας δεδομένων απαιτούν ένα μοναδικό σύνολο εργαλείων και δεξιοτήτων για ανάκτηση. Πρέπει να μάθουμε ποια ήταν η ακριβής κατάσταση ώστε να μπορέσουμε να καθορίσουμε το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να ανακάμψει ή αν είναι δυνατή η ανάκαμψη. Οι ιδιαιτερότητες που θα ζητήσουμε περιλαμβάνουν:

Πόσο καιρό έχει γίνει αυτό;

Έχουν υπάρξει προσπάθειες αποκατάστασης στη συσκευή μέχρι στιγμής;
Έχετε χρησιμοποιήσει τη συσκευή από την αποτυχία;

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν θέλετε να ανακτήσετε αρχεία από ένα τηλέφωνο, αλλά συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο για τουλάχιστον 72 ώρες μετά την απώλεια αρχείων, τα δεδομένα έχουν αντικατασταθεί και τα αρχεία σας θα είναι ανεπανόρθωτα.

Τι είδους αρχεία ψάχνετε να ανακτήσετε;

Υπάρχουν μερικές επιλογές για την ανάκτηση αρχείων, ανάλογα με τα συγκεκριμένα αρχεία που θέλετε να ανακτηθούν.

Μια τυπική αποκατάσταση: θα εισέλθουμε και θα ανακτήσουμε όσα αρχεία μπορούμε. ό, τι οι μηχανικοί μας είναι σε θέση να ανακτήσουν, θα ταλάβετε πίσω.

Έχετε υπόψη σας συγκεκριμένα αρχεία που χρειάζεστε για ανάκτηση, όπως έγγραφα λέξεων, φωτογραφίες, φύλλα Excel και πολλά άλλα.

Ποια είναι τα στοιχεία επικοινωνίας σας;

Θα χρειαστείτε το όνομά σας, το Email και τον αριθμό τηλεφώνου σας, ώστε να σας δώσουμε την αναφορά διάγνωσης για τη συσκευή σας, πληροφορίες πληρωμής και ενημερώσεις σχετικά με την πρόοδο της ανάκτησης.

Η ομάδα των ειδικών μηχανικών-τεχνικών της DataRecall International, με απόλυτα επαγγελματικό τρόπο και με την απαραίτητη ασφάλεια, εξειδίκευση & τεχνογνωσία, προσφέρουν την υπηρεσία της Ανάκτησης Δεδομένων στην Ελλάδα 15 χρόνια, κατέχοντας τεράστια εμπειρία και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό.

Εξυπηρετούμε όλη την Ελλάδα και όλες τις μεγάλες πόλεις, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης.

 

MB Recovered

 

TB Recovered