Πόσο κοστίζει η ανάκτηση δεδομένων ; Είναι δωρεάν η διάγνωση ;

Πόσο κοστίζει η ανάκτηση δεδομένων

Πόσο κοστίζει η ανάκτηση δεδομένων ; Το κόστος ανάκτησης αρχείων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Η δωρεάν διάγνωση της Datarecall σας δίνει τις απαντήσεις. Πρόκειται για ένα φυσιολογικό ερώτημα των χρηστών όταν βρεθούν στη δύσκολη θέση να χάσουν σημαντικά αρχεία.

Οι περισσότεροι χρήστες που έρχονται σε επαφή με την Datarecall International, θέτουν ερωτήματα αποκατάστασης στοιχείων και ενδιαφέρονται να μάθουν ποια θα είναι η τιμή. Ενώ καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να υποδείξουμε μια κατευθυντήρια τιμή βάσει των συμπτωμάτων που περιγράφονται, αυτό μπορεί να είναι πολύ δύσκολο. Φανταστείτε να τηλεφωνείτε σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων, ενημερώνοντάς τους ότι το αυτοκίνητό σας έχει χαλάσει και ζητάτε μια τιμή με αυτό τον τρόπο. Μέχρι να δουν το όχημα, δεν θα ξέρουν αν χρειάζεται νέο κινητήρα ή απλά ένα μπουζί! Η ανάκτηση δεδομένων είναι κάπως έτσι. Η αντικατάσταση ενός ανεπαρκούς στοιχείου μιας συσκευής ή ενεργοποιητή δεν διαφέρει από την αντικατάσταση ενός κινητήρα του αυτοκινήτου από πλευράς εργασίας. Ωστόσο, οι χρεώσεις είναι σημαντικά μικρότερες από την αντικατάσταση ενός κινητήρα!

Πολλές φορές μπορεί να διαβάσετε στο διαδίκτυο ότι “η υπηρεσία ήταν καλή, αλλά η τιμή ήταν κάτι παραπάνω από αυτό που περιμέναμε”. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε τιμή που δίνουμε είναι ακριβή. Όπως αναφέρουμε και στην ενότητα ”Συχνές Ερωτήσεις‘ το κόστος της ανάκτησης είναι υψηλό καθώς το εργαστήριο αποτελείται από πολύ ακριβά και εξειδικευμένα εργαλεία, καθώς και από άριστα εκπαιδευμένους μηχανικούς για την δημιουργία ειδικού περιβάλλοντος . Οι τιμές για την ανάκτηση του σκληρού δίσκου ξεκινούν περίπου από τα 150 ευρώ , αλλά μπορούν να κλιμακωθούν στα 500 ή και περισσότερα αν φτάσουμε μέχρι το σημείο αντικατάστασης του μοτέρ.

Βέβαια από συσκευή σε συσκευή υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Για παράδειγμα η ανάκτηση δεδομένων από USB Flash είναι χαμηλότερη και κυμάινεται από 100 έως 300 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Η διάγνωση σε κάθε περίπτωση κατά μέσο όρο διαρκεί 2 ημέρες όπου γίνεται και η συνολική εκτίμηση της βλάβης. Να τονιστεί εδώ ότι η διάγνωση είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ από την εταιρεία μας.

Πως μπορεί να υπολογιστεί το κόστος της ανάκτησης δεδομένων ;

Τα εργαστήρια επαγγελματικής ανάκτησης δεδομένων έχουν μια δύσκολη πράξη εξισορρόπησης μπροστά τους. Ένα εργαστήριο δεν χρειάζεται μόνο να ανησυχεί για την παροχή υπηρεσιών ανάκτησης δεδομένων με κόστος που είναι προσιτό για τους πελάτες και ανταγωνιστικό στη βιομηχανία.

Το κόστος μιας περίπτωσης ανάκτησης δεδομένων πρέπει επίσης να καλύπτει επαρκώς το κόστος των εργασιών αποκατάστασης στοιχείων, την έρευνα και την ανάπτυξη, τις διάφορες εγκαταστάσεις, την καταβολή των μισθών των εργαζομένων και τη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας. Όπως κάθε άλλη εταιρεία σε οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία, εάν ένα εργαστήριο ανάκτησης δεδομένων δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτή την πράξη εξισορρόπησης, δεν θα διαρκέσει πολύ.

Πόσο κοστίζει η ανάκτηση δεδομένων, υπάρχουν στάνταρ τιμές ;

Ως αποτέλεσμα, ένα στάνταρ κόστος ανάκτησης δεδομένων δεν έχει πολύ νόημα. Οι μονάδες σκληρού δίσκου έχουν διάφορα σημεία αποτυχίας. Μερικοί χρειάζονται περισσότερη δουλειά για να επισκευαστούν από άλλους. Έχουμε αναφέρει ότι το πρώτο σημάδι ότι ένας σκληρός δίσκος έχει προβλήματα είναι όταν υπάρχουν σφάλματα στο δίσκο. Όταν μια μονάδα δίσκου έχει σφάλματα, είναι δυσανάγνωστη ή δεν μπορεί να διαβάσει δεδομένα καθώς τα βλέπει ως Bad Sectors. Όταν ένας δίσκος έχει έναν Bad Sector, δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάτι λάθος με το δίσκο, πράγμα που σημαίνει επίσης ότι μπορεί να επισκευαστεί. Η επισκευή ενός σκληρού δίσκου είναι σε αρκετές περιπτώσεις εφικτή.

Για να χρησιμοποιήσετε μια ιατρική αναλογία, η βακτηριακή πνευμονία και η καρδιακή προσβολή μπορούν δυνητικά να είναι θανατηφόρες, αλλά η αντιβιοτική θεραπεία και η χειρουργική επέμβαση στην καρδιά είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα που απαιτούν ένα πολύ διαφορετικό σύνολο δεξιοτήτων και εξοπλισμού.

Ο χρόνος των μηχανικών ανάκτησης δεδομένων είναι πολύτιμος. Ανάλογα με την πολυπλοκότητα, μια περίπτωση ανάκτησης δεδομένων μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες για να ολοκληρωθεί. Απλώς δεν έχει νόημα να χρεώνουμε ακριβώς το ίδιο για μια περίπτωση που απαιτεί 12 ώρες μηχανικού χρόνου με μια άλλη που απαιτεί 5 ώρες μηχανικού χρόνου.

Με όλους αυτούς τους παράγοντες, μπορείτε να δείτε γιατί οι υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων ποιότητας δεν μπορούν απλά να λειτουργήσουν με στάνταρ τιμές. Οι επιχειρήσεις που προσφέρουν σταθερές τιμές για την ανάκτηση δεδομένων συνήθως δεν διαθέτουν τους πόρους για πραγματικά επαγγελματική εργασία.

Συνήθως, όσοι ακολουθούν την συγκεκριμένη στρατηγική σταθερής τιμής έχουν μόνο τους πόρους και την τεχνογνωσία για να επιδιορθώσουν τους παλιούς σκληρούς δίσκους με πολύ συνηθισμένα προβλήματα και δεν μπορούν να τα προχωρήσουν σε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση για τους πελάτες τους.

Πόσο κοστίζει η ανάκτηση δεδομένων ;

Οι τιμές ανάκτησης δεδομένων εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου αντιμετώπισης της κατάστασης με τη συσκευή αποθήκευσης (αν διαγράψατε

δεδομένα από αυτήν, η συσκευή έχει μια μικρή αποτυχία ή η συσκευή έχει σοβαρή αποτυχία), ποια είναι η συνολική χωρητικότητά της, πόσο περίπλοκο η συσκευή αποθήκευσης είναι, και άλλοι συνεισφέροντες παράγοντες. Η λειτουργία του Data Recovery έχει πολλές πτυχές και παραμέτρους, όπου κάθε φθορά ή βλάβη χρίζει διαφορετικής προσέγγισης.

1.Τι θα χρειαστεί για τους μηχανικούς μας να επαναφέρουν προσωρινά τη συσκευή σας ώστε να μπορέσουν να σώσουν δεδομένα ;
2.Υπάρχει ένα φυσικό ζήτημα ή ένα λογικό ζήτημα;
3.Κάνει το drive παράξενους θορύβους, όπως ένα κλικ ή ηχητικό σήμα;
4.Έχει ο σκληρός σας δίσκος μερικά bad sectors σε λάθος μέρος;
5.Υπάρχουν χτυπήματα πάνω στη συσκευή (hard disk platters);
6.Πόσα εξαρτήματα θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν οι μηχανικοί μας για την επισκευή της μονάδας;
7.Υπάρχει φυσική κρυπτογράφηση πλήρους δίσκου;
8.Πόσα χρήματα θα μας κοστίσει, όταν πρόκειται να πληρώσουμε για την εμπειρογνωμοσύνη και τους πόρους στην υπόθεση ανάκτησης δεδομένων;

Η αξιολόγησή μας απαντά σε όλες αυτές τις ερωτήσεις και μας επιτρέπει να σας πούμε ακριβώς πόσο θα σας κοστίσει η υπόθεση ανάκτηση δεδομένων. Δείτε αναλυτικά τις τιμές ανάκτησης αρχείων για κάθε διαφορετική περίπτωση.

Ποιοι πρωτεύοντες παράγοντες επηρεάζουν το κόστος ανάκτησης δεδομένων;

Ωριαία εξειδίκευση: Το μικρό μέγεθος της βιομηχανίας ανάκτησης δεδομένων και η συγκέντρωση μικρών ταλέντων καθιστά τη βιομηχανία ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Η ωριαία τιμή για έναν επαγγελματία ανάκτησης δεδομένων κοστίζει συνήθως από 100 έως 300 ανά ώρα, ανάλογα με τη θέση, την ικανότητα και το εκπαιδευτικό υπόβαθρο του μηχανικού. Μάθετε περισσότερα για την ανάκτηση δεδομένων από σκληρό δίσκο.

Ανταλλακτικά: Ένα επαγγελματικό εργαστήριο ανάκτησης δεδομένων θα πρέπει να διαθέτει μια καλά αποθηκευμένη βιβλιοθήκη σκληρών δίσκων για να ενεργεί ως δωρητές. Ωστόσο, οι περιπτώσεις που αφορούν σπάνια ή πολύ καινούρια μοντέλα σκληρών δίσκων απαιτούν από τους μηχανικούς να παραγγείλουν εξαρτήματα δότη. Η εξασφάλιση οποιουδήποτε τμήματος του δότη σημαίνει αγορά ενός εντελώς καινούργιου σκληρού δίσκου. Φανταστείτε αν ο μηχανικός σας δεν μπορούσε να αγοράσει μόνο ένα νέο εξάρτημα – έπρεπε να αγοράσει και ολόκληρο νέο αυτοκίνητο!

Διαβάστε : 6 εργαλεία – προγράμματα ανάκτησης δεδομένων για USB flash drives και πολλά άλλα

Έρευνα και ανάπτυξη: Για να παραμείνει ανταγωνιστικό και αποτελεσματικό, ένα εργαστήριο ανάκτησης δεδομένων πρέπει να αφιερώσει πολύ χρόνο, προσπάθεια και χρήματα στην εκπαίδευση. Δεν υπάρχουν εγχειρίδια για τον ιδιοκτήτη που να περιγράφουν τον τρόπο επιδιόρθωσης ενός σκληρού δίσκου – κάθε εργαλείο ανάκτησης δεδομένων και η τεχνική πρέπει να αντιστραφεί από ειδικευμένους επιστήμονες υπολογιστών.

Εσωτερικά μέσα: Αντί να εργάζονται απευθείας στον σκληρό δίσκο του πελάτη, οι μηχανικοί μας δημιουργούν μια αντιγραφείσα εικόνα της μονάδας δίσκου χρησιμοποιώντας τεχνολογία εγκληματολογικής απεικόνισης που εμποδίζει την εγγραφή. Το αντίγραφο πρέπει να μείνει κάπου, πράγμα που σημαίνει ότι τα εργαστήρια αποκατάστασης στοιχείων πρέπει να λογοδοτούν για προσωρινές ανάγκες αποθήκευσης δεδομένων. Δεν είναι ασυνήθιστο για μεγάλες σειρές RAID να τρώνε δεκάδες terabytes του χώρου στο δίσκο για αρκετές εβδομάδες, ενώ μια υπόθεση ανάκτησης δεδομένων διακομιστή συνεχίζεται.

Μέσα αντικατάστασης: Αφού ανακτώνται τα δεδομένα του πελάτη, οι μηχανικοί πρέπει να το εξάγουν σε μια υγιή και νέα συσκευή αποθήκευσης και να το μεταφέρουν στον πελάτη.

Διασφάλιση ποιότητας: Λίγες ώρες ανάκτησης δεδομένων Το QA πρέπει να διασφαλίζει ότι τα σημαντικά αρχεία του πελάτη λειτουργούν και ότι ο πελάτης λαμβάνει τα σωστά δεδομένα από το εργαστήριο.

Τα κεντρικά μας εργαστήρια βρίσκονται Σουλίου & Χαλανδρίου 16Α 153 43Aγ. Παρασκευή, Αθήνα. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο +30 210 60 16 930 ή μέσω Email : info@datarecall.gr

Με λένε Γιώργο και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις νέες τεχνολογίες, το Digital Marketing και δίνω μεγάλη έμφαση στην αξία της πληροφορίας. Δημιουργώ E-Books, Link Building στρατηγικές, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και αρθρογραφώ πάνω στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *