«Ο σκληρός δίσκος δεν εμφανίζεται, έχασα τα αρχεία μου!

Η διαδικασία ανάκτησης δεδομένων εφαρμόζεται όταν τα αρχεία σε ένα μέσο αποθήκευσης, όπως σκληρός δίσκος, USB flash drive, κάρτα μνήμης κλπ., δεν είναι πλέον προσβάσιμα. Αυτή η απώλεια αρχείων μπορεί να προκύψει από διάφορες αιτίες, όπως ατύχημα διαγραφή, format χωρίς αντίγραφα ασφαλείας, βλαβημένο δίσκο ή ακόμα και κακόβουλο λογισμικό. Σε κάθε περίπτωση, η επιθυμία είναι να αποκατασταθεί η πρόσβαση στα δεδομένα.

Συχνά, όταν ένας σκληρός δίσκος δεν ανιχνεύεται ή τα αρχεία χάνονται, η υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων σκληρού δίσκου μπορεί να βοηθήσει να ανακτηθούν τα δεδομένα ακόμα και όταν δεν έχετε άμεση πρόσβαση σε αυτά.

Είναι απαραίτητο να ανατρέχετε σε εξειδικευμένα εργαστήρια ανάκτησης δεδομένων, καθώς η ανεπαρκής προσέγγιση μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση του δίσκου και να καθιστά την ανάκτηση αδύνατη. Η ανάκτηση δεδομένων απαιτεί τεχνογνωσία, εξειδικευμένο εξοπλισμό και τη χρήση ειδικών χώρων καθαρισμού για την αποφυγή επιπλέον ζημιών.

Είναι εξίσου σημαντικό να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα στον δίσκο όσο το δυνατόν συντομότερα, καθώς η άμεση επαφή με εξειδικευμένο τεχνικό μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες ανάκτησης των δεδομένων. Η προσπάθεια προσπέλασης των δεδομένων επανειλημμένα μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση.

Η ομάδα του εργαστηρίου iLab της DataRecall International είναι εξειδικευμένη στην ανάκτηση δεδομένων και διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και εξοπλισμό για να υποστηρίξει υπολογιστές, smartphones, laptop, tablet και άλλες συσκευές. Οι τεχνικοί τους αξιολογούν τον δίσκο σας και ενημερώνουν για την δυνατότητα ανάκτησης δεδομένων.

Τέλος, εξηγείται ότι η αναπαραγωγή των προβλημάτων είναι ανάλογη του τύπου της βλάβης. Οι πιθανές βλάβες περιλαμβάνουν λογικές, ηλεκτρονικές και μηχανικές, και αναφέρονται παραδείγματα συμπτωμάτων για κάθε μία από αυτές. Επίσης, περιγράφονται οι διάφοροι τύποι μέσων αποθήκευσης που μπορούν να υποστηριχθούν κατά τη διαδικασία ανάκτησης.

Γιατί χάλασε ο σκληρός δίσκος μου;

Η βλάβη ενός δίσκου μπορεί να παρουσιάζει μηχανικά, λογικά ή ηλεκτρονικά προβλήματα. Οι κυριότερες αιτίες και τα συνοδευτικά συμπτώματα αυτών των βλαβών περιλαμβάνουν:

Λογικά προβλήματα:

Απώλεια τμήματος (partition) με αποτέλεσμα την μη πρόσβαση σε δεδομένα.

Κατά λάθος διαγραφή αρχείων.

Καταστροφή αρχείων από επίθεση ιού.

Προβλήματα στο λειτουργικό σύστημα ή σε βάσεις δεδομένων.

Ηλεκτρονικά προβλήματα:

Βραχυκύκλωμα ή υπερθέρμανση του δίσκου.

Απουσία ρεύματος ή κακό συνδετήριο.

Βλάβη σε ηλεκτρονικά εξαρτήματα όπως chips.

Μηχανικά προβλήματα:

Προβλήματα με τις κεφαλές του δίσκου που επηρεάζουν την ανάγνωση/εγγραφή δεδομένων.

Πτώση του δίσκου κατά τη λειτουργία του, που μπορεί να προκαλέσει φυσικές βλάβες.

Έντονος θόρυβος που προέρχεται από το εσωτερικό του δίσκου.

Πρόβλημα στο εσωτερικό πρόγραμμα (firmware):

Αδυναμία πρόσβασης στα δεδομένα.

Ο δίσκος δεν εμφανίζεται στο σύστημα ή δεν μπορεί να ξεκινήσει.

“Πώς μπορώ να ανακτήσω τα δεδομένα του σκληρού δίσκου μου; Προσφέρουμε την υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων για δίσκους όλων των τύπων:

Ανακτούμε αρχεία από διάφορους τύπους σκληρών δίσκων, όπως IDE, SATA, SCSI, καλύπτοντας διάφορα λειτουργικά συστήματα (MacOS, Windows, Linux) και διάφορους κατασκευαστές (Western Digital, Seagate, Samsung, κ.ά.).

Πραγματοποιούμε ανάκτηση δεδομένων από συσκευές SSD (Solid-state drive).

Ανακτούμε αρχεία από εξωτερικούς δίσκους, όπως USB Flash Drives και κάρτες μνήμης διάφορων τύπων.

Προσφέρουμε ανάκτηση δεδομένων από δίσκους RAID και servers με διάφορους τύπους RAID (RAID 0, 1, 4, 6, 10, 50, xRAID, JBOD), αντιμετωπίζοντας προβλήματα που επηρεάζουν την πρόσβαση σε δεδομένα αυτών των συστημάτων.

Προσφέρουμε ανάκτηση δεδομένων που έχουν πληγεί από Ransomware ιούς, αποκρυπτογραφώντας τα δεδομένα που έχουν παραβιαστεί από αυτούς.

Σε κάθε περίπτωση, η ανάκτηση δεδομένων είναι δυνατή, ενώ η επανεκμετάλλευση του δίσκου γίνεται αδύνατη.

Ανάκτηση δεδομένων από σκληρό δίσκο – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και για τον εξωτερικό

Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει η απώλεια δεδομένων στον εξωτερικό σκληρό δίσκο. Θα δούμε λύσεις για την ανάκτηση δεδομένων από εξωτερικό σκληρό δίσκο μετά τη διαγραφή ή τη μορφοποίηση. Όπως έχουμε προαναφέρει σε προηγούμενες ενημερώσεις μας η ανάκτηση δεδομένων από εξωτερικές συσκευές είναι μια δύσκολη δουλειά. Στη πλειονότητα των περιπτώσεων απαιτεί επαγγελματική αντιμετώπιση από ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο. Σε κάθε περίπτωση η ανάκτηση δεδομένων από εξωτερικό δίσκο είναι μια εργασία που πρέπει να την αναλαμβάνουν οι επαγγελματίες.

Οι εξωτερικοί δίσκοι γίνονται μεγαλύτεροι, γρηγορότεροι και οικονομικότεροι κάθε μέρα. Αυτό το καθιστά σχεδόν ιδανικό για χρήση ως συσκευές μαζικής αποθήκευσης μουσικής, βίντεο, φωτογραφιών ή ως αποθήκευση αντιγράφων ασφαλείας για αρχεία και συστήματα.

Γιατί πρέπει να μιλήσετε με ειδικούς τεχνικούς ανάκτησης δεδομένων από εξωτερικό σκληρό δίσκο

Ενώ οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι είναι γενικά πολύ αξιόπιστοι ως αποθήκευση αρχείων έχουν το εξής θέμα! Παρουσιάζουν μερικούς μοναδικούς κινδύνους σε σύγκριση με εσωτερικούς δίσκους και μη αφαιρούμενα μέσα. Οι πιο προφανείς κίνδυνοι είναι οι φυσικοί κίνδυνοι, όπως ένας δίσκος που πέφτει στο έδαφος, έχει κακομεταχειριστεί ή εκτεθεί σε σκληρές συνθήκες. Παραδείγματα είναι η υπερβολική ζέστη ή κρύο, υγρασία ή άμεσο ηλιακό φως για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Τα δεδομένα στο σκληρό σας δίσκο είναι ανεκτίμητα. Είτε πρόκειται για σημαντικές επιχειρηματικές πληροφορίες, εμπιστευτικά αρχεία ή διαχρονικές οικογενειακές φωτογραφίε προσέξτε! Η σκέψη να τα χάσετε όλα αυτά μπορεί να είναι συντριπτική. Ευτυχώς υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων, όπως η δική μας, μπορούν να ανακτήσουν τα πολύτιμα προσωπικά ή επαγγελματικά σας δεδομένα. Μπορούμε να ανακτήσουμε δεδομένα ανεξάρτητα από το αν η απώλεια δεδομένων προκλήθηκε από τη διαφθορά του σκληρού δίσκου ή από φυσικά προβλήματα. Η ανάκτηση δεδομένων από σκληρό δίσκο είναι μια δύσκολη διαδικασία η οποία χρίζει επαγγελματικής προσέγγισης για να μην χάσετε οριστικά τα δεδομένα σας.

Οι εξειδικευμένοι ειδικοί της αποκατάστασης στοιχείων σκληρού δίσκου μας κάνουν να γνωρίζουν τις βασικές αρχές όλων των Brands και μοντέλων σκληρών δίσκων.

Ανάκτηση δεδομένων από εξωτερικό σκληρό δίσκο από όλους τους τύπους αποτυχιών

42% αποτυχία λογικού σκληρού δίσκου

Ανάκτηση δεδομένων από σκληρό δίσκο
Ανάκτηση δεδομένων από σκληρό δίσκο

Οι σκληροί δίσκοι οργανώνουν δεδομένα γύρω από διάφορα σχήματα. Τα σχήματα βοηθούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο το χώρο αποθήκευσης και να αποφύγουν λάθη. Εάν ο υπολογιστής σας δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον τρόπο με τον οποίο η μονάδα δίσκου οργανώνει τα δεδομένα του λόγω σφαλμάτων καταγραφής, διαφθοράς ή παρόμοιων προβλημάτων δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις πληροφορίες.

Ένας τρόπος για να διορθώσετε το πρόβλημα είναι να χρησιμοποιήσετε λογισμικό. Ωστόσο, υπάρχει ένας βαθμός στον οποίο το επίπεδο των καταναλωτών, το εμπορικό λογισμικό μπορεί να ανακτήσει τα δεδομένα. Κατά καιρούς μπορεί να καταλήξει σε περισσότερη βλάβη παρά σε καλό. Οι επαγγελματικές υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων σκληρού δίσκου θα καθορίσουν πρώτα την έκταση του προβλήματος και στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσουν τη σωστή μέθοδο για την ανάκτηση δεδομένων. Όλα τα βήματα που λαμβάνονται διασφαλίζουν ότι δεν υπάρχει απώλεια δεδομένων.

Μηχανική αποτυχία σκληρού δίσκου 40%

Οι σύγχρονοι σκληροί δίσκοι που βασίζονται σε πλατφόρμες περιέχουν έναν αριθμό εξαρτημάτων. Η αποτυχία οποιουδήποτε μέρους εξαιτίας σοκ, προβλημάτων ελέγχου ή άλλων ζημιών μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ολόκληρη τη συσκευή. Το κόστος ανάκτησης δεδομένων από το σκληρό δίσκο με αυτήν την αποτυχία ποικίλλει κυρίως ως προς την έκταση της ζημιάς. Ως ειδικοί, είναι δουλειά μας να αποσυναρμολογήσουμε το σκληρό δίσκο, να διορθώσουμε ή να αντικαταστήσουμε το στοιχείο και στη συνέχεια να ανακτήσουμε τα δεδομένα.

Η τεχνογνωσία μας και οι εγκαταστάσεις που συμμορφώνονται με το πρότυπο ISO σημαίνει ότι μπορείτε να ανακτήσετε τα δεδομένα σας και να αρχίσετε μην το σκέφτεστε, σαν να μην έγινε τίποτα.

2019 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Σκληρών Δίσκων

Μην στέκεστε για τις απώλειες που μπορεί να σας χτυπήσουν εκτός προμήθειας για το καλό. Ανακαλύψτε γιατί όλοι από ηγέτες της βιομηχανίας σε κυβερνητικούς αξιωματούχους εμπιστεύονται τις υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων σκληρών δίσκων της TTR όταν τα πάντα βρίσκονται στη γραμμή. Προγραμματίστε μια λήψη HDD σήμερα. Να θυμάστε ότι η ανάκτηση δεδομένων από εξωτερικό σκληρό δίσκο θα πρέπει να γίνεται από επαγγελματίες.

Λογικά λάθη που προκαλούνται από ακατάλληλη απομάκρυνση από τον υπολογιστή ή ξαφνική απώλεια ισχύος. Είναι επίσης ένας κοινός κίνδυνος για αφαιρούμενους σκληρούς δίσκους και μονάδες flash. Όλα τα μεγάλα λειτουργικά συστήματα περιλαμβάνουν μια εντολή “εξαγωγή”, η οποία προετοιμάζει το δίσκο σας να αφαιρεθεί φυσικά από τον υπολογιστή ή τη συσκευή. Αυτό εξασφαλίζει ότι δεν εκτελούνται εργασίες εγγραφής όταν ο δίσκος αφαιρείται. Εάν ένας δίσκος είναι σχεδόν αποσυνδεδεμένος ενώ το λειτουργικό σύστημα έχει πρόσβαση σε αυτό, το σύστημα αρχείων του δίσκου μπορεί να έχει καταστραφεί. Αυτό μπορεί να προκαλέσει δυσανάγνωστο δίσκο (και τα αρχεία σε αυτό). Όταν προσπαθείτε να τοποθετήσετε το δίσκο, ο υπολογιστής δεν θα μπορέσει να αναγνωρίσει το σύστημα αρχείων ή μπορεί να το δει ως αδιάθετο χώρο (και συνεπώς να ζητήσετε να μορφοποιήσετε το δίσκο).

Τύποι βλάβης του σκληρού δίσκου

Η μέθοδος ανάκτησης δεδομένων από εξωτερικό σκληρό δίσκο εξαρτάται από την αιτία της βλάβης του σκληρού δίσκου ή την απώλεια δεδομένων. Τα προβλήματα μπορεί να προκληθούν από το περίβλημα του σκληρού δίσκου, τη διεπαφή ή την παροχή ρεύματος. Μπορεί επίσης να υπάρξει μηχανική ή λογική βλάβη στον ίδιο τον σκληρό δίσκο. Για κάθε τύπο βλάβης του σκληρού δίσκου, υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να λάβετε και προφυλάξεις που πρέπει να τηρούνται.

Λογική αποτυχία σκληρού δίσκου και τυχαία διαγραφή

Μια αποτυχία λογικής μονάδας σκληρού δίσκου είναι όταν ο σκληρός δίσκος και το περίβλημα λειτουργούν σωστά, αλλά τα δεδομένα στο δίσκο έχουν διαγραφεί ή έχουν καταστραφεί. Οι περιπτώσεις τυχαίας διαγραφής ή μορφοποίησης είναι προφανείς. Σημάδια ενός κατεστραμμένου σκληρού δίσκου περιλαμβάνουν το σύστημα που δεν μπορεί να τοποθετήσει το δίσκο ή να τον αναγνωρίσει ως δεδομένα RAW. Τα Windows ενδέχεται επίσης να σας ζητήσουν να διαμορφώσετε τη μονάδα δίσκου αν έχει καταστραφεί.

Για λογικές αποτυχίες και απώλεια δεδομένων, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να χρησιμοποιήσετε λογισμικό αποκατάστασης στοιχείων. Υπάρχουν διαθέσιμες δωρεάν και πληρωμένες επιλογές. Για τυχαία διαγραφή ή μορφοποίηση, δοκιμάστε R-Undelete, TestDisk ή Recuva. Για κατεστραμμένα διαμερίσματα, δοκιμάστε R-Studio, Restorer Ultimate ή EaseUS Partition Recovery. Πρόκειται για δημοφιλή προγράμματα ανάκτησης δεδομένων που είναι επιτυχημένα για διάφορα σενάρια απώλειας δεδομένων.

Μηχανικό πρόβλημα σκληρού δίσκου

Μια μηχανική βλάβη είναι όταν τα εσωτερικά εξαρτήματα του σκληρού δίσκου είναι κατεστραμμένα ή δεν λειτουργούν σωστά. Σημειώστε ότι αυτό είναι διαφορετικό από ένα περίβλημα, διεπαφή ή διακοπή τροφοδοσίας. Τα σημάδια της μηχανικής βλάβης κάνουν κλικ σε θόρυβο, δίσκους που δεν μπορούν να ανιχνευθούν από το λειτουργικό σύστημα και δίσκους που δεν λειτουργούν καθόλου. Εάν μια μονάδα έχει πέσει κάτω ή έχει υποστεί υπερβολική ζέστη, κρύο ή υγρασία, ενδέχεται να υποστεί βλάβη. Εάν υποπτευθείτε μια μηχανική βλάβη των στοιχείων της μονάδας σκληρού δίσκου, διακόψτε τη χρήση της μονάδας αμέσως, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω απώλεια δεδομένων. Μια επαγγελματική υπηρεσία για ανάκτηση δεδομένων από εξωτερικό σκληρό δίσκο, όπως η Datarecall International, θα είναι το καλύτερο σας στοίχημα.

Περίβλημα, διασύνδεση ή δυσλειτουργίες τροφοδοτικού

Ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος είναι ουσιαστικά ο ίδιος με έναν εσωτερικό σκληρό δίσκο, εκτός από το ότι περιλαμβάνει ένα περίβλημα με μια διεπαφή και μερικές φορές μια τροφοδοσία ρεύματος. Εάν η μονάδα δίσκου δεν ενεργοποιηθεί ή ο υπολογιστής δεν μπορεί να την εντοπίσει, μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με ένα από αυτά τα τρία στοιχεία. Εάν η μονάδα εξακολουθεί να είναι εγγεγραμμένη, επικοινωνήστε με το τμήμα τεχνικής υποστήριξης του κατασκευαστή για τα κατάλληλα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων. Μερικές φορές, ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα με ένα ελαττωματικό καλώδιο τροφοδοσίας ή καλώδιο διασύνδεσης και η αντικατάσταση αυτών των στοιχείων θα επιστρέψει την μονάδα δίσκου σε πλήρη λειτουργικότητα.

Εάν η μονάδα σας δεν είναι πλέον εγγεγραμμένη, μπορείτε να επιχειρήσετε να την αφαιρέσετε από το περίβλημα και να την εγκαταστήσετε σε άλλο περίβλημα ή απευθείας σε επιτραπέζιο υπολογιστή. Σημειώστε ότι η αποσυναρμολόγηση ενός σκληρού δίσκου θα ακυρώσει συνήθως την εγγύηση. Μπορείτε να αγοράσετε περιβλήματα σκληρών δίσκων (χωρίς σκληρούς δίσκους) από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών για λιγότερο από 50 ευρώ.

Διαβάστε : Ανάκτηση αρχείων από σκληρό δίσκο

Λόγοι για απώλεια δεδομένων σε εξωτερικό σκληρό δίσκο

Κανείς δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί ότι ο εξωτερικός σκληρός δίσκος θα λειτουργεί για πάντα και με ασφάλεια καθώς, ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε εξωτερικά προβλήματα απώλειας δεδομένων ενός σκληρού δίσκου. Σαφώς όμως βοηθάει αν γνωρίζουμε τους ακριβείς λόγους για το πώς έχουμε απώλεια δεδομένων σε εξωτερικό σκληρό δίσκο οι οποίοι είναι οι παρακάτω :

1.Επίθεση ιού εξωτερικό σκληρό δίσκο.
2.Τυχαία διαγραφή αρχείου ή Format.
3.Aπώλεια ή διαφθορά δομής του συστήματος αρχείων.
4.Μη αναμενόμενο τερματισμό συστήματος ή αποτυχία εκτέλεσης εφαρμογής.
5.Οι δομές διαμερισμάτων είναι κατεστραμμένες ή χαμένες.
6.Ζημιές λόγω διακοπής ρεύματος ή υπερτάσεων.
7.Άγνωστοι λόγοι.

Οποιαδήποτε από τις παραπάνω καταστάσεις είναι επικίνδυνη για τα δεδομένα που αποθηκεύονται σε εξωτερικό σκληρό δίσκο. Επομένως, πρέπει συχνά να δημιουργούμε αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών δεδομένων μας, αλλιώς θα χρειαστεί να βρούμε λύσεις ή λογισμικό αποκατάστασης στοιχείων για την ανάκτηση δεδομένων από εξωτερικό δίσκο.

Ανάκτηση δεδομένων από εξωτερικό σκληρό δίσκο Datarecall
Ανάκτηση δεδομένων από εξωτερικό σκληρό δίσκο Datarecall – Είναι εφικτή η ανάκτηση, εφόσον ανατεθεί σε εξειδικευμένο προσωπικό ανάκτησης αρχείων.

Ανάκτηση των δεδομένων από εξωτερικό σκληρό δίσκο με Software

Όταν αντιμετωπίζετε απώλεια δεδομένων λογισμικού σε εξωτερικό δίσκο, το πρώτο και σημαντικότερο που πρέπει να έχετε κατά νου είναι η αντιμετώπιση. Δεν θα πρέπει να εργαστείτε και να ψάξετε την εν λόγω εξωτερική μονάδα σκληρού δίσκου. Κάθε δευτερόλεπτο που η μονάδα είναι συνδεδεμένη με ένα τρέχον σύστημα χάνετε τις πιθανότητές σας στην ανάκτηση αρχείων. Το λειτουργικό σας σύστημα διαβάζει και γράφει συνεχώς στο δίσκο σας, είτε λειτουργείτε ενεργά είτε όχι. Τώρα που το σύστημά σας βλέπει τα διαγραμμένα δεδομένα ως “ελεύθερο χώρο”, θα αντικαταστήσει αυτή την περιοχή μαζί με τις πιθανότητες ανάκτησης.

1. Τερματίστε το μηχάνημα που είναι συνδεδεμένο στη μονάδα από την οποία έχετε διαγράψει δεδομένα. Τώρα που η μονάδα δίσκου σας είναι “ασφαλής”, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κλώνο του δίσκου και να επιχειρήσετε την αποκατάσταση από τον κλώνο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κλωνοποιήσετε τη μονάδα, μερικοί πιο εύκολοι και πιο γρήγοροι από τους άλλους.
2. Σάρωση του κλώνου με μερικά διαφορετικά προγράμματα αποκατάστασης. Υπάρχουν πολλές επιλογές, τόσο τα δωρεάν όσο και τα αμειβόμενα πακέτα είναι διαθέσιμα. Πάρα αυτά κανένα πρόγραμμα δεν εγγυάται την ολοκληρωτική, μερική ακόμα και την απλή ανάκτηση δεδομένων. Παρόμοιες τεχνικές θα βρείτε και στην ανάκτηση Raid Δίσκων.

Ανάκτηση των δεδομένων από εξωτερικό σκληρό δίσκο με Hardware

Τι συμβαίνει εάν ο εξωτερικός σκληρός δίσκος δεν εντοπίζεται ακόμη και από το μηχάνημά σας; Ή το μηχάνημά σας μπορεί να δει τη μονάδα, αλλά κολλάει ή δεν εκτελεί καμία εντολή όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση; Τι συμβαίνει εάν ο δίσκος είναι εντελώς νεκρός και δεν λειτουργεί ; Ας καλύψουμε τα κύρια στοιχεία μιας μονάδας δίσκου, να δούμε ποια στοιχεία μπορεί να αποτύχουν και ποια συμπτώματα μπορεί να παρουσιάσει κάθε αποτυχία.

 

PCB

Αυτή είναι η πλακέτα κυκλώματος (συχνά πράσινη) που είναι συνδεδεμένη στο κάτω μέρος της μονάδας δίσκου. Διαθέτει τον κεντρικό ελεγκτή (το ισοδύναμο CPU του υπολογιστή σας) μαζί με πολλούς άλλους ηλεκτρονικούς ελεγκτές. Αυτή είναι η διασύνδεση που μετατρέπει τα 0s και 1s από την πιατέλα σε χρήσιμα δεδομένα που ο υπολογιστής σας μπορεί να καταλάβει.

Πλάκες

Η μονάδα δίσκου σας περιέχει μία ή περισσότερες λεπτές, κυκλικές πλάκες. Αυτές περιστρέφονται γύρω γύρω μεταξύ 5.900rpm έως 7.200rpm στις μονάδες δίσκων. Είναι τα μέσα που αποθηκεύουν πραγματικά τα δεδομένα σας. Είναι κατασκευασμένα από γυαλί ή κάποιου είδους κράματος και επικαλυμμένα με μαγνητικό στρώμα, ώστε να μπορούν να αποθηκεύσουν οτιδήποτε μέχρι 4TB δεδομένων.

Συγκρότημα κεφαλής

Τα δεδομένα από τα platters των δίσκων σας διαβάζονται μέσω μιας σειράς κεφαλών ανάγνωσης και εγγραφής. Ενώ βρίσκονται σε λειτουργία, αυτές οι κεφαλές δεν είναι στην πραγματικότητα σε επαφή με την επιφάνεια των δίσκων. Τυπικά ένας δίσκος θα έχει 2 κεφαλές ανά Platter. Έτσι μια μονάδα μεγάλης χωρητικότητας με 3 platters θα ζευγαρώνεται με 6 κεφαλές, μία για κάθε πλευρά για κάθε platter. Αν οι κεφαλές αποτύχουν κατά την λειτουργία ή ο εξωτερικός δίσκος πέσει και ταρακουνηθεί, μπορεί να παρουσιάσει το γνωστό «κρασάρισμα κεφαλής δίσκου». Οι κεφαλές σταματούν πλέον να λειτουργούν πάνω από τα platters. Έρχονται σε επαφή με την επιφάνεια και καταστρέφουν τα δεδομένα σας σε μερικές χιλιάδες περιστροφές ανά λεπτό.

Firmware

Η μονάδα σας εκτελεί το δικό της μίνι λειτουργικό σύστημα. Προσπαθεί να αντιμετωπίσει όλα τα δεδομένα και τις λειτουργίες που απαιτούνται για την πρόσβαση σε αυτό. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του Firmware αποθηκεύεται στα platers. Ένα μικρό τμήμα αποθηκεύεται στο PCB, το οποίο απαιτείται όταν ξεκινήσει η μονάδα. Το Firmware  μπορεί να πάει στραβά, οδηγώντας σε εμπλοκή πρόσβασης των δεδομένων σας. Δυστυχώς, το firmware του σκληρού δίσκου δεν είναι παρόμοιο με το κινητό σας τηλέφωνο ή το tablet σας. Έτσι δεν μπορείτε απλώς να το ενημερώσετε ή να το επαναφέρετε ξανά. Κάθε μονάδα έχει τις δικές της μοναδικές ενότητες, παραμέτρους και είναι εξαιρετικά πολύπλοκο.

Τώρα που καταλαβαίνουμε τα βασικά συστατικά ενός σκληρού δίσκου, ας δούμε μερικές συνήθεις αποτυχίες και συμπτώματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε. Επίσης να καθορίσετε ποιο στοιχείο θα μπορούσε να προκαλέσει το πρόβλημα και να δούμε αν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μερικά από αυτά τα προβλήματα.

Διαβάστε : Ανάκτηση αρχείων από Χαλασμένο Δίσκο

Εάν ο εξωτερικός δίσκος δεν λειτουργεί καθόλου

Αυτή είναι μία περίπτωση όπου έχετε σχετικά μεγάλες πιθανότητες για ανάκτηση δεδομένων από εξωτερικό δίσκο. Εάν είστε έτοιμοι να καταναλώσετε χρόνο και προσπάθεια με το ανάλογο ρίσκο. Εάν ο μηχανισμός δεν κάνει τίποτα απολύτως όταν τον χρησιμοποιείτε (χωρίς θορύβους), είναι 99% πρόβλημα PCB. Με παλαιότερους δίσκους, θα μπορούσατε να βρείτε μερικές φορές ένα PCB που ταιριάζει από άλλο ταιριαστό δίσκο. Να το ανταλλάξετε, και είστε έτοιμοι. Ωστόσο, σε νέους δίσκους, η τεχνολογία και η αρχιτεκτονική έχουν αλλάξει. Κάθε μονάδα περιέχει μοναδικό μικροκώδικα για τη μονάδα στην οποία είναι συνδεδεμένη. Η απλή εναλλαγή του PCB με ένα αντίστοιχο ισοδύναμο  δεν έχει σχεδόν καμία πιθανότητα λειτουργίας και είναι τελείως επικίνδυνο για τα δεδομένα σας.

Θυμηθείτε, πως οι κεφαλές δεν έρχονται σε επαφή με την περιοχή δεδομένων των platters, καθώς κινούνται ακριβώς από πάνω.
Θυμηθείτε, πως οι κεφαλές δεν έρχονται σε επαφή με την περιοχή δεδομένων των platters, καθώς κινούνται ακριβώς από πάνω.

Υπάρχουν δύο κύριες αιτίες αποτυχίας

Είτε μια δίοδος TVS (ασφάλεια) έχει βραχυκυκλωθεί λόγω υπέρτασης είτε έχει αποτύχει ένα ζωτικό στοιχείο στο PCB. Τα PCB σκληρού δίσκου έχουν συχνά δύο διόδους TVS που λειτουργούν ως ασφάλειες για την προστασία της μονάδας σας. Ένα για το 5v και ένα για το 12v rail. Αν κατά λάθος συνδέσατε λάθος προσαρμογέα τροφοδοσίας στην εξωτερική σας μονάδα ή εάν παρατηρήσατε υπερβολική ισχύ, μια δίοδος TVS ενδεχομένως καταστράφηκε.

Εάν η βραχυκυκλωμένη δίοδος TVS είναι το μοναδικό πρόβλημα τότε είναι πιο απλό. Αν τα υπόλοιπα εξαρτήματα PCB είναι εντάξει, τότε απλά αφαιρώντας τη βραχυκυκλωμένη δίοδο αρκεί για να επαναφέρετε τη μονάδα.

Αν θέλετε να αντικαταστήσετε το PCB, τότε θα χρειαστεί να απευθυνθείτε στη DataRecall International για αντικατάσταση και για την σωστή ακολουθία όλων των διαδικασιών.  Εάν το PCB ήταν το μόνο κατεστραμμένο στοιχείο και τα εσωτερικά της μονάδας δίσκου είναι εντάξει. Τότε μετά την αντικατάσταση και της ROM, η μονάδα σας θα πρέπει να λειτουργήσει ξανά. Ένα άλλο στοιχείο που σχετίζεται με PCB για έλεγχο είναι οι επαφές κεφαλής. Μερικές φορές διαβρώνουν με το χρόνο συνεπώς είναι αναπόφευκτη η ανάκτηση δεδομένων από εξωτερικό δίσκο.

Διαβάστε : Ανακτήσεις αρχείων από κάρτα μνήμης SD – Πως το πετυχαίνουμε ;

Εάν ο δίσκος σας λειτουργεί αλλά κάνει περίεργους θορύβους

Αυτή είναι μια σοβαρή αποτυχία και υποδεικνύει βλάβη σε κεφαλή ή κεφάλες. Θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι η μονάδα δίσκου σας έχει υποστεί ζημιά από platters αν έχει σημειωθεί σύγκρουση κεφαλής. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτό είναι μια δουλειά για τους επαγγελματίες. Ο μηχανισμός κίνησης θα πρέπει να ανοίξει σε περιβάλλον καθαρού χώρου. Ιδανικά σε εργαστήριο για να πραγματοποιηθούν εργασίες ανάκτησης των δεδομένων σας.

Αν ο εξωτερικός δίσκος κάνει θορύβους, είναι καλύτερο να τον απενεργοποιήσετε και να τον αφήσετε σε αυτήν την κατάσταση. Στη συνέχεια θα πρέπει να τον στείλετε σε μια επαγγελματική εταιρεία ανάκτησης. Η ενεργοποίησή του σε αυτή την κατάσταση θα μπορούσε να υποβαθμίσει περαιτέρω τον δίσκο. Σε βαθμό που δεν θα είναι πλέον ανακτήσιμο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε για απλές διαγραφές ή απώλεια δεδομένων το πρόγραμμα Recuva.

Εάν ο εξωτερικός δίσκος ανιχνεύεται από τον υπολογιστή σας, αλλά κολλάει όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση

Αυτό συνήθως σημαίνει ότι τα μαγνητικά μέσα υπολειτουργούν. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός Bad Sectors που η μονάδα προσπαθεί να διαβάσει. Παραλείποντας όμως να το κάνει με αποτέλεσμα να αποτυγχάνει. Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα που συμβαίνει με την πάροδο του χρόνου. Μπορεί να διορθωθεί μόνο με επαγγελματικό εξοπλισμό ανάκτησης δεδομένων. Εάν τα δεδομένα είναι σημαντικά, τότε τα στέλνετε στους επαγγελματίες. Η ανάκτηση δεδομένων από εξωτερικό δίσκο συνίσταται για επαγγελματική αποκατάσταση.

Εάν ο εξωτερικός σκληρός δίσκος κάνει έναν ηχητικό ήχο όταν τον ενεργοποιείτε

Οι ηχητικοί ήχοι που ακούτε είναι ο κινητήρας που προσπαθεί να περιστρέψει τη μονάδα. Εν τέλει όμως να μην το κάνει. Αυτό προκαλείται από συγκεκριμένες αιτίες, οι οποίες αφορούν σοβαρές μηχανικές βλάβες. Οι κεφαλές του εξωτερικού σκληρού δίσκου παραμένουν είτε στο κέντρο είτε σε σε κάποια άκρη στην άκρη της μονάδας όταν δεν βρίσκονται σε λειτουργία. Θυμηθείτε, πως οι κεφαλές δεν έρχονται σε επαφή με την περιοχή δεδομένων των platters, καθώς κινούνται ακριβώς από πάνω.

Μερικές φορές, οι κεφαλές μπορεί να αποτύχουν και οι δίσκοι να σταματήσουν να περιστρέφονται πάνω από την περιοχή δεδομένων. Λόγω των εξαιρετικά λείων επιφανειών των πλακών και των κεφαλών, κολλάνε κυριολεκτικά το πάνω στο άλλο, εξ ου και η αίσθηση του ονόματος. Σε αυτή την περίπτωση ο εξωτερικός δίσκος πρέπει να ανοιχτεί στο εργαστήριο, από επαγγελματίες. Σκεφτείτε ότι η ανάκτηση δεδομένων από εξωτερικό σκληρό δίσκο είναι μια δύσκολη διαδικασία που χρίζει επαγγελματικής προσέγγισης.

Εάν ο εξωτερικός δίσκος ακούγεται κανονικά αλλά δεν εντοπίζεται ή ανιχνεύεται ή εντοπίζεται ως σφάλμα

Αυτό συνήθως υποδεικνύει κάποιο πρόβλημα με κάποια περιοχή του firmware. Αν διαβάζεται σωστά θα μπορούσε να είναι πρόβλημα στη κεφαλή. Η αν υπάρχει κάποια διαφθορά που πρέπει να επιλυθεί. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει ο χρήστης για να το διορθώσει, αλλά να στείλει τη μονάδα για επαγγελματική βοήθεια.

Αποτυχημένη διαγραφή μονάδας δίσκου 11%

Τα δεδομένα σας ενδέχεται να έχουν διαγραφεί εξαιτίας της εποπτείας του χειριστή ή το λογισμικό να έχει κάνει το λάθος. Συνήθως, είναι ένα τίμιο λάθος που μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη απογοήτευση. Ειδικά επειδή τα περισσότερα λογισμικά αποκατάστασης στοιχείων σε επίπεδο καταναλωτών δεν μπορούν να βοηθήσουν. Ενώ δεν βλάπτει να δοκιμάσετε μερικά για να δείτε αν βοηθάει στην ανάκτηση των αρχείων σας, θα σας κοστίσει χρόνο και χρήμα.

Αν και δεν είναι τόσο συνηθισμένο όσο και άλλες λειτουργίες αποτυχίας, η διαγραφή απαιτεί εξίσου μεγάλη εγκληματολογική ικανότητα. Η εμπειρία και τεχνογνωσία στην σωστή ανάκτηση δεδομένων από σκληρό δίσκο είναι μεγάλης σημασίας. Η υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων ανακτά με επιτυχία τα διαγραμμένα δεδομένα ανεξάρτητα από το αν ήταν σφάλμα του χειριστή ή που προκλήθηκε από ένα λογισμικό. Όταν πρόκειται για ανάκτηση δεδομένων από σκληρό δίσκο  τότε θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα.

Αποτυχία υλικολογισμικού σκληρού δίσκου 7%

Ενώ η σύγχρονη κατασκευή σκληρού δίσκου έχει όλα αλλά σχεδόν εξαλείψει περιπτώσεις ανεπάρκειας υλικολογισμικού, εξακολουθεί να συμβαίνει. Η υπηρεσία ανάκτησης σκληρού δίσκου διαθέτει την τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση σφαλμάτων σχετικά με το υλικολογισμικό. Τα σφάλματα μπορούν να καταστήσουν αδύνατη την πρόσβαση στα δεδομένα του σκληρού δίσκου.

Οι αποτελεσματικές λύσεις εξαρτώνται από την προηγμένη διάγνωση και τις έξυπνες επισκευές. Η επισκευή ενός σκληρού δίσκου με αποτυχία υλικολογισμικού απαιτεί υψηλό βαθμό εμπειρογνωμοσύνης, διότι μια λανθασμένη κίνηση μπορεί να προκαλέσει τη μη ανάκτηση όλων των δεδομένων σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να επικοινωνήσετε μαζί μας μόλις αντιμετωπίσετε προβλήματα που σχετίζονται με το firmware με το σκληρό σας δίσκο.

Ας απαντήσουμε λοιπόν στις πιο συχνές ερωτήσεις σας που αφορούν την ανάκτηση δεδομένων από εξωτερικό σκληρό δίσκο:

Τι συμβαίνει εάν ο σκληρός δίσκος αποτύχει;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μια βλάβη του σκληρού δίσκου ακολουθείται από τη συντριβή του υπολογιστή. Ισχύει, εάν πρόκειται για την κύρια μονάδα δίσκου. Δεν θα μπορείτε να εκκινήσετε στο λειτουργικό σας σύστημα. Μπορεί να είναι δύσκολο να πούμε τη διαφορά μεταξύ της λογικής και της φυσικής αποτυχίας καθώς τα σφάλματα είναι τα ίδια. Ωστόσο, αν ακούτε κλικ, σφύριγμα ή θρυμματισμό θορύβων, είναι σχεδόν σίγουρα μια φυσική αποτυχία. Έτσι, η διαδικασία ανάκτησης του σκληρού δίσκου θα απαιτήσει να βρεθεί τι συμβαίνει με τη μονάδα. Στη συνέχεια ο τεχνικός θα επιχειρήσει να ανακτήσει δεδομένα από αυτήν.

Ποια είναι τα σημάδια της αποτυχίας του σκληρού δίσκου;

Ένα από τα πιο κοινά σημεία είναι ότι ο υπολογιστής σας δεν θα εκκινήσει στο λειτουργικό σύστημα. Θα ακούσετε επίσης παράξενους θορύβους από τον σκληρό δίσκο. Ωστόσο, εάν η λογική πλακέτα έχει καεί για κάποιο λόγο τότε ο σκληρός δίσκος θα είναι σιωπηλός. Ουσιαστικά, δεν θα ακούσετε τίποτα. Επίσης, το bios δεν θα είναι σε θέση να εντοπίσει το σκληρό δίσκο.

Πώς διορθώνουμε τις βλάβες

Η προσέγγισή μας στην ανάκτηση δίσκου διαφέρει ανάλογα με το ζήτημα. Εάν πρόκειται για ένα φυσικό ζήτημα όπως κολλημένες πιατέλες, σπασμένες κεφαλές κ.λπ, τότε τα ζητήματα αυτά καθορίζονται με την αποσυναρμολόγηση της μονάδας δίσκου. Επίσης μπορεί να καθοριστεί από εγκατάσταση όμοιων κεφαλών ή την απεικόνιση των δίσκων. Όλα αυτά γίνονται σε ένα καθαρό δωμάτιο, μετά το οποίο αρχίζουμε την ανάκτηση δεδομένων από τη μονάδα όταν αρχίζει να λειτουργεί.

Αν πρόκειται για μια υλικολογιστική ή λογική αποτυχία, συνήθως συνεπάγεται τη διαπίστωση ποιου είναι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε ιδιαίτερα εξειδικευμένο λογισμικό για να διορθώσουμε αυτά τα θέματα. Με αυτό τον τρόπο έρχεται σε κατάστασης ανάκτησης.

Μπορούν τα αρχεία να ανακτηθούν από έναν αποτυχημένο σκληρό δίσκο;

Ναί! Είναι δυνατή η ανάκτηση αρχείων από έναν αποτυχημένο σκληρό δίσκο με βάση πιατέλα. Ωστόσο, γίνεται πιο δύσκολο αν αυτά τα αρχεία έχουν αντικατασταθεί. Η ανάκτηση των σκληρών δίσκων απαιτεί, ως επί το πλείστον, να τεθεί η μονάδα σε κατάσταση ημι-εργασίας, η οποία μας επιτρέπει να ανακτήσουμε δεδομένα από αυτήν.

Αν πρόκειται για μια υλικολογιστική ή λογική αποτυχία, συνήθως συνεπάγεται τη διαπίστωση ποιου είναι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε ιδιαίτερα εξειδικευμένο λογισμικό για να διορθώσουμε αυτά τα θέματα. Με αυτό τον τρόπο ο σκληρός δίσκος έρχεται σε κατάσταση ανάκτησης.

Πόσο χρόνο χρειάζεται η ανάκαμψη της ανάκτησης σκληρού δίσκου;

Εξαρτάται από τη φύση της αποτυχίας. Εάν το σφάλμα είναι φυσικό, μπορεί να είναι σχετικά πιο εύκολο να ανακτήσετε δεδομένα από αυτό. Γεγονός που σημαίνει ότι είναι πιο γρήγορο από ότι αν ήταν κάποιο άλλο θέμα. Ωστόσο, ορισμένες φυσικές αποτυχίες, όπως αυτές του κεφαλιού ή των πιατών, μπορεί να είναι πιο περίπλοκες για την επίλυση και την ανάκτηση δεδομένων. Στη περίπτωση λοιπόν που θα χρειαστείτε ανάκτηση δεδομένων από εξωτερικό σκληρό δίσκο η Datarecall International είναι η απάντηση στο πρόβλημα σας.

Άλλες Υπηρεσίες Ανάκτησης Δεδομένων που προσφέρουμε

Επαναφορά δεδομένων Desktop

Η ανάκτηση δεδομένων σκληρού δίσκου από επιτραπέζιους υπολογιστές μπορεί να είναι δύσκολη. Αυτά τα προβλήματα δεν έχουν πάντα σαφείς αιτίες ή εύκολες λύσεις. Οι επαγγελματίες των υπολογιστών ανάκτησης δεδομένων PC και Mac χρησιμοποιούν τις τεράστιες δεξιότητές τους και την καθαρή τεχνογνωσία των δωματίων. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να ανακτήσουν τις πληροφορίες σας ανεξάρτητα από το πόσο νεκρό μπορεί να εμφανιστεί το σύστημά σας

Αποκατάσταση στοιχείων φορητού υπολογιστή (Laptop)

Θέλετε να πάρετε τα δεδομένα πίσω από έναν κατεστραμμένο φορητό υπολογιστή; Θα χρειαστείτε προσεκτικές και ακριβείς τεχνικές για να αποφύγετε περαιτέρω ζημιές. Η ομάδα μας διαθέτει τα διαγνωστικά εργαλεία και την εμπειρία εξόρυξης για να αφαιρέσει πληροφορίες από τα πιο εύθραυστα και φειδωλά συστήματα.

SSD Data Recovery

Η υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων SSD απαιτεί εντελώς διαφορετικό στυλ προσέγγισης από ό, τι η ανάκτηση του σκληρού δίσκου. Είναι επαρκώς προετοιμασμένο το σχέδιο μείωσης των απωλειών; Αυτή η τεχνολογία μπορεί να είναι σχετικά νεότερη, αλλά, ευτυχώς, έχουμε την εμπειρία, τις εγκαταστάσεις καθαρού χώρου και τους δεσμούς κατασκευαστή που απαιτούνται για την εξαγωγή των δεδομένων σας.

Εξωτερική ανάκτηση δεδομένων από εξωτερικό σκληρό δίσκο

Οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι μπορεί να φαίνονται απλοί, αλλά είναι κάτι περισσότερο από θύρες USB. Είμαστε πολύ εξοικειωμένοι με τις αποχρώσεις του διαφορετικού υλικού, έτσι οι ιδιόκτητες συσκευές δεν αποτελούν πρόκληση για τους τεχνικούς μας. Η εμπιστοσύνη στις πρακτικές ανάκτησης δεδομένων σκληρών δίσκων μεγιστοποιεί τις πιθανότητες ανάκτησης των πληροφοριών σας χωρίς να διακυβεύεται η ακεραιότητά τους.

Ποια είναι τα μέρη σε μια μονάδα σκληρού δίσκου;

  • Μαγνητικές πλατφόρμες που περιέχουν δυαδικές πληροφορίες
  • Ένας κεντρικός άξονας που επιτρέπει στους δίσκους να περιστρέφονται με γρήγορους ρυθμούς
  • Γραμμές ανάγνωσης και εγγραφής που μετακινούν τις κεφαλές ανάγνωσης-εγγραφής στις επιφάνειες των δίσκων
  • Μικρές άτρακτοι που επιτρέπουν την κίνηση των βραχιόνων ανάγνωσης-εγγραφής
  • Ηλεκτρομαγνήτες γνωστούς ως κεφαλές ανάγνωσης και εγγραφής
  • Ενεργοποιητές, όπως βηματικοί κινητήρες ή πηνία φωνής, που μετακινούν με ακρίβεια τους βραχίονες ανάγνωσης και εγγραφής
  • Πίνακες κυκλωμάτων ελέγχου τοποθετημένες στο κάτω μέρος που ρυθμίζουν τη μετάδοση δεδομένων
  • Εξωτερικοί σύνδεσμοι βύσματος που επιτρέπουν στους χρήστες να συνδέουν τους δίσκους τους σε υπολογιστές

Συμπερασματικά

Ο χρόνος σας είναι πολύτιμος, όπως και τα δεδομένα στον σκληρό σας δίσκο. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις μας, σε συνδυασμό με μερικούς από τους πιο έμπειρους ειδικούς, θα λειτουργήσουν για την ανάκτηση δεδομένων από εξωτερικό σκληρό δίσκο. Η κορυφαία τεχνολογία και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται στις εγκαταστάσεις σας διασφαλίζουν ότι δεν υπάρχει σκληρός δίσκος από τον οποίο δεν μπορούμε να ανακτήσουμε δεδομένα. Με αυτόν τον τρόπο υποφέρετε από σχετικά χαμηλά downtime λόγω απώλειας δεδομένων. Στόχος μας είναι να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε τη λειτουργία σας χωρίς καθυστέρηση. Επικοινωνήστε μαζί μας για επαγγελματική αποκατάσταση σκληρού δίσκου σήμερα!

Συνοψίζοντας, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις όπου μπορείτε να επιχειρήσετε να ανακτήσετε τα δικά σας δεδομένα. Αν κατά λάθος διαγράψατε τα δεδομένα σας, ίσως έχετε τύχη. Αν ο εξωτερικός σκληρός δίσκος, σας κάνει ασυνήθιστους θορύβους ή ενεργεί με ιδιόμορφο τρόπο, θα πρέπει να το παραδώσετε σε έναν επαγγελματία. Η ανάκτηση δεδομένων από σκληρούς δίσκους είναι μια δύσκολη διαδικασία. Θυμηθείτε, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ προσπάθεια αποκατάστασης στοιχείων είναι επικίνδυνη. Εάν τα δεδομένα είναι σημαντικά, στείλτε το απευθείας στους επαγγελματίες.

Διαβάστε τον τιμοκατάλογο της Data Recall για ανάκτηση δεδομένων από εξωτερικό δίσκο