Συχνές Ερωτήσεις

Έχετε απορίες; Έχουμε τις απαντήσεις.

1. Μπορούν να ανακτηθούν τα δεδομένα μου?

Σε πολλές περιπτώσεις, ναι! Εξαρτάται από την φθορά και το πρόβλημα του δίσκου και πόσο προσεκτικά χειριστήκατε τον δίσκο σας αφότου προέκυψε το πρόβλημα. Το ποσοστό επιτυχίας στην DataRecall είναι πάνω από 90% και με βάση αυτό το ποσοστό, δηλώνουμε ότι τα δεδομένα ανακτώνται σχεδόν πάντα.

2. Τί είναι ανάκτηση δεδομένων?

Ανάκτηση δεδομένων είναι η διαδικασία επαναφοράς χαμένων-διεγραφέντων αρχείων από διάφορους τύπους προβλημάτων σε μέσα αποθήκευσης. Τα δεδομένα σας μπορεί να μην είναι προσβάσιμα λόγω προβλημάτων όπως για παράδειγμα, προβλήματα λογισμικού, ηλεκτρονικές-μηχανικές βλάβες κ.λ.π.

3. Ποιά είναι η διαδικασία της διάγνωσης?

Όλες οι υποθέσεις περνούν από εκτενή ανάλυση για τον προσδιορισμό του προβλήματος του μέσου αποθήκευσης. Στην διάγνωση που διαρκεί 2 μέρες περίπου, καθορίζεται το πρόβλημα και αν ανήκει σε φυσική ή λογική βλάβη. Εν συνεχεία, σας ενημερώνουμε για τον τύπο του προβλήματος, το κόστος και το χρονοδιάγραμμα. Έπειτα με την συγκατάθεσή σας συνεχίζουμε στο επόμενο βήμα, που είναι η ανάκτηση.

4. Πόσο καιρό παίρνει η διάγνωση?

Όπως αναφέραμε και στην προηγούμενη απάντησή μας σχετικά με τον χρόνο της διάγνωσης, αυτή διαρκεί περίπου 2 ημέρες και είναι ΔΩΡΕΑΝ. Αυτό βέβαια που καθορίζει τον ακριβή χρόνο είναι ο τύπος του προβλήματος και ο βαθμός δυσκολίας του. Βέβαια υπάρχει και η υπηρεσία της 24ωρης εξυπηρέτησης, που εκτελούμε την διάγνωση μέσα σε 24 ώρες κατ’ εντολή επείγοντος περιστατικού στο οποίο υπάρχει και σχετική χρέωση.

5. Πόσο χρόνο χρειάζεται η διαδικασία ανάκτησης των δεδομένων μου?

Οι περισσότερες ανακτήσεις διαρκούν κατά μέσο όρο 5 ημέρες. Αφού προηγηθεί η διάγνωση, όπως άλλωστε προαναφέραμε στις παραπάνω απαντήσεις μας, ακολουθεί η διαδικασία της ανάκτησης, που ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας του προβλήματος μπορεί να πάρει τουλάχιστον 5 μέρες, ίσως και περισσότερο.

6. Υπάρχουν περιπτώσεις που τα δεδομένα δεν μπορούν να ανακτηθούν?

Ναι, υπάρχουν περιπτώσεις που η βλάβη στο σκληρό δίσκο είναι τόσο σοβαρή, ώστε η ανάκτηση των δεδομένων του μέσου να θεωρείται και να είναι αδύνατη. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν το μέσο υποστεί σοβαρές μηχανικές βλάβες που έχει ως αποτέλεσμα τα δεδομένα να είναι μη προσβάσιμα. Για παράδειγμα προβληματική επιφάνεια.

7. Τα έγγραφα μου περιέχουν εμπιστευτικές πληροφορίες. Πώς μπορώ να είμαι σίγουρος ότι θα παραμείνουν απόρρητες?

Η DataRecall προσφέρει στους πελάτες της ένα ασφαλές περιβάλλον σχετικά με τον χώρο της. Οι πληροφορίες και τα δεδομένα σας ασφαλίζονται και παραμένουν απόρρητα και διά του νόμου και διά του καταστατικού μας σαν εταιρία. Επίσης υπάρχει η επιλογή για εσάς αν το ζητήσετε, συμπλήρωσης ιδιωτικού συμφωνητικού με το οποίο εξασφαλίζεστε νομικά.

8. Πώς μπορώ να αποφύγω την απώλεια δεδομένων?

Backup ΣΥΧΝΑ & ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ
Η πραγματικότητα είναι ότι κάποια στιγμή οι σκληροί δίσκοι και όλα τα μέσα αποθήκευσης εμφανίζουν δυσλειτουργίες. Σε μία τέτοια πολύ πιθανή περίπτωση αυτό που θα μπορέσει να αποτρέψει την απώλεια των δεδομένων σας είναι η αντιγραφή αυτών και σε άλλα μέσα αποθήκευσης.

9. Κάθε πότε πρέπει να κάνω Backup?

Τα Backups πρέπει να γίνονται σε συχνή βάση. Η συχνότητα των Backups εξαρτάται από την ποσότητα εργασίας που θα χαθεί σε περίπτωση κάποιας βλάβης. Παρόλο που τα Backups είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος προστασίας, δεν είναι πάντα μια ασφαλής διαδικασία. Ο λόγος είναι ότι η σχεδίαση των Backups από πολλούς χρήστες δεν είναι πλήρως κατανοητή ή ακόμα χειρότερα δεν εφαρμόζεται σωστά. Αν τα Backups δεν έχουν επιτυχή έκβαση μια απλή απώλεια δεδομένων μπορεί να αποβεί μοιραία. Καταλήγοντας, και επιτυχής να είναι η διαδικασία, μόνο τα τελευταία δεδομένα βρίσκονται σε κάποιο Backup. Σαν αποτέλεσμα αυτού, η απώλεια δεδομένων στα πιο πρόσφατα από αυτά μπορεί να σας κάνει ζημιά.

10. Σχετικά με το κόστος !

Η ανάκτηση δεδομένων θεωρείται και είναι από τις πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα το κόστος να είναι ακριβό σε πολλές περιπτώσεις. Υπάρχουν πολλοί λόγοι και παράγοντες για αυτό. Μία εταιρία για να επισκευάσει σκληρούς δίσκους σε τακτική βάση, θα πρέπει το εργαστήριο της να αποτελείται από πολύ ακριβά και εξειδικευμένα εργαλεία, καθώς και από άριστα εκπαιδευμένους μηχανικούς και όλα αυτά να δημιουργήσουν ένα πολύ ειδικό περιβάλλον. Αυτές λοιπόν είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να έχουμε επιτυχία στις ανακτήσεις μας. Η DataRecall επενδύει συνεχώς σε τεχνογνωσία και εργαλεία, προκειμένου να προσφέρει στους πελάτες της την μεγαλύτερη ασφάλεια και την πιο αποτελεσματική ανάκτηση.

 

MB Recovered

 

TB Recovered