Πώς να βρείτε το μοντέλο μητρικής πλακέτας

Πώς να βρείτε το μοντέλο μητρικής πλακέτας

Αναρωτιέστε πώς να βρείτε τον αριθμό και το μοντέλο της μητρικής σας πλακέτας; Είτε θέλετε να ελέγξετε τη συμβατότητα υλικού είτε σκοπεύετε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Η ενεργοποίηση μιας γραμμής εντολών είναι αρκετή για να ανακαλύψετε τι ψάχνετε αυτή τη φορά. Δεν είναι όλες οι απαντήσεις στις αναζητήσεις σας τόσο απλές. Για πιο ακριβείς λύσεις, απλώς επισκεφτείτε την ενότητα της μητρικής πλακέτας Υπολογιστή.

Πώς να βρείτε το μοντέλο μητρικής πλακέτας

Η γνώση του σειριακού αριθμού του υπολογιστή σας ή του αριθμού του μοντέλου της μητρικής πλακέτας μπορεί να είναι χρήσιμη για διάφορους σκοπούς. Στα Windows 10, είναι πολύ εύκολο να βρείτε αυτές τις πληροφορίες, απλά εισάγοντας μερικές εντολές στη γραμμή εντολών. Πώς να ελέγξετε φυσικά το μοντέλο της μητρικής πλακέτας; Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε για το μοντέλο της μητρικής πλακέτας σας είναι χρησιμοποιώντας το λογισμικό πληροφοριών μητρικής πλακέτας, αλλά αυτό δεν είναι πάντα μια επιλογή.

Εάν ο υπολογιστής σας χρησιμοποιεί λιγότερη μνήμη RAM από την εγκατεστημένη, είναι πιθανό να υπάρχει πρόβλημα υλικού, επομένως πρέπει να ανοίξετε τη θήκη του υπολογιστή σας και να αναζητήσετε τον αριθμό μοντέλου που είναι ο εκτυπωτής στην πλακέτα. Προβλήματα υλικού ενδέχεται να προκαλέσουν συνεχή πάγωμα και επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, επομένως ο φυσικός έλεγχος του μοντέλου της μητρικής πλακέτας μπορεί να είναι η μόνη επιλογή μερικές φορές.

Διαβάστε:  Πως να κάνετε Back Up τα δεδομένα του iphone σας

Πώς μπορώ να μάθω ποιο μοντέλο μητρικής πλακέτας έχω;

1. Πώς να βρείτε τον σειριακό αριθμό υπολογιστή στα Windows 10 Σειριακός αριθμός υπολογιστή Μεταβείτε στην Αναζήτηση, πληκτρολογήστε cmd και ανοίξτε τη Γραμμή εντολών.

Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε Enter: wmic bios get serialnumber. Για να βρείτε το σειριακό κλειδί του υπολογιστή σας, εφαρμόστε τα παραπάνω βήματα. Αυτό είναι όλο, η γραμμή εντολών θα πρέπει να σας δείξει τον σειριακό αριθμό του υπολογιστή σας τώρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να δείτε μόνο ένα κενό διάστημα ή μια ειδοποίηση για συμπλήρωση από OEM. Συνήθως, αυτό σημαίνει ότι προσπαθείτε να εγκαταστήσετε το λογισμικό OEM σε διαφορετικό μηχάνημα από αυτό που αγοράσατε αρχικά. Η ίδια ειδοποίηση μπορεί να υποδεικνύει ότι ο υπολογιστής σας δεν μπορούσε να αναγνωρίσει τον αριθμό μοντέλου της μητρικής πλακέτας. Σε σπάνιες περιπτώσεις, αυτό το μήνυμα μπορεί να εμφανιστεί στην οθόνη επειδή ο κατασκευαστής του υπολογιστή σας δεν συμπλήρωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες υλικού.

Ως αποτέλεσμα, τα Windows 10 δεν μπορούν να αναγνωρίσουν όλες τις πληροφορίες υλικού που απαιτούνται όταν εκτελείτε την εντολή σειριακού αριθμού στη γραμμή εντολών. Εάν χρησιμοποιείτε μια έκδοση Windows 10 Insider, θα πρέπει επίσης να έχετε κατά νου ότι εξακολουθεί να είναι μια τεχνική προεπισκόπηση του λειτουργικού συστήματος και πρέπει να προστεθούν πολλές δυνατότητες. Επομένως, εάν δεν μπορέσατε να βρείτε τον σειριακό αριθμό σας, μπορείτε να παραλείψετε το Πρόγραμμα Insider ή να περιμένετε έως ότου η Microsoft κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Τότε, σίγουρα θα μπορείτε να βρείτε τον σειριακό αριθμό σας.

Διαβάστε:  Ανάκτηση δεδομένων απο χαλασμένο κινητό - Datarecall International

2. Πώς να βρείτε τον αριθμό μοντέλου της μητρικής πλακέτας στα Windows 10

Μεταβείτε στην Αναζήτηση, πληκτρολογήστε cmd και ανοίξτε τη Γραμμή εντολών.

Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε Enter: wmic baseboard λήψη προϊόντος, Κατασκευαστής, έκδοση, σειριακός αριθμός. Για να βρείτε τον αριθμό μοντέλου, τον κατασκευαστή, την έκδοση και τον σειριακό αριθμό της μητρικής πλακέτας, πρέπει επίσης να εισαγάγετε μία γραμμή εντολών στη γραμμή εντολών. Η παραπάνω εντολή θα πρέπει να σας δείξει τον κατασκευαστή, την έκδοση προϊόντος, τον σειριακό αριθμό και την έκδοση της μητρικής πλακέτας. Αλλά αν οι ενότητες Serial Number και Version Number είναι κενές, το πρόβλημα είναι το ίδιο με την εύρεση του σειριακού αριθμού του υπολογιστή. Πολλές φορές μπορεί να έχει χαλάσει η μητρική πλακέτα, ενώ άλλες να μην λειτουργεί πλέον ο SSD δίσκος. Είναι βασικές αιτίες όταν δεν ανοίγει ο υπολογιστής μας.

3. Χρησιμοποιήστε λογισμικό για να βρείτε τις λεπτομέρειες της μητρικής πλακέτας

Υπάρχει επίσης λογισμικό τρίτων που μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τις πληροφορίες της μητρικής πλακέτας, ένα από τα καλύτερα είναι το Speccy. Αφού το κατεβάσετε, απλώς εκτελέστε το λογισμικό και θα μπορείτε να δείτε κάθε είδους πληροφορίες σχετικά με το υλικό σας. Εκτός από το μοντέλο της μητρικής πλακέτας, μπορείτε επίσης να ελέγξετε τη θερμοκρασία όλων των εξαρτημάτων σας, διασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχουν προβλήματα υπερθέρμανσης. ⇒ Get Speccy Ανατρέξτε στην παραπάνω διαδικασία για την πραγματική εντολή και τα λεπτομερή βήματα. Πώς μπορώ να βρω τη μητρική μου στη Διαχείριση Συσκευών;

Για να βρείτε τη μητρική σας στη Διαχείριση Συσκευών, κάντε κλικ στο Έναρξη, πληκτρολογήστε devmgmt. msc και, στη συνέχεια, αναπτύξτε το στοιχείο Προσαρμογείς οθόνης. Το πρόγραμμα οδήγησης για τα τσιπ βίντεο στη μητρική σας πλακέτα βρίσκεται στην ενότητα Ενσωματωμένο βίντεο. Είναι ο σειριακός αριθμός της μητρικής πλακέτας μοναδικός; Ναι, οι σειρικοί αριθμοί μητρικής πλακέτας είναι γνωστοί για τη μοναδικότητά τους.

Διαβάστε:  Γιατί ο σκληρός μου δίσκος εμφανίζεται μικρότερος σε GB
Καλέστε μας