Ανακτηση Raid δισκων

Τί είναι το RAID?

RAID… Είναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται, προκειμένου οι δίσκοι και η μεταφορά δεδομένων να αποκτήσουν μεγαλύτερη ταχύτητα, μεγαλύτερη ικανότητα και μεγαλύτερη ασφάλεια. Αυτό επιτυγχάνεται με το συνδυασμό πολλών δίσκων σε μια λογική μονάδα, ώστε το σύστημα να αναγνωρίζει ένα φυσικό ή περισσότερους λογικούς δίσκους.

Ανάκτηση Δεδομένων από Raid – Οι Ειδικοί Δίπλα σας

Η ανάκτηση δεδομένων από RAID συστήματα είναι μία πολύπλοκη διαδικασία. Η ομάδα μας, που αποτελείται από εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, έχει δεσμευτεί στο κομμάτι της ανάκτησης πάνω σε τέτοια συστήματα. Η εταιρεία μας προσφέρει μία ποικιλία υπηρεσιών στους πελάτες της, με στόχο να παρέχει την καλύτερη δυνατή λύση για τις ανάγκες τους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, είμαστε σε θέση να παρέχουμε υπηρεσίες απομακρυσμένης ανάκτησης δεδομένων (Remote Service). Ωστόσο, εάν η ζημιά στη συστοιχία RAID είναι σοβαρή, η ομάδα μας θα χρειαστεί να εξετάσει τα αποθηκευτικά μέσα στο πιστοποιημένο εργαστήριό μας. Για οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή διευκρινίσεις σχετικά με τις υπηρεσίες μας ή και πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας.

Το RAID είναι ένα αρκτικόλεξο για το Redundant Array of Independent Disk. Είναι μια τεχνολογία που επιτρέπει αυξημένη αξιοπιστία αποθήκευσης μέσω πλεονασμού, συνδυάζοντας πολλαπλά χαμηλού κόστους, λιγότερο αξιόπιστα στοιχεία μονάδας δίσκου σε μια λογική μονάδα όπου όλες οι μονάδες  της συστοιχίας αλληλοεξαρτώνται.

Οι διακομιστές με συστοιχίες RAID πολλαπλών μονάδων μπορεί να εξακολουθούν να αποτυγχάνουν. Παρόλο που τα περισσότερα συστήματα RAID είναι περιττά, είναι πολύ συνηθισμένο οι αστοχίες μιας μονάδας δίσκου σε ένα σύστημα RAID 5 να περνούν απαρατήρητες λόγω των επιπέδων θορύβου σε ένα δωμάτιο διακομιστή.

Μόλις αποτύχει η δεύτερη μονάδα δίσκου, θα συμβεί η μεγάλη απώλεια δεδομένων. Κατανοούμε ότι όταν χάνονται δεδομένα σε ένα σύστημα RAID μπορεί να είναι καταστροφικό για κάθε επιχείρηση. Οι καταναλωτικές μονάδες πολλαπλών κινήσεων γίνονται πλέον ο κανόνας και στο νοικοκυριό. Με τη φθηνή εξωτερική αποθήκευση, οι καταναλωτές μπορούν εύκολα να εγκαταστήσουν ένα σύστημα RAID στο σπίτι για την πρόσθετη προστασία δεδομένων.

Η DataRecall με την μακροχρόνια εμπειρία της, χρησιμοποιεί τις πιο προηγμένες τεχνικές, προσφέροντας λύσεις πάνω σε όλες τις δομές και contoller raid, όλους τους τύπους σκληρών δίσκων πάνω σε raids και για όλες τις αιτίες απώλειας δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων, φυσικών καταστροφών, λάθος διαγραφή, φθορά αρχείων κ.λ.π…

Αν και το σύστημα αρχείων του λειτουργικού σας συστήματος παίζει μεγαλύτερο ρόλο, ο τύπος του συστήματος αρχείων μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του RAID. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επαγγελματίες μας έχουν αναπτύξει εξειδικευμένα βοηθητικά προγράμματα για τα συστήματα αρχείων που σχετίζονται με δημοφιλή προϊόντα όπως το Linux, το UNIX, το Solaris, τα Windows και το Mac OS.

Ποιο είναι το κόστος Ανάκτησης Δεδομένων Raid;

Το κόστος ανάκτησης δεδομένων μπορεί να διαφέρει σημαντικά από τη μια περίπτωση στην άλλη. Διάφοροι παράγοντες θα επηρεάσουν τις προσφορές μας, όπως το επίπεδο διαμόρφωσης RAID, ο αριθμός των μονάδων δίσκου, το λειτουργικό σύστημα, το σενάριο αποτυχίας και το μέγεθος των ζητούμενων δεδομένων. Στην Datarecall, παρέχουμε τυπικά διαγνωστικά χωρίς κίνδυνο για όλα τα συστήματα RAID. Είμαστε εξοπλισμένοι για να χειριστούμε αποτελεσματικά οποιοδήποτε σενάριο αποτυχίας, καθώς διατηρούμε ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο επισκευής RAID.

Διαδικασία ανάκτησης δεδομένων από RAID 

Η ανάκτηση δεδομένων από ένα σύστημα RAID γίνεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές της DataRecall. Η διαδικασία ξεκινάει με την κλωνοποίηση όλων των σκληρών δίσκων που ήταν μέρος του συστήματος RAID. Η κλωνοποίηση των σκληρών δίσκων περιλαμβάνει αντιγραφή ανά τομέα όλων των δεδομένων από τον έναν σκληρό δίσκο στον άλλο. Η επιτυχία της διαδικασίας κλωνοποίησης, καθορίζεται με βάση τον τύπο δυσλειτουργίας του σκληρού δίσκου και η επιτυχημένη κλωνοποίηση στις περισσότερες περιπτώσεις καθορίζει και το τελικό αποτέλεσμα της ανάκτησης των δεδομένων.


Όταν η διαδικασία κλωνοποίησης έχει ολοκληρωθεί, ρυθμίζουμε το RAID σύστημα ώστε να λειτουργήσει σαν ολοκληρωμένη μονάδα όπως αρχικά λειτουργούσε. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει την εύρεση των παραμέτρων του RAID συστήματος, την σωστή σειρά των δίσκων, ταυτοχρόνως με κάποιες αρκετά σημαντικές παραμέτρους ώστε να μας δοθεί πρόσβαση στα δεδομένα. H ανάκτηση δεδομένων από κατεστραμμένο δίσκο είναι εφικτή και η Data Recall αναλαμβάνει την δύσκολη δουλειά για εσάς.

Η επαναφορά δεδομένων RAID διαφέρει από τις τυπικές διαδικασίες ανάκτησης δεδομένων, καθώς η αρχιτεκτονική αποθήκευσης RAID χρησιμοποιεί μια μοναδική και πολύπλοκη μέθοδο αποθήκευσης και εξαγωγής δεδομένων. Η ανάκτηση δεδομένων RAID μπορεί να είναι για οποιοδήποτε από τα επίπεδα RAID, συμπεριλαμβανομένων των RAID 0, 2, 3, 4, 5, 6, 7 και 10. Η ανάκτηση απαιτείται συνήθως λόγω τεχνικών σφαλμάτων όπως:

Ελαττωμένος σκληρός δίσκος
Ελαττωματικοί ελεγκτές
Τα δεδομένα έχουν αντικατασταθεί
Διαφθορά εφαρμογών / λογισμικού
Επαναδιαμόρφωση

Η επαναφορά RAID απαιτεί γενικά την ανακατασκευή όλων των συστοιχιών αποθήκευσης RAID στις αρχικές ή τελευταίες γνωστές ρυθμίσεις και ρυθμίσεις. Το άτομο / λογισμικό πρέπει να γνωρίζει τη διαμόρφωση RAID στο επίπεδο του υλικού, του λογισμικού και του υλικολογισμικού για την επιτυχή ανάκτηση δεδομένων. Ο προσδιορισμός της σωστής συστοιχίας RAID αποτελεί ουσιαστικό μέρος της διαδικασίας ανάκτησης RAID.

Συμβουλές για το πως να χρησιμοποιήσετε το RAID

Ποτέ μην αντικαταστήσετε το χαλασμένο δίσκο με το δίσκο που ήταν μέρος του προηγούμενου συστήματος RAID…
Εάν ο δίσκος κάνει παράξενους θορύβους, σβήστε τον αμέσως και καλέστε έναν επαγγελματία για βοήθεια όσο πιο άμεσα μπορείτε….
Μην χρησιμοποιείτε εργαλεία για ανάκτηση πάνω στον χαλασμένο δίσκο του RAID…

Μην κάνετε ανασυγκρότηση του συστήματος…

Σε ενδεχόμενη περίπτωση διακοπής ρεύματος, εν ώρα λειτουργίας του RAID, εάν το σύστημα αποτυγχάνει στην εκκίνηση ή τα δεδομένα δεν είναι προσβάσιμα όταν το ρεύμα αποκατασταθεί, μην χρησιμοποιείτε κανένα λογισμικό και επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την σωστή κατεύθυνση της διαδικασίας…

Στη Datarecall International, η ομάδα ειδικών μηχανικών RAID μπορεί να χειριστεί με ασφάλεια οποιαδήποτε συστοιχία RAID. Ενώ οι επιλογές διαμόρφωσης μπορούν σίγουρα να επηρεάσουν τη διαδικασία ανάκτησης δεδομένων, εργαζόμαστε τακτικά με τα RAID 1, 0, 5, JBOD, ένθετα RAID και διάφορες άλλες διαμορφώσεις. Το ποσοστό επιτυχίας μας για όλους τους τύπους RAID είναι πολύ υψηλό!

 

MB Recovered

 

TB Recovered