Τι σημαίνει η άμεση ανάκτηση (Instant Recovery – Recovery in Place)

αμεση ανακτηση δεδομενων

Η άμεση ανάκτηση – αποκατάσταση είναι μια δυνατότητα που επιτρέπει την προσωρινή εκτέλεση προσωρινής αποθήκευσης εικονικής μηχανής (VM- virtual machine) σε δευτερεύουσα αποθήκευση μετά από αποτυχία ή καταστροφή. Η άμεση ανάκτηση μπορεί επίσης να αναφέρεται ως Recovery in Place.

Ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια στην αποκατάσταση καταστροφών είναι το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ανάκτηση και επαναφορά των δεδομένων από την κύρια αποθήκευση. Η ανακατεύθυνση φόρτου εργασίας χρήστη σε backup server κατά την αποκατάσταση της κύριας αποθήκευσης μπορεί να βελτιώσει το μέγιστο ανεκτό χρονικό διάστημα που μπορεί να μειωθεί μια εφαρμογή. Μόλις ολοκληρωθεί η ανάκτηση, ο φόρτος εργασίας ανακατευθύνεται στο αρχικό VM. Επειδή η αποκατάσταση γίνεται πίσω από τις σκηνές, ο χρήστης δεν γνωρίζει ότι έχει συμβεί κάτι ασυνήθιστο. Το κόστος ανάκτησης δεδομένων διαφέρει στις περισσότερες περιπτώσεις και αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Παρόλο που η άμεση αποκατάσταση δεν απαιτεί ταυτόσημο πρωτογενές και δευτερογενές υλικό για να λειτουργήσει η διαδικασία, είναι σημαντικό για τους διαχειριστές να δοκιμάσουν και να διασφαλίσουν ότι το εφεδρικό υλικό μπορεί να υποστηρίξει ένα περιβάλλον παραγωγής – ειδικά αν ο οργανισμός αποφασίσει να χρησιμοποιήσει μια σχετικά φθηνή επιλογή για δευτεροβάθμια όπως μια συσκευή αποθήκευσης σε cloud.

Με λένε Γιώργο και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις νέες τεχνολογίες, το Digital Marketing και δίνω μεγάλη έμφαση στην αξία της πληροφορίας. Δημιουργώ E-Books, Link Building στρατηγικές, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και αρθρογραφώ πάνω στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *