Ανάκτηση USB flash

Το USB flash είναι μια συσκευή αποθήκευσης δεδομένων που περιλαμβάνει μνήμη flash με ενσωματωμένη Universal Serial Bus (USB) επαφή. Οι μονάδες USB flash είναι αφαιρούμενες,  επανεγγράψιμες και ακόμη μικρότερες από μια δισκέτα.

Ένα USB flash χρησιμοποιείται συχνά για την αποθήκευση, back-up και μεταφορά αρχείων του υπολογιστή. Είναι μικρό, γρήγορο και πιο ανθεκτικό και αξιόπιστο, διότι δεν έχει κινούμενα μέρη.

Οι μονάδες flash USB που υποστηρίζονται από τα περισσότερα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα όπως Linux, Mac OS X, Windows, μπορούν επίσης να διαβαστούν και από άλλα συστήματα, όπως το Xbox 360, PlayStation 3, καθώς και ορισμένα επερχόμενα κινητά smartphones.

Το USB flash αποτελείται από ένα τυπωμένο κύκλωμα με ενσωματωμένo ελεγκτή (controller), μνήμη και υποδοχή USB, είναι ηλεκτρικά μονωμένο και προστατεύεται συνήθως μέσα σε πλαστική ή μεταλλική θήκη.

Η υπολογιζόμενη διάρκεια ζωής του USB Flash μπορεί να μετρηθεί με τον αριθμό των εγγραφών και διαγραφών. Τα USB flash μπορούν να αντέξουν μεταξύ 10.000 και 100.000 κύκλων εγγραφής / διαγραφής ανάλογα με την τεχνολογία της μνήμης.

Όταν επιτευχθεί το όριο, κάποιο τμήμα της μνήμης μπορεί να μην λειτουργεί σωστά, οδηγώντας σε απώλεια δεδομένων.

Φυσικά, η ζωή του USB flash μπορεί επίσης να λήξει πρόωρα εάν γίνεται κατάχρηση ή μένει εκτεθειμένο σε ακραίες συνθήκες. Επιπλέον, εάν χρησιμοποιούνται χαμηλής ποιότητας μνήμες, τα USB flash μπορεί να παρουσιάσουν βλάβη σε πολύ προγενέστερο χρόνο.

Υψηλή ευαισθησία σε ηλεκτρικές εκκενώσεις, καθώς και προβλήματα στη σύνδεση της συσκευής μπορεί να προκαλέσουν συχνές δυσλειτουργίες.

Είναι πολύ κοινό σε αυτές τις συσκευές ο ελεγκτής (controller) να παρουσιάσει κάποια βλάβη που στη συνέχεια να κάνει τα δεδομένα μη προσβάσιμα.
Χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία, η DATARECALL καταφέρνει να διαβάσει το περιεχόμενο των τσιπ μνήμης με τη χρήση πολύ ειδικών τεχνικών και τεχνολογίας.

Η ανάκτηση δεδομένων από USB Flash είναι μια μεγάλη πρόκληση στις μέρες μας, επειδή χρειάζεται πολλή έρευνα για να εντοπιστεί το πρότυπο που χρησιμοποιείται για αυτές τις συσκευές, αλλά και λόγω του μεγάλου αριθμού των κατασκευαστών που χρησιμοποιούν τα δικά τους στάνταρ.

Για περισσότερες πληροφορίες, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

MB Recovered

 

TB Recovered