Διαγραφή spyware με το Spybot Search and Destroy

αφαιρεση δωρεαν spyware

Το Spybot – Search & Destroy ανιχνεύει και αφαιρεί spyware, ένα σχετικά νέο είδος απειλής που δεν καλύπτεται ακόμα από κοινές εφαρμογές προστασίας από ιούς. Το Spyware παρακολουθεί σιωπηλά τη συμπεριφορά σας όταν σερφάρετε για να δημιουργήσει ένα προφίλ μάρκετινγκ, το οποίο μεταδίδεται χωρίς τη γνώση σας στους μεταγλωτιστές και πωλείται σε διαφημιστικές εταιρείες.

Εάν βλέπετε νέες γραμμές εργαλείων στον Internet Explorer που δεν έχετε εγκαταστήσει σκόπιμα, εάν το πρόγραμμα περιήγησής σας καταρρεύσει ανεξήγητα ή εάν η αρχική σας σελίδα έχει «πειραχτεί» (ή έχει αλλάξει χωρίς να το γνωρίζετε), ο υπολογιστής σας είναι πιθανότατα μολυσμένος με λογισμικό υποκλοπής spyware.

Ακόμη και αν δεν βλέπετε τα συμπτώματα, ο υπολογιστής σας μπορεί να μολυνθεί, επειδή όλο και περισσότερα spyware αναδύονται. Το Spybot-S & D είναι δωρεάν, οπότε δεν είναι καθόλου κακό να το δοκιμάσετε και να δείτε αν κάτι έχει εισβάλει στον υπολογιστή σας.

Διαβάστε : ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΑΡΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ DATA RECOVERY

Το Spybot-S & D μπορεί επίσης να καθαρίσει τα usage tracks, μια ενδιαφέρουσα λειτουργία αν μοιράζεστε τον υπολογιστή σας με άλλους χρήστες και δεν θέλετε να δουν τι έχετε επεξεργαστεί. Για επαγγελματίες χρήστες, το Spybot-S & D σάς επιτρέπει να διορθώσετε κάποιες ασυνέπειες μητρώου και εκτεταμένες αναφορές.

Εκτός από την ανίχνευση και την απολύμανση spyware και adware, το Spybot-S & D μπορεί να επιδιορθώσει το μητρώο, winsock LSPs, αντικείμενα ActiveX, hijackers του browser και BHOs, PUPs, HTTP cookies, trackerware, spybots, revision και άλλα είδη κακόβουλου λογισμικού. Μπορεί επίσης να διαγράψει τα cookies παρακολούθησης. Το Spybot-S & D διαθέτει μια λειτουργία Immunize για να εμποδίσει την εγκατάσταση του λογισμικού υποκλοπής spyware πριν εμφανιστεί π.χ. τροποποιώντας το αρχείο hosts. Περιλαμβάνεται ένα ασφαλές αρχείο διαγραφής. Το Spybot-S & D δεν προοριζόταν αρχικά να αντικαταστήσει προγράμματα κατά των ιών (πριν από το v. 2.1 ‘Spybot + AV’), αλλά ανιχνεύει μερικούς κοινούς trojans και rootkits. Ένας εφεδρικός εντοπιστής rootkit, RootAlyzer, είναι διαθέσιμος.

Διαβάστε αναλυτικά και κατεβάστε το πρόγραμμα από την επίσημη ιστοσελίδα.

Με λένε Γιώργο και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις νέες τεχνολογίες, το Digital Marketing και δίνω μεγάλη έμφαση στην αξία της πληροφορίας. Δημιουργώ E-Books, Link Building στρατηγικές, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και αρθρογραφώ πάνω στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *