Αντιμετώπιση Ιών Ransomware αποτελεσματικά και στρατηγικά!

Αναζητείτε τη βοήθεια ενός εξειδικευμένου επαγγελματία για την αντιμετώπιση των ιών ransomware; Μην ανησυχείτε! Οι ειδικοί μας είναι εδώ για να σας παρέχουν την αναλυτική τεχνική υποστήριξη που χρειάζεστε για να αντιμετωπίσετε αυτήν την απειλή.
ΖΗΤΗΣΤΕ ΑΜΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Ο ιός ransomware αποτελεί μία από τις πιο επικίνδυνες και εξελιγμένες απειλές στον κυβερνοχώρο. Ο συγκεκριμένος ιός κρυπτογραφεί τα αρχεία σας και απαιτεί λύτρα για την αποκρυπτογράφησή τους. Με τη βοήθειά μας, όμως, μπορείτε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά αυτήν την απειλή και να αποκαταστήσετε την ασφάλεια των δεδομένων σας.

Οι ειδικοί μας διαθέτουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία που απαιτούνται για να αναλύσουν τον ιό ransomware από τον οποίο έχετε πληγεί. Θα εξετάσουμε την εισβολή, τον τύπο του ιού και τον τρόπο λειτουργίας του προκειμένου να αναπτύξουμε μια εξατομικευμένη στρατηγική αντιμετώπισης. Θα εφαρμόσουμε τις κατάλληλες τεχνικές και εργαλεία για να αφαιρέσουμε τον ιό από το σύστημά σας και να επαναφέρουμε τα κρυπτογραφημένα αρχεία σας.

Η εταιρεία μας προτείνει την ακόλουθη προσέγγιση:

Η συνεργασία σας με την DataRecall International θα σας προστατεύσει από μελλοντικές επιθέσεις, εξασφαλίζοντας την προστασία της επιχείρησής σας.

Η ασφάλεια και η προστασία των δεδομένων σας είναι η προτεραιότητά μας. Θα προβούμε σε μια προσεκτική ανάλυση του συστήματός σας για να εντοπίσουμε τυχόν ευπάθειες και να εφαρμόσουμε τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα ασφαλείας. Επιπλέον, θα σας παρέχουμε προσαρμοσμένες συστάσεις συμβουλευτικού χαρακτήρα για τη βελτίωση της ασφάλειας του συστήματός σας και την πρόληψη από παρόμοιες μελλοντικές επιθέσεις.

Αν αντιμετωπίζετε κάποια από τα παρακάτω ζητήματα, είμαστε δίπλα σας:

 • Έχω προσβληθεί από Ransomware.
 • Ένας ιός έχει κρυπτογραφήσει τα αρχεία μου.
 • Τα αρχεία μου έχουν κλειδωθεί από Ransomware.
 • Θέλω να μάθω αν πρέπει να πληρώσω τα λύτρα στον χάκερ για να ανακτήσω τα αρχεία μου.
 • Χρειάζομαι βοήθεια για να αντιμετωπίσω μια επίθεση Ransomware που έχω υποστεί.
 • Πώς μπορώ να αποκρυπτογραφήσω τα κλειδωμένα αρχεία μου;
 • Πώς μπορείτε να βοηθήσετε με τα Ransomware;

Όταν δεν υπάρχει άλλη επιλογή για τον επιχειρηματία και η απώλεια των αρχείων είναι κρίσιμης σημασίας, τότε μια πιθανή εναλλακτική λύση πρέπει να αποφασιστεί από τη διεύθυνση.

Κινούμαστε μεθοδικά και στρατηγικά

Συνιστούμε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα εάν χρειάζεστε ανάκτηση δεδομένων από ransomware.

Για μια λεπτομερή επισκόπηση του τρόπου με τον οποίο γίνεται η κρυπτογράφηση ransomware και ποιες μεθόδους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανακτήσετε τα δεδομένα σας, παρέχουμε έναν λεπτομερή οδηγό εδώ.

 1. Μην απενεργοποιείτε τον υπολογιστή σας γιατί μπορεί να προκαλέσει μόνιμη απώλεια δεδομένων. Είναι σημαντικό να διατηρηθούν στοιχεία στη μνήμη.
 2. Τεκμηριώστε τυχόν σχετικές πληροφορίες που σχετίζονται με τη φύση του ransomware (pop μηνύματα, όνομα του ransomware, κ.λπ.)
 3. Καταγγελία του εγκλήματος
 4. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των κρυπτογραφημένων δεδομένων και περιμένετε για μια λύση στο μέλλον, καθώς ένας αποκρυπτογραφητής θα μπορούσε να κυκλοφορήσει δημόσια κάποια στιγμή.

Είναι σημαντικό να σημειώσετε τις ακόλουθες πληροφορίες:

 •  Το όνομα της παραλλαγής εάν είναι γνωστό
 •  Κατά προσέγγιση ημερομηνία/ώρα της επίθεσης
 •  Ένα αντίγραφο ή φωτογραφία της σημείωσης ζήτησης ή της οθόνης εκκίνησης
 • Η επέκταση αρχείου κρυπτογραφημένων αρχείων
 •  Το σχήμα ονοματοδοσίας αρχείων για το αρχείο σημείωσης λύτρων/readme που άφησε πίσω του ο επιτιθέμενος attacker
 •  Οποιεσδήποτε διευθύνσεις email ή URL ή άλλη μέθοδος που παρέχεται από τον εισβολέα για επικοινωνία
 •  Απαιτούμενοι τρόποι πληρωμής – Διευθύνσεις Bitcoin εάν είναι γνωστές αυτήν τη στιγμή κ.λπ.
 • Ζητούμενο ποσό εάν είναι γνωστό
 •  Ηλεκτρονικά αντίγραφα.  Εάν είναι δυνατόν για επικοινωνίες εάν έχουν ήδη πραγματοποιηθεί

 

Πρέπει να υποκύψω στους επιτιθέμενους και να πληρώσω τα λύτρα;

Δεν υποστηρίζουμε την πληρωμή λύτρων, εν μέρει επειδή δεν εγγυάται ότι ένας οργανισμός θα αποκτήσει ξανά πρόσβαση στα δεδομένα του.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα θύματα που πλήρωσαν λύτρα δεν έλαβαν ποτέ κλειδιά αποκρυπτογράφησης.

Επιπλέον, λόγω ελαττωμάτων στους αλγόριθμους κρυπτογράφησης ορισμένων παραλλαγών κακόβουλου λογισμικού, τα θύματα ενδέχεται να μην μπορούν να ανακτήσουν ορισμένα ή όλα τα δεδομένα τους ακόμη και με ένα έγκυρο κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Η πληρωμή λύτρων ενθαρρύνει τους εγκληματίες να στοχοποιήσουν άλλες οργανώσεις και παρέχει μια δελεαστική και κερδοφόρα επιχείρηση σε άλλους εγκληματίες.

Ωστόσο,  καταλαβαίνουμε ότι όταν οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν αδυναμία λειτουργίας, τα στελέχη θα αξιολογούν όλες τις επιλογές για να προστατεύσουν τους μετόχους, τους υπαλλήλους και τους πελάτες τους.

Ανεξάρτητα από το αν εσείς ή ο οργανισμός σας έχετε αποφασίσει να πληρώσετε τα λύτρα,  σας προτρέπει να αναφέρετε περιστατικά ransomware στις αρχές.

Κάτι τέτοιο παρέχει στους ερευνητές τις κρίσιμες πληροφορίες που χρειάζονται για να παρακολουθήσουν τους εισβολείς ransomware, να τους θέσουν υπόλογους βάσει του νόμου και να αποτρέψουν μελλοντικές επιθέσεις».

Εάν αποφασίσετε ότι η πληρωμή των λύτρων είναι αναγκαιότητα για την επιχείρησή σας, είναι απαραίτητο να το κάνετε με υπευθυνότητα, ενώ εξαλείφετε την πιθανότητα να επιστρέψει ο παράγοντας της απειλής και να κρυπτογραφήσει τα δεδομένα σας.

Επικοινωνήστε με έναν πάροχο υπηρεσιών ανάκτησης ransomware, όπως η DataRecall. Είμαστε εδώ για εσάς 24/7, 7 ημέρες την εβδομάδα και 12 μήνες το χρόνο.

geo (1)

Ο Ιδρυτής

Ο Γιώργος Σούλης είναι ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της DataRecall International.

Ειδικός στην Πληροφορική για περισσότερα από 25 χρόνια έχοντας εργαστεί σε χώρες όπως ο Καναδάς, το Βέλγιο, το Ισραήλ και η Ελλάδα, ο Γιώργος κατέχει εκτεταμένες γνώσεις σε υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων και θέματα Ransowmare and Cyber security.

Ζητήστε Άμεση Υποστήριξη

Για την εταιρεία DataRecall η εξυπηρέτηση πελατών είναι πρωταρχικός στόχος και βασική προτεραιότητα.
Διατηρούμε πλέον 3 γραφεία σε όλη την Αττική (με το κεντρικό εργαστήριο να βρίσκεται στην Αγ. Παρασκευή), έτσι ώστε να διευκολύνουμε τους πελάτες μας στην προσκόμιση / εισαγωγή των μέσων / υποθέσεών τους και εν’ συνεχεία στην παραλαβή των δεδομένων.