Ανάκτηση δεδομένων από USB Stick Flash Drive

Ανάκτηση δεδομένων από USB Stick Flash Drive

.Μια μονάδα flash USB Stick αποθηκεύει όλα τα δεδομένα της στη μνήμη όπως συμβαίνει και σε ένα σκληρό δίσκο. Το λειτουργικό σύστημα μπορεί να ανακτήσει αυτά τα δεδομένα όταν απαιτείται πρόσβαση. Η ανάκτηση δεδομένων από USB Stick Flash Drive δεν είναι μια απλή υπόθεση.

Μπορεί να υπάρχουν διάφορα θέματα που ενδέχεται να οδηγήσουν τα δεδομένα της μονάδας USB στη μερική ή ολική καταστροφή και μη ανάκτηση. Για παράδειγμα, αν η μονάδα USB Flash δεν είναι σωστά τοποθετημένη από τη θύρα, μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή δεδομένων. Ένας άλλος λόγος για την καταστροφή των δεδομένων μπορεί να είναι τα μη έγκυρα δεδομένα στο Master Boot Record (MBR) ή στο Partition Boot Record (PBR) ή στη δομή καταλόγου της μονάδας USB.

Πίνακας Περιεχομένων

Πως γίνεται η ανάκτηση δεδομένων από USB Flash Drive

Επαγγελματική υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων USB διαθέσιμη για εσάς 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο!

Δεν έχετε πρόσβαση στα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στη μονάδα flash ή τη συσκευή USB;

Αν ναι, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Η αποστολή της Datarecall International είναι να προσφέρει την καλύτερη δυνατή υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Γιατί δεν μπορώ να έχω πρόσβαση στα δεδομένα στο Flash Drive / τη συσκευή USB μου;

 Οι μονάδες USB / flash είναι βασικά μονάδες σκληρού δίσκου με πλαστικό και υποδοχή USB. Ως εκ τούτου, τείνουν να υποφέρουν από τα ίδια προβλήματα αστοχίας δίσκου με όλους τους σκληρούς δίσκους. Ενώ τα USB και Flash είναι εξαιρετικά για τη μεταφορά δεδομένων από τον έναν υπολογιστή στον άλλο, προσφέροντας σημαντική χωρητικότητα μνήμης σε εξαιρετικά φορητή μορφή, η κύρια δύναμή τους μπορεί επίσης να είναι η κύρια αδυναμία τους!

Λόγω της φορητής φύσης τους, οι συσκευές USB μεταφέρονται συχνά σε τσάντες ή τσέπες και συχνά μπορεί να υποστούν ζημιά. Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά ενοχλητικό εάν περιέχει σημαντικά έγγραφα και αρχεία που δεν δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας στον υπολογιστή ή το φορητό υπολογιστή σας. Βοηθάμε χιλιάδες πελάτες να ανακτούν δεδομένα από κάθε είδους φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων κάθε χρόνο και έχουμε μια ομάδα αφιερωμένη στην επίλυση αυτού του τύπου ζητημάτων.

Πώς κάνουμε ανάκτηση δεδομένων από USB Flash Drive;

Η Datarecall International βελτιώνει συνεχώς τα εργαλεία, τις τεχνικές και τις διαδικασίες που χρησιμοποιούμε για την ανάκτηση δεδομένων.  Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται τώρα στη μνήμη flash USB κινήθηκε γρήγορα για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις που απαιτούνται για αποθήκευση βίντεο και μουσικής υψηλής ευκρίνειας. Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολύτιμων δεδομένων σας, αναπτύσσονται συνεχώς έξυπνοι αλγόριθμοι για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα κελιά αποθήκευσης δεδομένων θα έχουν την ευκαιρία για το δίκαιο μερίδιό τους στο έργο. Αυτό είναι μια χαρά μέχρι να χαλάσουν τα ηλεκτρονικά.. Ο μικροελεγκτής τηρεί αρχείο αυτού του αλγορίθμου και χωρίς αυτόν οι πιθανότητες ανάκτησης δεδομένων μειώνονται δραστικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στην Datarecall International προτιμάμε να επεξεργαστούμε ξανά τα ηλεκτρονικά με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζοντας ότι διατηρείται η ακεραιότητα των δεδομένων.

Διαβάστε:  Πρόβλημα με τον υπολογιστή σας και χρειάζεται Restart - Λύσεις Windows 10

Επικοινωνήστε μαζί μας αμέσως καλώντας το δωρεάν τηλέφωνό μας στο  210 6016930 ή χρησιμοποιήστε τη δωρεάν διαδικτυακή φόρμα προσφοράς για διάγνωση / προσφορά. Θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα για την επαναφορά των δεδομένων σας.

Σχεδιασμός USB FLASH

Ωστόσο, πριν ξεκινήσουμε να περιγράφουμε τα προβλήματα που ενδέχεται να προκαλέσουν πιθανή ζημιά στις μονάδες USB και πιθανή απώλεια δεδομένων, πρέπει να επικεντρωθούμε στον εσωτερικό σχεδιασμό τέτοιων δίσκων για καλύτερη κατανόηση των λειτουργικών διαδικασιών τους.

Μια μονάδα USB (επίσης γνωστή ως δίσκος USB ή μονάδα flash) είναι μια μη μηχανική συσκευή μνήμης. Βασίζεται στην τεχνολογία ημιαγωγών προγραμματιζόμενης μνήμης flash για τη σύνταξη και την αποθήκευση δεδομένων. Η μονάδα διαθέτει υποδοχή USB για χρήση με οποιαδήποτε συσκευή υπολογιστή και μπορεί να αντικαταστήσει έναν οπτικό δίσκο από κάθε άποψη. Οι μονάδες USB είναι αφαιρούμενες και πλήρως επανεγγράψιμες, γεγονός που τους καθιστά πολύ βολικές για χρήση, αποθήκευση και ανταλλαγή πληροφοριών κάθε φορά που προκύπτουν τέτοιες ανάγκες. Οι δίσκοι είναι πολύ ελαφροί και μικροί. Είναι πιο αξιόπιστα λόγω του ότι δεν έχουν κινούμενα μέρη και η ικανότητά τους μπορεί να είναι εντυπωσιακή.

ανακτηση αρχειων απο usb flash drive stick

Κύρια στοιχεία USB FLASH

Τα κύρια στοιχεία μιας μονάδας USB είναι ο μικροελεγκτής που διαχειρίζεται τη συσκευή. Επίσης το τσιπ μνήμης flash (chip NAND), η διασύνδεση USB για φυσική σύνδεση με μια συσκευή υπολογιστή και ένας κρυσταλλικός ταλαντωτής για την παραγωγή του σήματος συγχρονισμού.

Οι σύγχρονες τεχνολογίες επιτρέπουν την παραγωγή μονάδων USB με χωρητικότητα δύο terabytes και ακόμη περισσότερο διατηρώντας τις στάνταρ διαστάσεις. Ωστόσο, τα πιο δημοφιλή μοντέλα είναι μονάδες flash που κυμαίνονται από 32 έως 256 gigabytes χωρητικότητας. Λειτουργία χωρίς θόρυβο, ευελιξία στη χρήση μονάδων flash USB με όλα τα είδη σύγχρονων συσκευών, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, καλύτερη αντοχή στη μηχανική επιρροή σε σύγκριση με οπτικούς δίσκους και δυνατότητα αποθήκευσης δεδομένων αυτόνομα για μεγάλο χρονικό διάστημα φέρνει τους δίσκους USB flash στην κορυφή μεταξύ άλλων αφαιρούμενων μέσων.

Προβλήματα που μπορεί να επηρεάσουν μια μονάδα USB

Οι μονάδες USB επιτρέπουν γρήγορο και εύκολο τρόπο αποθήκευσης δεδομένων. Αυτό γίνεται όπως σε ένα συνηθισμένο σκληρό δίσκο, εξαιτίας των ιδιαιτεροτήτων της μνήμης. Όταν συνδέεται σε υπολογιστή, το λειτουργικό σύστημα αποσπά δεδομένα από τη μονάδα δίσκου για περαιτέρω μετάδοση ή ανταλλαγή. Ωστόσο, σε μια συγκεκριμένη στιγμή η πρόσβαση στη μονάδα USB ενδέχεται να χαθεί και για διάφορους λόγους. Για παράδειγμα, λόγω της κακής σχεδίασης της μονάδας USB ή των υπερβολικών προσπαθειών που επιβάλλει ο χρήστης κατά τη σύνδεση ή την αποσύνδεση της συσκευής ενδέχεται να μην είναι δυνατή η πρόσβαση του δίσκου.

Όποια και αν είναι η αιτία, το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο. Δεν υπάρχει πρόσβαση στη μονάδα δίσκου και τα δεδομένα που περιέχει. Για παράδειγμα, τα δεδομένα στην κύρια εγγραφή εκκίνησης (MBR), την εγγραφή εκκίνησης διαμερίσματος ή τη δομή καταλόγου μιας μονάδας USB καθιστούν αδύνατη την εξαγωγή δεδομένων χωρίς εξειδικευμένο λογισμικό.

Ύστερα από ανάλυση πολλών καταγγελιών χρηστών δείχνει ότι η μηχανική ζημιά σε μονάδες USB προκαλεί το πρόβλημα τουλάχιστον τόσο συχνά, αν όχι πιο συχνά.

Περιλαμβάνουν τα εξής

Σπασμένα περιβλήματα και βύσματα μονάδων δίσκου, τους λεγόμενους νεκρούς δίσκους (αυτοί που έχουν προβλήματα τροφοδοσίας), κατεστραμμένα κυκλώματα ή μνήμες NAND, μονάδες που δεν αναγνωρίζονται και εμφανίζονται ως RAW, μονάδες δίσκου που απαιτούν μορφοποίηση πριν από τη χρήση, οδηγεί με άρνηση πρόσβασης και ούτω καθεξής. Περαιτέρω, θα περιγράψουμε λεπτομερώς τα πιθανά προβλήματα και τους τρόπους εξάλειψής τους.

Διαβάστε:  Πως οι εταιρείες Laptop πληρώνονται για να κάνουν το PC σας αργό

Τα καλά νέα είναι ότι η πλειοψηφία των κατεστραμμένων μονάδων flash USB μπορεί να επισκευαστεί ή να αποκατασταθεί. Επιτρέπει την επαναχρησιμοποίησή τους για την αποθήκευση και την ανταλλαγή πληροφοριών, ή τουλάχιστον για την ασφαλή απόσπαση των δεδομένων που περιέχονται στις κατεστραμμένες μονάδες δίσκου. Οι μονάδες USB χρησιμοποιούν μη πτητικά μέσα χωρίς κινητά εξαρτήματα, τα οποία αποκλείουν σχεδόν αποκλειστικά τους κινδύνους απώλειας δεδομένων, εκτός από τη μηχανική ζημιά στο τσιπ μνήμης που περιέχει πραγματικά τα δεδομένα χρήστη. Η ζημιά αυτή, ωστόσο, παρουσιάζει μόνο μια μικρή πιθανότητα για να χάσετε οριστικά αυτά τα δεδομένα.

Διαβάστε : Τι είναι η επαναφορά αρχείων και πως λειτουργεί το Data Recovery

Το USB flash είναι μια συσκευή αποθήκευσης δεδομένων που περιλαμβάνει μνήμη flash με ενσωματωμένη Universal Serial Bus (USB) επαφή. Οι μονάδες USB flash είναι αφαιρούμενες,  επανεγγράψιμες και ακόμη μικρότερες από μια δισκέτα. Προτείνεται η ανάκτηση αρχείων από USB Flash Drive να γίνεται από επαγγελματίες.

Λόγοι αποτυχίας USB FLASH

Υπάρχουν διάφοροι άλλοι λόγοι που μπορεί να μετατρέψουν το USB Flash σε ένα μη λειτουργικό σύστημα. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε λόγω φυσικής φθοράς είτε λόγω λογικής. Οι κοινές βλάβες σε Hardware είναι σπασμένα stems και connectors, χαλασμένοι δίσκοι (χωρίς τροφοδοσία), σπασμένο κύκλωμα ή πύλη NAND. Επίσης μπορεί να είναι μη αναγνωρισμένο RAW, ανάγκη μορφοποίησης – Format, άρνηση πρόσβασης στο USB Flash κτλ. Για να ανακτήσετε δεδομένα από ένα USB Flash Drive, πρέπει να εντοπίσετε τον ακριβή λόγο που οδήγησε στο πρόβλημα κατά την ανάγνωση της μονάδας USB.  Η Datarecall διαθέτει την τεχνογνωσία και εμπειρία για Ανάκτηση δεδομένων από USB Stick Flash Drive σε πολύ μεγάλο ποσοστό.

Εάν ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή μας καταρρεύσει, επικρατεί συνήθως ένας πανικός, ακολουθούμενος από κάποια μορφή διορθωτικής δράσης – αν αυτό είναι δυνατόν. Αν η μονάδα USB flash Stick * ή η κάρτα SD διαγραφεί τότε τα πράγματα ζορίζουν.

Συνήθως δεν αναμένουμε να εξαφανιστούν δεδομένα από μονάδες USB Flash Stick ή κάρτες μνήμης SD. Ή μήπως θα πρέπει να το περιμένουμε ; Ωστόσο, τα ατυχήματα συμβαίνουν, για παράδειγμα, είναι εύκολο να διαγράψετε ή να αντικαταστήσετε τυχαία υπάρχοντα δεδομένα.

Και τότε υπάρχουν και οι ακόλουθες αποτυχίες που διαγράφουν τα δεδομένα σε φορητές συσκευές:

1.Κατά λάθος Format σε USB Flash Stick
2.Επίθεση ιού
3.Ισχύς και ηλεκτροστατική εκκένωση
4.Δεν αφαιρείτε σωστά τη μονάδα flash USB από τον υπολογιστή
5.Κατά λάθος διαγραφή αρχείων από τη μονάδα flash USB
6.Τα Windows ενδέχεται να σας ρωτήσουν εάν θέλετε να διαμορφώσετε τη μονάδα flash USB

Τα καλά νέα είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα χαμένα δεδομένα από φορητές συσκευές μπορούν να αποκατασταθούν και συνήθως απλά με τη χρήση εργαλείων ανάκτησης δεδομένων. Όταν  διαγράφετε ένα αρχείο από τη συσκευή σας, δεν έχει εξαφανιστεί μέχρι να αντικατασταθούν οι νέες περιοχές από το δίσκο που χρησιμοποιήθηκε. Το αρχείο μπορεί να ανακτηθεί ημέρες ή και εβδομάδες αργότερα είτε με λογισμικό αποκατάστασης είτε με τις ενέργειες επαγγελματιών ανάκτησης δεδομένων.

Δείτε παρακάτω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ανάκτηση δεδομένων από USB Stick Flash Drive και τα κοινά προβλήματα :

Ανάκτηση δεδομένων USB Flash φυσικά προβλήματα
Ανάκτηση δεδομένων USB Flash φυσικά προβλήματα

 

Ανάκτηση δεδομένων USB Flash Κοινά προβλήματα
Ανάκτηση δεδομένων USB Flash Κοινά προβλήματα

 

Λόγοι για τη διαφθορά ή την άρνηση πρόσβασης USB FLASH Stick:

1) Φυσικά θέματα – προβλήματα

2) Λογικά Θέματα – προβλήματα

Ανάκτηση δεδομένων από USB Stick Flash Drive με φυσικά θέματα:

Εάν έχετε ένα φυσικό σφάλμα, όπως σπασμένο connector, πλακέτα κυκλώματος, τσιπ μνήμης NAND της μονάδας δίσκου, τότε το υλικό πρέπει να αντικατασταθεί. Στη συνέχεια πρέπει να σταλθεί για επισκευή σε επαγγελματίες ανάκτησης αρχείων από USB Flash Stick. Το Doing-yourself μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα χειρότερες καταστάσεις. Είναι προτιμότερο να λάβετε βοήθεια από τους ειδικούς σε αυτόν τον τομέα. Μπορείτε να επικοινωνήστε με μια αξιόπιστη εταιρεία ανάκτησης δεδομένων, όπως την Data Recall, οι οποίοι εξειδικεύονται στην ανάκτηση δεδομένων από μια φυσική μονάδα USB Flash.

Διαβάστε:  Διαγραφή spyware με το Spybot Search and Destroy

Σπασμένα μέρη και connectors, και ”νεκρούς δίσκους”, μη λειτουργικούς Dead Drives (χωρίς να διαβάζει καν το USB Flash Stick):

Μια κοινή ένδειξη φυσικών σφαλμάτων είναι ορισμένα είδη μηνυμάτων ή προβλημάτων που έχετε μετά τη σύνδεση του USB Flash. Τα συνήθη μηνύματα σφάλματος είναι! “Τοποθετήστε το δίσκο σε αφαιρούμενο δίσκο” ή “Δεν αναγνωρίζεται ή δυσλειτουργεί η συσκευή USB”, “πρέπει να μορφοποιήσετε το δίσκο πριν το χρησιμοποιήσετε”, το διαμέρισμα RAW, Οι μονάδες USB Flash είναι νεκρές ή δεν ανταποκρίνονται και τα χαλασμένα τσιπ ελεγκτών ή / πινάκων.

Διαβάστε : Επισκευή σκληρού εξωτερικού δίσκου – Πως γίνεται

Εάν ο USB Connector είναι σπασμένος ή η πλακέτα κυκλωμάτων είναι κατεστραμμένη, αυτό οδηγεί στη διακοπή ρεύματος στο USB. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται συγκόλληση και επισκευή κυκλώματος. Δεν συνιστάται να το κάνετε μόνοι σας καθώς αν κάτι πάει στραβά, μπορεί να χάσετε μόνιμα όλα τα δεδομένα στο USB Flash σας. Θα μειώσει τις πιθανότητες ανάκτησης των δεδομένων σας από το USB Flash όπως μπορεί να φτάσει μέχρι και σε αδύνατη ανάκτηση αρχείων. Για την αντιμετώπιση των παραπάνω φυσικών λαθών απαιτείται ειδικός εξοπλισμός και εμπειρογνωμοσύνη. Η καλύτερη δυνατή λύση είναι να το παραδώσετε σε κάποιον επαγγελματία και να τον αφήσετε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Πώς να προστατεύσετε τη μονάδα Flash USB Stick

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας όλων των σημαντικών δεδομένων σε μια υπηρεσία όπως το BullGuard Backup. Εάν δεν το κάνετε αυτό, ουσιαστικά έχετε αυτό που είναι γνωστό στη φρασεολογία ως ολοκληρωτική αποτυχία.

Οι μονάδες Flash USB Stick δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για αρχεία που ενημερώνονται συχνά. Το USB Flash έχει περιορισμούς σε σύγκριση με τους σκληρούς δίσκους.
Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει τα μέσα flash με ασφάλεια και ποτέ μην αποσυνδέετε τη μονάδα ενώ διαβάζει ή εγγράφει. Η εσφαλμένη κατάργηση της μονάδας flash μπορεί να καταστρέψει τα δεδομένα.

επαναφορα δεδομενων και αρχειων απο στικακι

Διατηρήστε τη μονάδα USB Flash Stick αποθηκευμένη σε κατάλληλες συνθήκες και μην την εκθέτετε σε ακραίες θερμοκρασίες, υγρασία ή πίεση για να παραμείνει σε λειτουργία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μπορείτε φυσικά να δοκιμάσετε κάποια πρόγραμματα για ανάκτηση δεδομένων από USB Flash πριν μας καλέσετε, αλλά παίρνετε ένα μεγάλο ρίσκο καθώς το παραμικρό λάθος μπορεί να οδηγήσει σε μη αναστρέψιμη απώλεια δεδομένων.

 Η διαφορά μεταξύ σκληρών δίσκων και μονάδων flash

Ο παραδοσιακός σκληρός δίσκος περιστροφής (HDD) που βρίσκετε στους περισσότερους υπολογιστές βασίζεται σε δίσκο που αποθηκεύει πληροφορίες ως μαγνητικά bits. Οι σκληροί δίσκοι είναι ουσιαστικά μεταλλικές πιατέλες με μαγνητική επικάλυψη. Αυτή η επίστρωση αποθηκεύει τα δεδομένα, ό, τι κι αν είναι, ένα αρχείο, ένα βίντεο ή ένα αρχείο ήχου. Μια κεφαλή ανάγνωσης / εγγραφής σε έναν βραχίονα προσεγγίζει τα δεδομένα ενώ οι δίσκοι περιστρέφονται σε ένα περίβλημα σκληρού δίσκου.

Ένας σκληρός δίσκος SSD κάνει την ίδια εργασία λειτουργικά με έναν σκληρό δίσκο, αλλά αντί για μια μαγνητική επίστρωση πάνω από πιατέλες, τα δεδομένα αποθηκεύονται σε διασυνδεδεμένα τσιπ μνήμης flash που διατηρούν τα δεδομένα ακόμα και όταν δεν υπάρχει ισχύς. Αυτές οι μάρκες μνήμης flash γίνονται ολοένα και συχνότερες σε διαφορετικές τεχνολογίες από φορητούς υπολογιστές έως πλατφόρμες αποθήκευσης υπολογιστών βιομηχανικού μεγέθους. Αλλά διαφέρουν από τις μονάδες USB flash στο είδος και την ταχύτητα της μνήμης. Οι μονάδες USB / SD χρησιμοποιούν ουσιαστικά μια σημαντικά μειωμένη έκδοση της μονάδας SSD.

Σφάλμα – Error: “Εισάγετε δίσκο σε αφαιρούμενο δίσκο”- “Please Insert Disk into Removable Disk”:

Αυτό το σφάλμα παρουσιάζεται όταν το λογισμικό του ελεγκτή μονάδας δίσκου flash καταστραφεί. Μπορεί επίσης να συμβεί αν υπάρχουν κάποια προβλήματα με τη μνήμη NAND. Το παραπάνω σφάλμα μπορεί να προκληθεί από τσιπ μνήμης NAND λόγω χαμηλής ποιότητας ή γενικής χρήσης. Με τον συχνό αριθμό ανάγνωσης και εγγραφής, η κατάσταση του δίσκου γίνεται χειρότερη.

Το σφάλμα υποδεικνύει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις μνήμες NAND. Πιθανότατα τα metadata που είναι αποθηκευμένα στη μνήμη NAND είναι κατεστραμμένα ή προβληματικά και δεν μπορούν να διαβαστούν. Αυτό οδηγεί το USB Flash Stick να μην μπορεί να διαβάσει τα δεδομένα. Κάθε φορά που προσπαθείτε να διαβάσετε τη μονάδα δίσκου USB, θα λάβετε ένα μήνυμα σφάλματος! “Εισάγετε έναν δίσκο στον αφαιρούμενο δίσκο”. Επίσης, αν προσπαθήσετε να ελέγξετε το μέγεθος της μονάδας δίσκου, εμφανίζεται συνήθως η χωρητικότητά της ως 0MB. Όταν η συσκευή δεν μπορεί να λειτουργήσει στα Windows, μόλις επιλέξετε το Device Manager κάτω από τις μονάδες δίσκου, θα εμφανιστεί ένα διαφορετικό όνομα για τη μονάδα USB. Επίσης, η Διαχείριση δίσκων εμφανίζει ένα μήνυμα μονάδας δίσκου με No Media.

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αναζητήσετε επαγγελματίες που εκτελούν ανάκτηση δεδομένων από USB Flash Drive. Δείτε τον τιμοκατάλογο μας.

Καλέστε μας