Δεν ανοίγει το USB Stick – Οδηγός και Λύσεις

δεν ανοιγει το usb

Δεν ανοίγει το USB Stick; Η Datarecall International σας παραθέτει αναλυτικό οδηγό για να βρείτε λύσεις. Αν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα στο ότι δεν αναγνωρίζει το USB Stick ο υπολογιστής σας υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Το USB Stick παρέχει μεγάλη ευκολία στη μεταφορά και αποθήκευση δεδομένων αλλά είναι και εξαιρετικά ευαίσθητο.

Οι λόγοι μη αναγνώρισης ή ανίχνευσης της συσκευής μνήμης USB μπορεί να είναι διάφοροι.Θα μπορούσαμε να χωρίσουμε αυτούς τους λόγους σε 3 κύριους τύπους: διαμόρφωση συστήματος, φυσικά προβλήματα και ακεραιότητα δεδομένων.Ο διαφορετικός λόγος απαιτεί διαφορετική λύση. Θα παραθέσουμε καταστάσεις που έχουν συναντήσει οι περισσότεροι χρήστες υπολογιστών και παρέχουμε τη σχετική λύση.

Πίνακας Περιεχομένων

Γιατί δεν ανοίγει το USB Stick

Η διαμόρφωση συστήματος οδηγεί σε συσκευή USB που δεν αναγνωρίζεται στα Windows 10/8/7

Ενδέχεται να λάβετε τις ακόλουθες ειδοποιήσεις κατά τη σύνδεση ή τη χρήση συσκευών μνήμης USB:

Επιλέξτε την κατάσταση που έχετε συναντήσει:

Ο νέος αφαιρούμενος σκληρός δίσκος USB δεν αναγνωρίζεται μετά τη σύνδεση στον υπολογιστή

Τα Windows ειδοποιούν ότι “Δεν έχετε αυτήν τη στιγμή άδεια πρόσβασης σε αυτόν το φάκελο”

Τα Windows ειδοποιούν ότι “Η συσκευή USB δεν αναγνωρίζεται”

Καμία ειδοποίηση

Οι συσκευές USB έχουν απενεργοποιηθεί και δεν είναι δυνατή η πρόσβαση (συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων των Windows και του BIOS)

Ζητήστε τη μορφοποίηση του δίσκου

Τα Windows δεν υποστηρίζουν το σύστημα αρχείων του εξωτερικού δίσκου (η συσκευή USB χρησιμοποιήθηκε σε Mac OS/Linux/Unix)
Το ανεπαρκές τροφοδοτικό κάνει τη συσκευή USB να μην μπορεί να λειτουργεί συνεχώς
Χρησιμοποιείται από άλλο λογισμικό και τα Windows δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό

Η ακεραιότητα των δεδομένων οδηγεί σε μη αναγνωρισμένη συσκευή USB στα Windows 10/8/7

Ενδέχεται να λάβετε τις ακόλουθες ειδοποιήσεις κατά τη σύνδεση ή τη χρήση συσκευών μνήμης USB:

Επιλέξτε την κατάσταση που έχετε συναντήσει:

Τα Windows σας αναφέρουν

“Πρέπει να μορφοποιήσετε το δίσκο στη μονάδα δίσκου X: προτού μπορέσετε να τον χρησιμοποιήσετε” ή “Το αρχείο ή ο κατάλογος είναι κατεστραμμένο και μη αναγνώσιμο”.Δεν υπάρχει ειδοποίηση και ο δίσκος εμφανίζεται ως

“Δεν έχει αρχικοποιηθεί” στη διαχείριση δίσκου.

Υπάρχουν πολλοί κακοί τομείς στις συσκευές USB, που οδηγούν σε αποτυχία ανίχνευσης.

Το φυσικό πρόβλημα οδηγεί σε μη αναγνωρισμένη συσκευή USB στα Windows 10/8/7 συνεπώς δεν ανοίγει το USB Stick

Επιλέξτε την κατάσταση που έχετε συναντήσει:Η κακή σύνδεση οδηγεί σε αποτυχία αναγνώρισης συσκευών USB

Λάθος σύνδεση των μπροστινών θυρών USB

Οι συσκευές USB αποτυγχάνουν

Ενδέχεται να χρειαστείτε εταιρεία data recovery η οποία θα ανακτήσει τα δεδομένα από το USB.

Η διαμόρφωση συστήματος οδηγεί σε συσκευή USB που δεν αναγνωρίζεται στα Windows 10/8/7

Κατάσταση 1: Συνηθέστερο – Ο νέος αφαιρούμενος σκληρός δίσκος USB δεν αναγνωρίζεται μετά τη σύνδεση στον υπολογιστή

Κατάσταση: Ο ολοκαίνουργιος αφαιρούμενος σκληρός δίσκος δεν μπορεί να αναγνωριστεί από τον υπολογιστή αφού συνδεθεί σε υπολογιστή με εξωτερικό περίβλημα σκληρού δίσκου. Επίσης, δεν υπάρχει καμία ειδοποίηση.

Οι περισσότεροι νέοι σκληροί δίσκοι δεν θα προετοιμαστούν ή δεν θα χωριστούν κατά την έξοδο.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα

Βήμα 1: Πατήστε το κουμπί Win + R. Πληκτρολογήστε “diskmgmt.msc” στο αναδυόμενο παράθυρο.

Βήμα 2: Βρείτε εάν υπάρχει δίσκος που έχει επισημανθεί με “Δεν έχει αρχικοποιηθεί” στη Διαχείριση δίσκων. Εάν ναι, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Εάν όχι, δοκιμάστε άλλες λύσεις, όπως το πρόγραμμα οδήγησης δίσκου δεν είναι εγκατεστημένο, φυσικό πρόβλημα κ.λπ.

Διαβάστε:  Πως βοηθάει το Restart ένα PC

Βήμα 3: Κάντε δεξί κλικ στο δίσκο που δεν έχει προετοιμαστεί και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Αρχικοποίηση του δίσκου”.

Βήμα 4: Κάντε κλικ στο “OK” στο αναδυόμενο παράθυρο. Στη συνέχεια, η κατάσταση του δίσκου θα αλλάξει σε “Online”.

Βήμα 5: Κάντε δεξί κλικ στο δίσκο σε κενό χώρο και επιλέξτε “New Partition”.Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες για να ολοκληρώσετε τις ρυθμίσεις.

Κατάσταση 2. Τα Windows ειδοποιούν ότι “Δεν έχετε αυτήν τη στιγμή άδεια πρόσβασης σε αυτόν το φάκελο”

Κατάσταση: Αφαιρέστε έναν σκληρό δίσκο από τον παλιό υπολογιστή ή τον υπολογιστή άλλου. Συνδέστε το δίσκο σε άλλο υπολογιστή για πρόσβαση στα δεδομένα μέσα. Στη συνέχεια, μπορείτε να λάβετε την ειδοποίηση ως εξής.

Ανάλυση: Αυτό το πρόβλημα μπορεί να προκληθεί από τις ρυθμίσεις δικαιωμάτων που ορίστηκαν στο προηγούμενο μηχάνημα. Κατά τη σύνδεση αυτού του δίσκου σε άλλο υπολογιστή, οι χρήστες δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα λόγω έλλειψης άδειας.

Λύση

Κανονικά, μπορούμε να το λύσουμε κάνοντας κλικ στο “Συνέχεια” και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες για τη ρύθμιση. Αλλά μερικές φορές, πρέπει να κάνουμε κάποιες ρυθμίσεις προτού μπορέσουμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στα δεδομένα μέσα:

Αλλάξτε την άδεια του φακέλου προορισμού.

Βήμα 1: Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο προορισμού και επιλέξτε “Ιδιότητες” στο μενού.

Βήμα 2: Μεταβείτε στο “Ασφάλεια” και κάντε κλικ στο κουμπί “Επεξεργασία”.

Βήμα 3: Κάντε κλικ στο κουμπί “ΠΡΟΣΘΗΚΗ …” στο αναδυόμενο παράθυρο.

Βήμα 4: Εισαγάγετε το τρέχον όνομα χρήστη. Κάντε κλικ στο κουμπί “Έλεγχος ονόματος” και θα διορθώσει το όνομα του αντικειμένου. Επιλέξτε όνομα λογαριασμού στόχου.

Βήμα 5: Επιλέξτε “Πλήρης έλεγχος” και στη συνέχεια “Εφαρμογή”. Μετά από όλα αυτά τα βήματα, μπορείτε να διαβάσετε και να γράψετε σε αυτόν το φάκελο.

Κατάσταση 3: Τα Windows ειδοποιούν ότι “η συσκευή USB δεν αναγνωρίζεται”

Κατάσταση: Λάβατε την ειδοποίηση “Η συσκευή USB δεν αναγνωρίζεται” αφού συνδέσετε την ολοκαίνουργια συσκευή μνήμης USB σε υπολογιστή με εξωτερικό περίβλημα δίσκου. Και μια συσκευή USB με “!” θα μπορούσε να βρεθεί στη Διαχείριση συσκευών.

Ανάλυση: Αυτό το πρόβλημα μπορεί να προκληθεί από την κακή υποστήριξη των Windows των τσιπ μεταφοράς δεδομένων στο περίβλημα του δίσκου ή η Microsoft δεν έχει πιστοποιήσει το τσιπ. Για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα, πρέπει να εγκαταστήσουμε το πρόγραμμα οδήγησης του περιβλήματος του δίσκου που παρέχεται από τον κατασκευαστή.

Λύση

Κατεβάστε και εγκαταστήστε το σχετικό πρόγραμμα οδήγησης. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το σχετικό, δοκιμάστε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Πατήστε το κουμπί Win + R. Πληκτρολογήστε “devmgmt.msc” στο αναδυόμενο παράθυρο.

Βήμα 2: Βρείτε μια συσκευή USB με “!” στο “Universal Serial Bus controllers”.

Βήμα 3: Κάντε δεξί κλικ στην άγνωστη συσκευή USB και επιλέξτε “Update Driver Software” στο μενού.

Βήμα 4: Επιλέξτε “Αυτόματη αναζήτηση ενημερωμένου λογισμικού προγράμματος οδήγησης” στο αναδυόμενο παράθυρο.

Προσοχή: Βεβαιωθείτε ότι το Windows Update λειτουργεί πριν προχωρήσετε σε αυτά τα βήματα.

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία Windows Update με τα ακόλουθα βήματα:

Βήμα 1: Πατήστε το κουμπί Win + R. Εισαγάγετε το “services.msc” στο αναδυόμενο παράθυρο.

Βήμα 2: Βρείτε το “Windows Update” και κάντε κλικ στο “Ενεργοποίηση”.

Κατάσταση 4: Καμία ειδοποίηση – Οι συσκευές USB έχουν απενεργοποιηθεί και δεν είναι δυνατή η πρόσβαση (συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων των Windows και του BIOS)

Κατάσταση: Ο υπολογιστής δεν έχει καμία αντίδραση μετά τη σύνδεση της συσκευής μνήμης USB. Και δεν βρέθηκε καμία συσκευή USB με “!” με βήματα στην κατάσταση 3. Επιπλέον, άλλες συσκευές μνήμης USB δεν μπορούσαν να αναγνωριστούν επίσης. Αλλά η συσκευή μνήμης USB λειτουργεί κανονικά σε άλλους υπολογιστές.

Ανάλυση: Αυτό το πρόβλημα μπορεί να προκληθεί από την εγκατάλειψη της υπηρεσίας αυτόματης εγκατάστασης συσκευών USB ή απενεργοποίηση της θύρας USB στο BIOS. Αυτά θα μπορούσαν να καθοριστούν από τον διαχειριστή της εταιρείας για την παροχή καλύτερης ασφάλειας δεδομένων στο γραφείο.

Λύση

Κανονικά, η τροποποίηση του μητρώου θα μπορούσε να λύσει αυτό το πρόβλημα. Αλλά αν ο διαχειριστής του υπολογιστή σας κλειδώσει τη χρήση συσκευών μνήμης USB με λογισμικό τρίτων (όπως το κλείδωμα των θυρών USB με το Renee USB Block), δεν υπάρχει λύση. Πρέπει να ζητήσετε άδεια από τον διαχειριστή.

Βήματα τροποποίησης του μητρώου:

Βήμα 1: Πατήστε το κουμπί Win + R. Πληκτρολογήστε “regedit” στο αναδυόμενο παράθυρο.

Βήμα 2: Βρείτε την τιμή έναρξης από την ακόλουθη διαδρομή: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ USBSTOR

Βήμα 3: Εάν η τιμή της Έναρξης είναι 4, κάντε διπλό κλικ στο “Έναρξη” και αλλάξτε την τιμή σε 3.

Βήμα 4: Επανεκκινήστε τον υπολογιστή. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή μνήμης USB χωρίς περιορισμούς.

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή μνήμης USB, ενδέχεται να σημαίνει ότι οι θύρες USB σας έχουν απενεργοποιηθεί στο BIOS. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ενεργοποιήσετε τις θύρες USB.

Διαβάστε:  Intel Core I3 vs I5: Ποια είναι η καλύτερη CPU για εσάς;

Βήμα 1: Ανατρέξτε στο εγχειρίδιό σας για τον τρόπο εισαγωγής του BIOS του υπολογιστή σας. Εάν δεν έχετε το εγχειρίδιο, κάντε κλικ εδώ για να βρείτε πώς να αλλάξετε τη σειρά εκκίνησης της μάρκας του υπολογιστή σας.

Βήμα 2: Βρείτε “Ολοκληρωμένα περιφερειακά” μετά την είσοδο στο BIOS. Ορίστε το “USB Controller” και “USB 2.0 Controller” να είναι “Enable”.

Κατάσταση 5: Τα Windows ζητούν τη μορφοποίηση του δίσκου – Τα Windows δεν υποστηρίζουν το σύστημα αρχείων του εξωτερικού δίσκου (η συσκευή USB χρησιμοποιήθηκε σε Mac OS/Linux/Unix)

Κατάσταση

Οι συσκευές μνήμης USB λειτουργούν κανονικά σε αρχικό σύστημα όπως Mac OS, Linux και Unix. Αλλά τα Windows απαιτούν τη μορφοποίηση αυτής της συσκευής μετά τη σύνδεση.

Ανάλυση

Το σύστημα αρχείων στο Mac OS/Linux/Unix διαφέρει από αυτό στα Windows (τα Windows χρησιμοποιούν σύστημα αρχείων σε FAT και NTFS). Το Mac OS χρησιμοποιεί HFS. Το Linux χρησιμοποιεί σύστημα αρχείων στη σειρά Ext. Ωστόσο, τα Windows δεν υποστηρίζουν τέτοιου είδους συστήματα αρχείων. Και πρέπει να εγκαταστήσουμε άλλο λογισμικό τρίτων για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα στα Windows.

Λύση 1: Εάν η συσκευή μνήμης USB σας χρησιμοποιήθηκε σε Mac OS, πρέπει να εγκαταστήσετε δωρεάν λογισμικό – HFSExplorer.

Λύση 2: Εάν η συσκευή μνήμης USB σας χρησιμοποιήθηκε σε Linux ή Unix, πρέπει να εγκαταστήσετε το δωρεάν λογισμικό –ext2explore.

Κατάσταση 6: Η ανεπαρκής τροφοδοσία κάνει τη συσκευή USB να μην μπορεί να λειτουργεί συνεχώς – Δεν ανοίγει το USB Stick

Κατάσταση

Οι συσκευές μνήμης USB δεν μπορούν να αναγνωριστούν ή ξαφνικά δεν αναγνωρίζονται μετά από λίγο. Μπορεί να μην λάβετε καμία ειδοποίηση, αλλά το εικονίδιο του δίσκου USB να εξαφανιστεί από την περιοχή ειδοποιήσεων ή από τον “Υπολογιστή”.

Ανάλυση

Εάν ο υπολογιστής μπορεί να εντοπίσει τη συσκευή μνήμης USB, αυτό σημαίνει ότι η σύνδεση και το πρόγραμμα οδήγησης λειτουργούν καλά. Λόγοι θα μπορούσαν να είναι η σύνδεση μεταξύ του υπολογιστή και του δίσκου που είναι χαλαρή ακόμη και σπάσει. Μπορεί να προκληθεί από την ανεπαρκή παροχή ρεύματος.

Λύση

Οι χρήστες μπορούν πρώτα να προσπαθήσουν να συνδέσουν το δίσκο στον υπολογιστή με άλλο καλώδιο. Και οι παρακάτω λύσεις είναι για ανεπαρκή τροφοδοσία.

Λύση 1: Συνδέστε το δίσκο σε μια μπλε θύρα USB με σήμα φλας.

Η θύρα USB με το σήμα φλας σημαίνει ότι θα παρέχει ισχυρότερη ισχύ εξόδου ακόμη και όταν ο υπολογιστής κλείνει. Η κανονική θύρα USB μπορεί να παρέχει μέγιστο 500mA ενώ η θύρα USB με σήμα φλας μπορεί να φτάσει τα 1000mA.

Ο σκληρός δίσκος αφαίρεσης 2,5 ιντσών με 500 GB απαιτεί ισχύ 500mA και ο σκληρός δίσκος αφαίρεσης 2,5 ιντσών απαιτεί ισχύ περίπου 700mA. Εάν ο σκληρός δίσκος αφαίρεσης USB που χρησιμοποιήσατε είναι σε 3,5 ίντσες, χρειάζεται εξωτερική τροφοδοσία.

Λύση 2: Αποκτήστε ισχυρότερο τροφοδοτικό με διπλό καλώδιο USB.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε μπλε θύρα USB με σήμα φλας και ο σκληρός σας δίσκος δεν διαθέτει εξωτερικό όργανο τροφοδοσίας, μπορείτε να αγοράσετε ένα διπλό καλώδιο USB. Τέτοιο είδος καλωδίου διαθέτει 2 υποδοχές USB. Ο ένας σύνδεσμος USB προορίζεται για τροφοδοσία και μεταφορά δεδομένων και ο άλλος μόνο για παροχή ρεύματος. Με αυτούς τους 2 συνδετήρες USB, ο δίσκος αφαίρεσης USB μπορεί να έχει καλύτερη παροχή ρεύματος. Προσοχή: Ελέγξτε τη συμβατότητα της συσκευής σύνδεσης πριν από την αγορά εφόσον δεν ανοίγει το USB Stick.

Λύση 3: Τροποποιήστε τη διαμόρφωση του συστήματος για να βελτιώσετε την παροχή ρεύματος.

Βήμα 1: Πατήστε το κουμπί Win + R. Πληκτρολογήστε “devmgmt.msc” στο αναδυόμενο παράθυρο.

Βήμα 2: Βρείτε το “USB Root Hub” στο “Universal Serial Bus controllers” στο αναδυόμενο παράθυρο.

Βήμα 3: Κάντε δεξί κλικ στο “USB Root Hub” και επιλέξτε “Ιδιότητες” στο μενού.

Βήμα 4: Μην ελέγξετε το στοιχείο “Επιτρέψτε στον υπολογιστή να απενεργοποιήσει αυτήν τη συσκευή για εξοικονόμηση ενέργειας” στη Διαχείριση ενέργειας.

Υπάρχει το ενδεχόμενο το USB να είναι κατεστραμμένο. Προτείνεται να μιλήσετε με εταιρεία ανάκτησης.

Κατάσταση 7: Χρησιμοποιείται από άλλο λογισμικό και τα Windows δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό

Κατάσταση: Δεν έχετε καμία ειδοποίηση μετά τη σύνδεση του δίσκου USB στον υπολογιστή. Και δεν υπάρχει καμία νέα εξωτερική συσκευή στον “Υπολογιστή”. Η συσκευή θα μπορούσε να βρεθεί στη “Διαχείριση συσκευής”.

Ανάλυση: Κάποιο λογισμικό όπως το virtual machine θα χρησιμοποιήσει τη συσκευή μνήμης USB μόλις συνδεθεί με τον υπολογιστή. Μόλις μείνουμε σε μια τέτοια κατάσταση, κλείστε το virtual machine ή αποσυνδέστε τις συσκευές μνήμης USB στις ρυθμίσεις της εικονικής μηχανής.

Η ακεραιότητα των δεδομένων οδηγεί σε μη αναγνωρισμένη συσκευή USB στα Windows 10/8/7

Κατάσταση 1: Τα Windows αναφέρουν “Πρέπει να μορφοποιήσετε το δίσκο στη μονάδα δίσκου X: για να μπορέσετε να τον χρησιμοποιήσετε” ή “Το αρχείο ή ο κατάλογος είναι κατεστραμμένο και μη αναγνώσιμο”.

Διαβάστε:  Ρυθμίσεις SSD - Κόλπα για να λειτουργεί πιο γρήγορα

Κατάσταση

Η συσκευή μνήμης USB λειτούργησε κανονικά, αλλά μετά από λίγο και επανασύνδεση, τα Windows εμφανίζουν μια ειδοποίηση “Πρέπει να μορφοποιήσετε το δίσκο στη μονάδα δίσκου X: προτού μπορέσετε να τον χρησιμοποιήσετε”. Έχουμε αντιμετωπίσει πάρα πολλές περιπτώσεις με χαμένα δεδομένα από φοιτητικές εργασίες. Οι μαθητές έχουν εκεί πολύτιμα αρχεία από δουλειά πολλών μηνών. Συνεπώς όταν το USB σταματήσει να λειτουργεί η εργασία είναι πιθανόν να χαθεί. Στη Datarecall η ανάκτηση είναι για εμάς ευθύνη.

Ανάλυση

Αυτό μπορεί να προκληθεί από τις κατεστραμμένες πληροφορίες διαμερισμάτων στη συσκευή μνήμης USB. Και να οδηγήσει σε αποτυχία ανίχνευσης των Windows (Αποτυχία ανάγνωσης των πληροφοριών διαμερίσματος και, στη συνέχεια, δεν είναι δυνατή η φόρτωση της μονάδας δίσκου συστήματος αρχείων για πρόσβαση σε αρχεία εντός).

3 κύριοι λόγοι προκαλούν τέτοιου είδους βλάβες στις πληροφορίες:

1). Δεν αφαιρέσατε σωστά τη συσκευή μνήμης USB από τον υπολογιστή.

2). Αποθηκεύστε τη συσκευή μνήμης USB με ισχυρό μαγνητικό υλικό.

3). Κακός τομέας στη συσκευή μνήμης USB.

Λύση

Κανονικά, μπορούμε να διορθώσουμε το δίσκο με την εντολή chkdsk. Ωστόσο, το chkdsk θα εγκαταλείψει ή θα αποθηκεύσει αρχεία ή δεδομένα τα οποία πιστεύει ότι δεν μπορούν να ανακτηθούν για να είναι νέα αρχεία όπως Found.000, Found 001. Μερικά θα αποθηκευτούν σε μορφή XXXX.chk. Αυτή η συμπεριφορά θα μπορούσε να θεωρηθεί ως εγγραφή δεδομένων στο δίσκο, η οποία θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα χαμένα σημαντικά δεδομένα. Ακόμη και αν χρησιμοποιείτε άλλο επαγγελματικό λογισμικό αποκατάστασης δεδομένων, δεν μπορείτε να βρείτε αυτά τα αντικατεστημένα δεδομένα. Εάν θέλετε απλώς να διορθώσετε τις συσκευές μνήμης USB και δεν θέλετε να βρείτε πίσω δεδομένα στο εσωτερικό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εκτελέσετε το chksk.

Βήμα 1: Πατήστε “Έναρξη” και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε “γραμμή εντολών”. Κάντε δεξί κλικ στο αποτέλεσμα και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Εκτέλεση ως διαχειριστής”.

Βήμα 2: Πληκτρολογήστε “chkntfs” και το γράμμα της μονάδας δίσκου αναλόγως.

Κατάσταση 3: Υπάρχουν πολλοί κακοί τομείς – Bad Sectors στις συσκευές USB, που οδηγούν σε αποτυχία ανίχνευσης και δεν ανοίγει το USB Stick

Κατάσταση

Ο δίσκος USB δεν αναγνωρίζεται συνεχώς. Η αποτυχία αναγνώρισης εξακολουθεί να συμβαίνει ακόμη και αν προσπαθήσετε να το λύσετε με τις παραπάνω μεθόδους.

Ανάλυση: Αυτό μπορεί να προκληθεί από τους κακούς τομείς στη συσκευή μνήμης USB.

Τι είναι ο κακός τομέας;

Ο κακός τομέας είναι ένα μέρος όπου ο δίσκος δεν μπορεί να αποθηκεύσει δεδομένα. Υπάρχουν δύο τύποι κακών τομέων. Ο ένας είναι ο μαλακός κακός τομέας που προκαλείται από τη μορφή δίσκου και θα μπορούσε να επιδιορθωθεί μέσω μορφοποίησης του δίσκου ξανά. Ωστόσο, η μορφή δίσκου θα διαγράψει όλα τα δεδομένα μέσα στο δίσκο. Ο άλλος είναι ο σκληρός κακός τομέας γνωστός ως φυσική ζημιά, πράγμα που σημαίνει ότι αυτοί οι τομείς δεν μπορούν να αποθηκεύσουν δεδομένα. Εάν υπάρχουν πολλοί κακοί τομείς στο δίσκο, ο δίσκος θα αποτύχει αργά ή γρήγορα. Θα πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιούμε τον σκληρό δίσκο USB με προσοχή και να μην τον μετακινούμε κατά βούληση ή ακόμη και να τον ανακινούμε.

Λύση

Εδώ, θα επεξηγήσουμε “πώς να ανακτήσετε δίσκο από μαλακό κακό τομέα”.

Βήμα 1: Κάντε δεξί κλικ στο δίσκο προορισμού στο “Υπολογιστής” και επιλέξτε “Ιδιότητες”.
Βήμα 2: Μεταβείτε στην καρτέλα “Εργαλεία” στο αναδυόμενο παράθυρο και κάντε κλικ στο κουμπί “Έλεγχος τώρα …”.

Βήμα 3: Ελέγξτε το στοιχείο “Σάρωση και προσπάθεια αποκατάστασης κακών τομέων”. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Έναρξη” για να επεξεργαστείτε την ανάκτηση. Σημείωση: Αυτό το στοιχείο θα ελεγχθεί αυτόματα στα Windows 10.

Το φυσικό πρόβλημα οδηγεί σε μη αναγνωρισμένη συσκευή USB στα Windows 10/8/7

Όταν πρέπει να προσδιορίσουμε αν το φυσικό πρόβλημα είναι αυτό που οδηγεί σε μη αναγνωρισμένη συσκευή USB στα Windows, πρέπει να δώσουμε προσοχή στη φωτεινή ένδειξη και τον ήχο του δίσκου μετά την ενεργοποίηση.
Κατάσταση 1: Η κακή επαφή οδηγεί σε αποτυχία αναγνώρισης συσκευών USB με συνέπεια να μην ανοίγει το USB Stick

Ο πιο συνηθισμένος φυσικός λόγος για αποτυχία ανίχνευσης συσκευής μνήμης USB είναι ότι οι ακίδες σύνδεσης έχουν οξειδωτικό ορίζοντα μετά από μακροχρόνια μη χρήση. Ως αποτέλεσμα, ο δίσκος δεν θα ενεργοποιηθεί. Η συσκευή μνήμης USB συνδέεται με τον υπολογιστή μέσω 3 σημείων σύνδεσης. ένα.

Οι ακίδες σε υποδοχή USB βοηθούν στη μεταφορά δεδομένων μέσω διαφορετικών συσκευών. Μπορούμε να αφαιρέσουμε τον οξειδωτικό ορίζοντα από ακίδες σε υποδοχή USB μέσω των ακόλουθων 3 μεθόδων:

1. Γόμα

2. Μολύβι.

3. Αλκοολούχο βαμβάκι (Περιμένετε να στεγνώσει πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή.).

Θύρες USB και συνδέσεις καλωδίου όταν δεν ανοίγει το USB Stick
Για να αφαιρέσετε τον οξειδωτικό ορίζοντα από τις ακίδες των θυρών USB και τους συνδέσμους καλωδίου, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το βαμβάκι Alcohol. Απενεργοποιήστε τον υπολογιστή εκ των προτέρων.

Κατάσταση 2: Λανθασμένη σύνδεση των μπροστινών θυρών USB

Κατάσταση: Ο υπολογιστής δεν μπορεί να αναγνωρίσει τίποτα και η λυχνία μπαταρίας του περιβλήματος του δίσκου δεν ανάβει, πράγμα που σημαίνει ότι ο δίσκος δεν ενεργοποιείται. Και δεν μοιάζει με ανάγνωση δεδομένων μετά τη σύνδεση εάν είναι σκληρός δίσκος.

Ανάλυση και λύση

Πιθανές αιτίες για αυτές τις καταστάσεις:

1. Οι μπροστινές θύρες USB δεν συνδέθηκαν στην κύρια πλακέτα κατά την κατασκευή του υπολογιστή. Εάν ναι, συνδέστε τη συσκευή μνήμης USB στις θύρες USB πίσω από την κύρια πλακέτα.

2. Το καλώδιο USB δεν λειτουργεί. Αντικαταστήστε το καλώδιο απευθείας. Σε πολλές περιπτώσεις που δεν ανοίξει το USB Stick έχει αποτέλεσμα.
Κατάσταση 3: Οι συσκευές USB αποτυγχάνουν
Κατάσταση: Ο υπολογιστής δεν αναγνωρίζει την αφαιρούμενη συσκευή μνήμης μετά τη σύνδεση. Και ο δίσκος σταματάει χωρίς να λειτουργεί.

Ανάλυση: Εστιάζουμε στον σκληρό δίσκο. Μπορούμε να βρούμε αν ο σκληρός δίσκος λειτουργεί κανονικά μέσω του ήχου. Φυσικά, αυτό μπορεί να προκληθεί από κατεστραμμένο περίβλημα δίσκου. Μπορείτε να συνδέσετε τον σκληρό δίσκο για υπολογισμό με άλλο περίβλημα δίσκου για έλεγχο.

Λύση

Οι χρήστες μπορούν μόνο να αγοράσουν νέο σκληρό δίσκο. Εάν είναι το φυσικό πρόβλημα που οδηγεί στην αποτυχία ανίχνευσης δίσκου, ο χρήστης είναι δύσκολο να βρεθεί. Μερικές φορές, μπορούμε να πάρουμε την απόφαση ελέγχοντας την ένδειξη ισχύος, τον ήχο εργασίας του σκληρού δίσκου κλπ. Επίσης, θα μπορούσαμε να αποκλείσουμε το πρόβλημα αντικαθιστώντας άλλα στοιχεία όπως το καλώδιο δεδομένων, άλλο σκληρό δίσκο.

Καλέστε μας