Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης σε Laptop HP (Screenshot)

Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης

Το στιγμιότυπο οθόνης είναι μια από τις πιο απλές, αλλά ισχυρές λειτουργίες που σας βοηθούν στην καθημερινή σας ψηφιακή ζωή. Σας επιτρέπει να τραβήξετε την οθόνη του υπολογιστή σας σε κλάσματα δευτερολέπτου και τη μετατρέπει σε εικόνα. Αυτό το άρθρο θα σας δείξει διάφορους τρόπους για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης χρησιμοποιώντας φορητό υπολογιστή HP. Τώρα, το ερώτημα είναι πώς τραβάτε ένα στιγμιότυπο οθόνης από Laptop HP; Αυτό είναι αρκετά απλό, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε το κουμπί “PrtSc” στο πληκτρολόγιό σας και να το πατήσετε. Είναι πλέον αποθηκευμένο στο πρόχειρό σας, έτοιμο για χρήση από εσάς. Αυτό το φοβερό εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα μέσα σε μια στιγμή.

Ωστόσο, εάν το κάνετε αυτό δεν θα σας επιτρέψει να δείτε την εικόνα που τραβήξατε, να την αποθηκεύσετε ή ακόμα και να την επεξεργαστείτε επειδή βρίσκεται μόνο στο πρόχειρο. Αυτό δεν θα σας επέτρεπε να προσαρμόσετε το στιγμιότυπο οθόνης με βάση τον σκοπό του. Πώς θα μπορούσατε λοιπόν να προσαρμόσετε τα στιγμιότυπα οθόνης σας; Εμφανίζεται ο Πίνακας Περιεχομένων Προσαρμογή των στιγμιότυπων οθόνης σας Τώρα, υπάρχουν στην πραγματικότητα δύο τύποι στιγμιότυπων οθόνης που μπορείτε να τραβήξετε – την πλήρη οθόνη και τη μερική λήψη οθόνης. Με βάση την κυριολεκτική τους σημασία, η πλήρης οθόνη σάς επιτρέπει να τραβάτε την πλήρη οθόνη σας, ενώ η μερική οθόνη αρπάζει μόνο ένα μέρος της οθόνης σας.

Λήψη πλήρους οθόνης

Το Laptop HP, οι επιτραπέζιοι υπολογιστές ή οποιοσδήποτε υπολογιστής που λειτουργεί με Windows έχει ένα ενσωματωμένο κουμπί στιγμιότυπου οθόνης όπου μπορείτε να τραβήξετε ολόκληρη την οθόνη του υπολογιστή σας με ένα απλό πάτημα ενός κουμπιού. Συνήθως βρίσκεται δίπλα στο κουμπί F12. Θα δείτε ένα κουμπί PrtSc που σημαίνει Εκτύπωση οθόνης ή PrtScSysRq που σημαίνει Αίτημα συστήματος εκτύπωσης οθόνης. Και τα δύο αυτά σημαίνουν απλώς στιγμιότυπο οθόνης, λήψη οθόνης ή λήψη οθόνης, οποιοσδήποτε όρος που γνωρίζετε.

Ωστόσο, αυτό εξακολουθεί να μην αποθηκεύεται αυτόματα στον υπολογιστή σας αμέσως. Απλώς αντιγράφεται και αιωρείται μέσα στο πρόχειρό σας. Για να δείτε ή να αποθηκεύσετε πραγματικά αυτό που τραβήξατε, ακολουθήστε αυτά τα βήματα: Πατήστε το πλήκτρο Print Screen για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης. Ανοίξτε ένα λογισμικό επεξεργασίας εικόνας (Microsoft Paint, Photoshop, κ.λπ.) Κάντε δεξί κλικ και κάντε κλικ στην Επικόλληση. Μπορείτε επίσης να πατήσετε CTRL + V για να επικολλήσετε την εικόνα που αντιγράφηκε στο πρόχειρό σας. Αποθηκεύστε το αρχείο ως μορφή εικόνας που επιθυμείτε (η κοινή μορφή είναι JPG ή PNG) και αποθηκεύστε το στη θέση που θέλετε.

Διαβάστε:  Τρόπος Overclock Επεξεργαστή / CPU Laptop (Intel & AMD)

Μερική λήψη οθόνης

Μερικές φορές, μπορεί να θέλετε να τραβήξετε μόνο ένα μέρος της οθόνης σας. Το καλό είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό και θα εξερευνήσουμε τους πιο συνηθισμένους. Το Snip & Sketch Το Snip & Sketch είναι η νέα προεπιλεγμένη δυνατότητα των Windows 10 για τη λήψη μερικού στιγμιότυπου οθόνης.

Μπορείτε εύκολα να επεξεργαστείτε τα στιγμιότυπα οθόνης σας μέσα σε αυτό χρησιμοποιώντας το εργαλείο πινέλου ή το επισημάντήριό του. Διαθέτει ακόμη χάρακα και μοιρογνωμόνιο που θα σας βοηθήσουν να επεξεργαστείτε και να μετρήσετε με ακρίβεια αποστάσεις, γραμμές και τόξα. Τα παρακάτω βήματα θα σας καθοδηγήσουν στο πώς να χρησιμοποιήσετε αυτό το εύχρηστο εργαλείο: Στη γραμμή αναζήτησης των Windows, πληκτρολογήστε και κάντε κλικ στο Snip & Sketch. Αφού ανοίξει, κάντε κλικ στην επιλογή «Νέο» στο επάνω αριστερό μέρος της εφαρμογής.

Η οθόνη σας θα εξασθενίσει και ο κέρσορας θα αλλάξει σε σταυρόνημα. Επιλέξτε το τμήμα της οθόνης που θέλετε να τραβήξετε. Θα δείτε την εικόνα που τραβήξατε στο Snip & Sketch και μπορείτε να την επεξεργαστείτε αμέσως. Αποθηκεύστε την τελική εικόνα στη θέση που επιθυμείτε. Θυμηθείτε να ελέγξετε τον τύπο αρχείου της εικόνας.

Ένας άλλος τρόπος χρήσης του Snip & Sketch είναι μέσω των πλήκτρων συντόμευσης.

Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω βήματα γιατί μπορεί επίσης να το προτιμήσετε σε ορισμένες περιπτώσεις: Πατήστε τα Windows Key + Shift + S όλα μαζί και η οθόνη σας θα εξασθενίσει αυτόματα, ο δρομέας θα αλλάξει σε σταυρόνημα και η επιλογή του τμήματος της οθόνης σας είναι έτοιμη.

Επιλέξτε το τμήμα της οθόνης που θέλετε να τραβήξετε. Ανοίξτε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας. Πατήστε CTRL + V για να το επικολλήσετε ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δεξί κλικ και μετά να κάνετε κλικ στην επικόλληση. Επεξεργαστείτε την εικόνα και αποθηκεύστε την στη θέση και τον τύπο αρχείου που επιθυμείτε.

Διαβάστε:  Διαφορές SSD με HDD Δίσκο

Εργαλείο αποκοπής

Υπάρχει ένα άλλο λογισμικό που είναι ήδη ενσωματωμένο στα Windows 10 και ονομάζεται Snipping Tool. Δεν έχει χάρακα και μοιρογνωμόνιο όπως το Snip & Sketch αλλά έχει τη δική του ειδικότητα. Μπορείτε να επιλέξετε από τρεις διαφορετικούς τρόπους λήψης – το Ορθογώνιο απόσπασμα, το Απόσπασμα ελεύθερης μορφής, το Απόσπασμα Παραθύρου και το Απόσπασμα Πλήρους Οθόνης. Το Rectangular Snip είναι η κοινή λειτουργία που χρησιμοποιούμε όπου θα επιλέγατε ένα ορθογώνιο τμήμα της οθόνης σας από το οποίο θέλετε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης.

Το Free-form Snip, όπως υπονοεί το όνομα, σας επιτρέπει να τραβήξετε ένα μέρος της οθόνης σας με το σχήμα που θέλετε, χρησιμοποιώντας το χέρι σας για να σχεδιάσετε τα όρια. Αυτό είναι καλύτερο εάν υπάρχουν ορισμένα μέρη που δεν θέλετε να αποτυπωθούν, αλλά θα αποτυπωθούν εάν χρησιμοποιείτε το κανονικό Rectangular Snip.

Το Snipping Tool είναι η λειτουργία που θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε εάν θέλετε να καταγράψετε ένα συγκεκριμένο παράθυρο στην οθόνη σας. Το απόσπασμα πλήρους οθόνης σάς επιτρέπει να τραβάτε ολόκληρη την οθόνη σας.

Τα βήματα είναι σχεδόν τα ίδια με τη χρήση του Snip & Sketch, αλλά εδώ είναι μια σύνοψη για εσάς: Στη γραμμή αναζήτησης των Windows, πληκτρολογήστε και κάντε κλικ στο Εργαλείο αποκοπής. Αφού ανοίξει, επιλέξτε τη λειτουργία λήψης που θέλετε.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή «Νέο» στο επάνω αριστερό μέρος της εφαρμογής και ο κέρσορας σας θα αλλάξει σε σταυρόνημα. Επιλέξτε το τμήμα της οθόνης που θέλετε να τραβήξετε. Θα δείτε την εικόνα που τραβήξατε στο Snipping Tool και μπορείτε να την επεξεργαστείτε αμέσως.

Αποθηκεύστε την τελική εικόνα στη θέση που επιθυμείτε. Θυμηθείτε να ελέγξετε τον τύπο αρχείου της εικόνας. Μπορείτε να επιλέξετε ένα φάκελο στο σκληρό σας δίσκο για να πηγαίνουν εκεί όλα τα Screenshot.

Εκτός από το ενσωματωμένο λογισμικό στα Windows, υπάρχει επίσης πολύ λογισμικό με δυνατότητα λήψης που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο και το καθένα έχει τη δική του ειδικότητα. Ανάλογα με το πόσο μεγάλη είναι η απαιτούμενη επεξεργασία που απαιτείται για την εικόνα που τραβήξατε, μπορείτε απλώς να αναζητήσετε το καλύτερο λογισμικό στιγμιότυπων οθόνης για εσάς ή μπορεί απλώς να θέλετε να μελετήσετε ένα λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών όπως το Adobe Photoshop.

Διαβάστε:  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση του Yahoo Mail στο λογαριασμό Gmail;

Μπορεί επίσης να θέλετε να ελέγξετε την έρευνά μας για τους καλύτερους φορητούς υπολογιστές για επεξεργασία φωτογραφιών.

Πώς να τραβήξετε στιγμιότυπο οθόνης σε Laptop HP χωρίς κουμπί

Ορισμένα Laptop, λόγω περιορισμών μεγέθους, έχουν περιορισμένα μόνο πλήκτρα στο πληκτρολόγιό τους και το πλήκτρο Print Screen είναι ένα από εκείνα τα κουμπιά που μπορεί να παραληφθεί.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει μια συντόμευση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης από τον φορητό υπολογιστή σας μέσω πληκτρολογίου. Για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης σε Laptop HP που δεν έχει κουμπί Print Screen, μπορείτε να πατήσετε ταυτόχρονα το πλήκτρο Fn + το πλήκτρο Windows + το Space Bar. Θα τραβήξει αυτόματα ένα στιγμιότυπο οθόνης ακριβώς όπως αυτά με ένα άμεσο πλήκτρο Print Screen στο πληκτρολόγιό τους.

Συμβουλές για τη λήψη πιο γρήγορα στιγμιότυπων οθόνης

Εάν χρησιμοποιείτε συχνά στιγμιότυπα οθόνης, το πάτημα του πλήκτρου εκτύπωσης οθόνης, το άνοιγμα του μέσα σε ένα λογισμικό επεξεργασίας, η αποθήκευση του και η επανάληψη αυτών των πολλαπλών βημάτων μπορεί να είναι χρονοβόρα.

Υπάρχει λοιπόν ένας τρόπος να ελαχιστοποιηθούν αυτά τα βήματα. Ο ευκολότερος και ταχύτερος τρόπος για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης της οθόνης σας είναι να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο των Windows και, στη συνέχεια, να πατήσετε το πλήκτρο Print Screen. Είναι σχεδόν η ίδια με την πρώτη μέθοδο, η οποία είναι το πάτημα του πλήκτρου Print Screen, η μόνη διαφορά είναι ότι αυτό το στιγμιότυπο οθόνης θα αποθηκευτεί αυτόματα στο This PC > Pictures > Screenshots αμέσως μετά το πάτημα αυτών των πλήκτρων ταυτόχρονα. Μια άλλη διαφορά είναι ότι η οθόνη σας θα εξασθενίσει για μια στιγμή για να δείξει ότι τραβήξατε ένα στιγμιότυπο οθόνης.

Ένας άλλος τρόπος για να τραβήξετε πιο γρήγορο στιγμιότυπο οθόνης είναι να πατήσετε το πλήκτρο Alt + Πλήκτρο Print Screen. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταγράψετε μόνο το ενεργό παράθυρο και όχι ολόκληρη την οθόνη, εξοικονομώντας χρόνο από την περικοπή και την επεξεργασία. Αλλά σε αυτήν τη μέθοδο, θα πρέπει να το επικολλήσετε σε ένα λογισμικό επεξεργασίας εικόνας και στη συνέχεια να το αποθηκεύσετε με μη αυτόματο τρόπο στην επιθυμητή θέση.

Καλέστε μας