Πως να κατεβάσετε βίντεο από το Youtube

πως να κατεβασω βιντεο στο youtube

Ξέρετε ήδη πόσο κατατοπιστικό και διασκεδαστικό θα μπορούσε να είναι ένα βίντεο στο Youtube. Αυτά τα βίντεο θα μπορούσαν σίγουρα να σπάσουν την έννοια του χρόνου. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να ξέρετε πώς να κατεβάζετε βίντεο από το Youtube, για να μπορείτε να τα παρακολουθήσετε αργότερα, την πιο βολική στιγμή, αφού κάνετε τις πιο σημαντικές εργασίες της ημέρας. Είναι πραγματικά εύκολο να κατεβάσετε ένα βίντεο στο Youtube. Απλώς πρέπει να πάρετε το τηλέφωνό σας, να ανοίξετε την εφαρμογή Youtube, να αναζητήσετε το βίντεο που θέλετε να κατεβάσετε και, στη συνέχεια, να πατήσετε το κουμπί Λήψη. Περιμένετε να ολοκληρωθεί το βίντεο και, στη συνέχεια, μπορείτε να το παρακολουθήσετε αργότερα όποτε θέλετε. Ωστόσο, μπορείτε να το παρακολουθήσετε μόνο μέσα στην εφαρμογή YouTube και στο τηλέφωνο που χρησιμοποιήσατε για να το κατεβάσετε.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε άλλες εφαρμογές και λογισμικό εάν θέλετε να έχετε ένα αντίγραφό του στη μορφή βίντεο που θέλετε. Επιπλέον, η επιλογή και η πλοήγηση στη διεπαφή διαφορετικών προγραμμάτων μπορεί επίσης να προκαλεί σύγχυση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε και θα σας καθοδηγήσουμε σε διάφορες μεθόδους λήψης ενός βίντεο στο YouTube, μπορεί να είναι από το τηλέφωνο, το tablet, το laptop ή τον υπολογιστή σας.

Πώς να κατεβάσετε ένα βίντεο από το YouTube σε τηλέφωνο, tablet, Laptop ή Desktop PC

Εάν έχετε πολλά gadget που χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι πολύ πιθανό να παρακολουθείτε βίντεο ή ταινίες στο YouTube χρησιμοποιώντας τα. Και τα καλά νέα είναι ότι παρακάτω θα αναφέρουμε λεπτομερώς τις πιο εύκολες και γρήγορες μεθόδους λήψης βίντεο YouTube που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ευέλικτα από διαφορετικές συσκευές.

Κατέβασμα βίντεο μέσω της εφαρμογής Youtube

Το ίδιο το Youtube διαθέτει μια εφαρμογή που λειτουργεί εύκολα τόσο σε συσκευές Android όσο και σε iOS. Μπορείτε να κατεβάσετε βίντεο από αυτό, να το αποθηκεύσετε τοπικά στο τηλέφωνό σας και, στη συνέχεια, να το παρακολουθήσετε όποτε θέλετε. Θα εκπλαγείτε με το πώς αυτή η εύκολα διαθέσιμη εφαρμογή είναι επίσης τόσο εύκολη στη χρήση. Για να μάθετε πώς να κατεβάζετε βίντεο από το Youtube χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Youtube, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Youtube στο τηλέφωνό σας.
 • Αναζητήστε και βρείτε το βίντεο YouTube που θέλετε να κατεβάσετε.
 • Κάτω από το βίντεο, βρείτε και πατήστε το κουμπί Λήψη.
 • Βρίσκεται στην ίδια σειρά με το κουμπί “Μου αρέσει” και “Δεν μου αρέσει”.
 • Περιμένετε να ολοκληρωθεί η λήψη και μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση μέσω της Βιβλιοθήκης.
 • Για να δείτε την καρτέλα Βιβλιοθήκη, μεταβείτε στο YouTube Home πατώντας το κουμπί Πίσω του τηλεφώνου σας.
 • Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα Βιβλιοθήκη που φαίνεται στο κάτω δεξιό μέρος της οθόνης σας.
 • Στη συνέχεια, πατήστε Λήψεις.
 • Θα δείτε όλα τα βίντεο που έχετε κατεβάσει εδώ.

Αυτό το βήμα είναι πραγματικά εύκολο και απλό. Κυριολεκτικά κυματίζει στην ίδια την εφαρμογή Youtube, ακριβώς κάτω από το βίντεο. Το μειονέκτημα είναι ότι μπορείτε να παρακολουθήσετε μόνο τα ληφθέντα βίντεο μέσα στην εφαρμογή YouTube. Τα βίντεο μπορείτε να τα περάσετε είτε σε ένα στικάκι USB, είτε στο σκληρό σας δίσκο.

Διαβάστε:  Δεν βλεπω τα αρχεία στο στικάκι

Δεν θα έχετε αντίγραφο βίντεο στον τοπικό σας αποθηκευτικό χώρο, επομένως δεν θα μπορείτε να το παρακολουθήσετε σε άλλες συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων ούτε να το αντιγράψετε σε άλλη συσκευή. Εκτός από αυτό, ορισμένες χώρες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το κουμπί Λήψη μόνο εάν είστε συνδρομητής στο Youtube Premium. Ελέγξτε λοιπόν την εφαρμογή σας στο Youtube εάν μπορείτε να κάνετε λήψη ή όχι. Αλλά αν έχετε ήδη εγγραφεί στο Youtube Premium, τότε δεν θα σκέφτεστε αυτό το πρόβλημα εξαρχής.

Λήψη βίντεο από το πρόγραμμα λήψης βίντεο YTD

Το YTD Video Downloader είναι μια εφαρμογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για λήψη βίντεο από το Youtube. Το πλεονέκτημά του είναι ότι έχει τη δική του εφαρμογή που είναι διαθέσιμη σε PC, Android και iPhone. Δεν θα προσπαθήσετε να μάθετε διαφορετικές εφαρμογές σε διαφορετικές συσκευές, καθώς αυτό από μόνο του θα μπορούσε ήδη να κάνει το κόλπο. Για να κατεβάσετε βίντεο από το YouTube χρησιμοποιώντας το YTD Video Downloader, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Κατεβάστε και εγκαταστήστε το YTD Video Downloader και μετά ανοίξτε το.
 • Μεταβείτε στο Youtube και βρείτε το βίντεο που θέλετε να κατεβάσετε.
 • Αντιγράψτε το URL του βίντεο και επικολλήστε το στο YTD Video Downloader.
 • Επιλέξτε τη μορφή βίντεο, την ποιότητα και τον φάκελο προορισμού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Λήψη».

Εκτός από το αναφερόμενο πλεονέκτημα της χρήσης του YTD Video Downloader παραπάνω, η χρήση αυτού θα σας έδινε τη δυνατότητα να έχετε ένα τοπικό αντίγραφο του βίντεο που κατεβάσατε. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε σε όποια εφαρμογή προβολής βίντεο θέλετε. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε πολλά αντίγραφα του βίντεο για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Εκτός από όλα αυτά, το YTD Video Downloader μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως μετατροπέας βίντεο και διαθέτει βασικά εργαλεία επεξεργασίας βίντεο. Αν και αν είστε κάποιος που επεξεργάζεται βίντεο που χρειάζονται πιο περίπλοκες δυνατότητες, σας προτείνουμε να μελετήσετε ένα ειδικό λογισμικό επεξεργασίας βίντεο.

Μπορεί επίσης να θέλετε να δείτε το άρθρο μας σχετικά με τους καλύτερους φορητούς υπολογιστές για επεξεργασία βίντεο. Το μειονέκτημα του YTD Video Downloader είναι ότι δεν μπορεί να κατεβάσει ορισμένα συγκεκριμένα βίντεο στο Youtube. Επίσης, κατά την πλοήγηση στο λογισμικό, θα σας ζητήσει να κάνετε λήψη άλλου λογισμικού και γραμμών εργαλείων. Εάν δεν το λάβετε υπόψη σας, ενδέχεται να κατεβάζετε εν αγνοία σας πολλές εφαρμογές κατά τη λήψη βίντεο στο YouTube.

Κατέβασμα βίντεο με χρήση της επέκτασης Google Chrome

Το Google Chrome είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Διαδίκτυο που χρησιμοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα περιοχών. Και χάρη στην επέκταση Google Chrome, θα μπορούσαμε επίσης να τη χρησιμοποιήσουμε για τη λήψη βίντεο στο YouTube. Ακολουθεί μια περιγραφή του τρόπου χρήσης της δύναμης του Google Chrome για τη λήψη βίντεο στο Youtube. Επισκεφτείτε το Addoncrop και κάντε κλικ στο κουμπί «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΩ CROSSPILOT». Στη νέα καρτέλα του Chrome που θα ανοίξει, εγκαταστήστε το Crosspilot κάνοντας κλικ στο «Προσθήκη στο Chrome». Κάντε κλικ στην «Προσθήκη επέκτασης» και περιμένετε να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση. Κάντε κλικ στο «Χορήγηση αδειών» και μετά στο «Να επιτρέπεται». Περιμένετε τη νέα καρτέλα που θα σας ζητήσει να γράψετε “Συγχαρητήρια!”. Μεταβείτε στο Youtube και βρείτε το βίντεο που θέλετε να κατεβάσετε. Θα δείτε το κουμπί λήψης κάτω από το βίντεο.

Διαβάστε:  Ρυθμίσεις SSD - Κόλπα για να λειτουργεί πιο γρήγορα

Κάντε κλικ σε αυτό και επιλέξτε τον τύπο και την ποιότητα αρχείου που θέλετε. Αυτή η μέθοδος είναι φιλική προς το χρήστη και ευέλικτη. Δεν χρειάζεται να ανοίξετε ή να κατεβάσετε άλλη εφαρμογή μόνο για να κατεβάσετε βίντεο από το Youtube. Το κουμπί λήψης μπορούσε να δει και να λειτουργήσει ακριβώς κάτω από το ίδιο το βίντεο του Youtube. Αυτό εξοικονομεί μερικά κλικ για κάθε λήψη βίντεο και είναι μεγάλη βοήθεια, ειδικά εάν πρόκειται να κάνετε λήψη πολλών βίντεο.

Το μειονέκτημά του είναι ότι δεν έχει μετατροπέα βίντεο και είναι απλώς ένα πρόγραμμα λήψης βίντεο. Επίσης, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόνο στο πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome, επομένως εάν χρησιμοποιείτε διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης στο Διαδίκτυο, αυτό μπορεί να μην είναι το καλύτερο για εσάς. Λήψη βίντεο με χρήση πρόσθετων Mozilla Firefox Τώρα, αν είστε κάποιος που χρησιμοποιεί το Mozilla Firefox αντί για το Google Chrome, τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε τα πρόσθετα Mozilla Firefox για λήψη βίντεο από το YouTube σε οποιαδήποτε από τις συσκευές σας.

Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα:

 • Ανοίξτε τον Firefox και κάντε κλικ στο κουμπί Μενού που βρίσκεται στην επάνω δεξιά πλευρά της οθόνης.
 • Κάντε κλικ στο «Πρόσθετα».
 • Αναζητήστε το “Easy Youtube Video Downloader Express” και μετά επανεκκινήστε τον Firefox.
 • Τώρα, αναζητήστε ένα βίντεο στο YouTube και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Λήψη ως” κάτω από το βίντεο.
 • Επιλέξτε τη μορφή και την ποιότητα του βίντεο, επιλέξτε τον φάκελο προορισμού σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Αποθήκευση».

Το πλεονέκτημα της χρήσης του πρόσθετου Firefox για τη λήψη βίντεο YouTube είναι το ίδιο με τη χρήση της επέκτασης Google Chrome. Θα έχετε τη δυνατότητα να κατεβάσετε τα βίντεο του Youtube στον ίδιο τον ιστότοπο του Youtube, ακριβώς κάτω από το βίντεο. Αυτή είναι μια καλή εναλλακτική για τη λήψη ενός βίντεο χρησιμοποιώντας το Google Chrome. Το μειονέκτημά του είναι το ίδιο με τη χρήση του Google Chrome όπου δεν θα έχετε μετατροπέα βίντεο, απλώς ένα καθαρό πρόγραμμα λήψης βίντεο.

Λήψη βίντεο με χρήση πρόσθετων Mozilla Firefox

Τώρα, αν είστε κάποιος που χρησιμοποιεί το Mozilla Firefox αντί για το Google Chrome, τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε τα πρόσθετα Mozilla Firefox για λήψη βίντεο από το YouTube σε οποιαδήποτε από τις συσκευές σας. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα:

 • Ανοίξτε τον Firefox και κάντε κλικ στο κουμπί Μενού που βρίσκεται στην επάνω δεξιά πλευρά της οθόνης.
 • Κάντε κλικ στο «Πρόσθετα».
 • Αναζητήστε το “Easy Youtube Video Downloader Express” και μετά επανεκκινήστε τον Firefox.
 • Τώρα, αναζητήστε ένα βίντεο στο YouTube και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Λήψη ως” κάτω από το βίντεο.
 • Επιλέξτε τη μορφή και την ποιότητα του βίντεο, επιλέξτε τον φάκελο προορισμού σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Αποθήκευση».

Το πλεονέκτημα της χρήσης του πρόσθετου Firefox για τη λήψη βίντεο YouTube είναι το ίδιο με τη χρήση της επέκτασης Google Chrome. Θα έχετε τη δυνατότητα να κατεβάσετε τα βίντεο του Youtube στον ίδιο τον ιστότοπο του Youtube, ακριβώς κάτω από το βίντεο. Αυτή είναι μια καλή εναλλακτική για τη λήψη ενός βίντεο χρησιμοποιώντας το Google Chrome.

Το μειονέκτημά του είναι το ίδιο με τη χρήση του Google Chrome όπου δεν θα έχετε μετατροπέα βίντεο, απλώς ένα καθαρό πρόγραμμα λήψης βίντεο.

Διαβάστε:  Πως να επαναφέρω αρχεία που διέγραψα από κινητό - Οδηγός

Λήψη βίντεο από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης στο Διαδίκτυο

Εάν θέλετε μια μέθοδο λήψης οποιουδήποτε βίντεο από το Youtube χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησής σας στο Διαδίκτυο, τότε αυτό το κόλπο μπορεί να είναι το καλύτερο για εσάς. Μπορείτε να το κατεβάσετε χρησιμοποιώντας το τηλέφωνο, το tablet, το φορητό υπολογιστή ή τον υπολογιστή σας που διαθέτει πρόγραμμα περιήγησης στο Διαδίκτυο.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι:

 • Ανοίξτε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης στο Διαδίκτυο και αναζητήστε το βίντεο YouTube που θέλετε να κατεβάσετε.
 • Αντιγράψτε τη διεύθυνση URL του βίντεο και το “ss” σε αυτό ως εξής – “ss + URL Youtube”.
 • Επικολλήστε το στη γραμμή αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης.
 • Θα ανακατευθυνθείτε στον ιστότοπο savefrom.net.
 • Η διεύθυνση URL του βίντεο YouTube επικολλάται αυτόματα στον ιστότοπο.
 • Επιλέξτε τη μορφή και το μέγεθος του βίντεο.
 • Κάντε κλικ στο Λήψη και περιμένετε να ολοκληρωθεί το βίντεό σας.

Εάν είστε κάποιος που διχάζεται ανάμεσα στη χρήση του Google Chrome ή του Mozilla Firefox, τότε μην ανησυχείτε, γιατί αυτός ο τρόπος είναι ο καλύτερος για εσάς. Αυτό λειτουργεί σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης στο Διαδίκτυο, επειδή δεν θα εξαρτηθείτε από μια επέκταση ή πρόσθετο, αλλά από έναν ιστότοπο.

Εξάλλου, αυτό το τέχνασμα “ss + URL” είναι ένα πραγματικά γρήγορο κατόρθωμα εάν εξακολουθείτε να θέλετε να αποθηκεύσετε μερικά κλικ, όπως ακριβώς χρησιμοποιώντας μια επέκταση.

Το μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι ενσωματωμένο στο πρόγραμμα περιήγησης στο Διαδίκτυο.

Ωστόσο, η αντιγραφή της διεύθυνσης URL και η επικόλλησή της σε μια άλλη καρτέλα προσθέτει μερικά κλικ και μπορεί να χρειαστούν λίγο περισσότερο φόρο εάν πρόκειται να κατεβάσετε πολλά βίντεο.

Άλλες μέθοδοι λήψης βίντεο YouTube από τηλέφωνο Android

Εάν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας για περιήγηση και παρακολούθηση βίντεο YouTube τις περισσότερες φορές, θα θέλατε να μάθετε περισσότερα κόλπα για το πώς να κατεβάζετε βίντεο από το YouTube μέσω αυτού. Και επειδή υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα λειτουργικά συστήματα τηλεφώνου εκεί έξω, θα δώσουμε μεθόδους για το πώς να κατεβάσετε βίντεο από το Youtube χρησιμοποιώντας ένα iPhone και ένα τηλέφωνο Android. Μία από τις καλύτερες εφαρμογές που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για να κατεβάσουμε ένα βίντεο Youtube από ένα τηλέφωνο Android είναι χρησιμοποιώντας το TubeMate.

Δεν είναι διαθέσιμο στο Google Play Store, επομένως θα το κατεβάζατε με μη αυτόματο τρόπο από τον ιστότοπό τους. Ωστόσο, πριν κάνετε λήψη του TubeMate, θα πρέπει πρώτα να επιτρέψετε στο τηλέφωνό σας να εγκατασταθεί από πηγές εκτός του Google Play Store ή από άγνωστες πηγές. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας.

Βρείτε και ανοίξτε τις Εφαρμογές.

Πατήστε Μενού και μετά πατήστε Ειδική πρόσβαση.

Τέλος, πατήστε «Εγκατάσταση άγνωστων εφαρμογών».

Επιλέξτε την άγνωστη εφαρμογή και, στη συνέχεια, πατήστε το διακόπτη “Να επιτρέπεται από αυτήν την πηγή”. Άλλα τηλέφωνα Android φαίνεται να μην έχουν αυτές τις ρυθμίσεις και αν το τηλέφωνό σας ανήκει σε αυτές τις κατηγορίες, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για να επιτρέψετε στο τηλέφωνό σας να εγκατασταθεί από άγνωστες πηγές: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας Πατήστε κλείδωμα οθόνης και ασφάλεια. Πατήστε τον διακόπτη Άγνωστες πηγές για να τον ενεργοποιήσετε. Μερικά από τα τηλέφωνα Android είναι τόσο κομψά που θα πρέπει να καταφύγετε στον τρίτο μας τρόπο απλώς για να επιτρέψετε στο τηλέφωνό σας να εγκατασταθεί από άγνωστες πηγές.

Αυτά είναι τα αναλυτικά βήματα:

 • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας.
 • Βρείτε και ανοίξτε τις Πρόσθετες ρυθμίσεις.
 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και βρείτε την ενότητα “Ασφάλεια και απόρρητο”.
 • Ενεργοποιήστε την “Εγκατάσταση εφαρμογής άγνωστης πηγής” για να την ενεργοποιήσετε.
 • Τώρα, αφού επιτρέψουμε στο τηλέφωνό σας Android να εγκατασταθεί από άγνωστες πηγές, θα προχωρήσουμε στην εγκατάσταση του TubeMate και θα κατεβάσουμε βίντεο στο Youtube.

 

Καλέστε μας