Πως βοηθάει το Restart ένα PC

Που βοηθαει το restart στο pc

Αρκετοί από εσάς μπορείτε να θυμηθείτε τις ημέρες που φυσάγατε μια κασέτα παιχνιδιών του Nintendo 64 για να αφαιρέσετε τη σκόνη με την ελπίδα να παίξει χωρίς πρόβλημα, αλλά αυτό ήταν απλά ένα φαινόμενο φαντασίας που σας οδήγησε να πιστεύετε ότι υπήρξε αύξηση της απόδοσης.

Μπορεί να μην το έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά ο υπολογιστής σας εκτελεί συνεχώς μια ποικιλία εφαρμογών στο παρασκήνιο. Αυτά τα προγράμματα λειτουργούν σαν ένας πεινασμένος τερμίτης που μασάει ξύλο, αλλά, αντ ‘αυτού, είναι η μνήμη RAM. Πολλά προγράμματα που εκτελούνται στο παρασκήνιο ενδεχομένως να δημιουργήσουν πρόβλημα και η υπερβολική μνήμη RAM που προκαλεί τον υπολογιστή σας να τρέχει αρκετά αργά ή να παγώνει, να χάνει έγγραφα, όπως και άλλα αρχεία που δεν έχετε αποθηκεύσει.

Η επανεκκίνηση του υπολογιστή είναι κάτι σε ένας μικρός ύπνος μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά. Επιτρέπει στη συσκευή να κλείνει τα προγράμματα που εκτελούνται στο παρασκήνιο και επιτρέπει την ανανέωση του. Ωστόσο, οι υπολογιστές δεν είναι οι μόνες ψηφιακές συσκευές που επωφελούνται από την επανεκκίνηση. Τα smartphones, τα tablet, οι gaming κονσόλες, οι έξυπνες τηλεοράσεις, τα έξυπνα ηχεία, τα router απολαμβάνουν τα ίδια πλεονεκτήματα μιας επανεκκίνησης.

Κάντε Restart τον υπολογιστή σας για να αντιμετωπίσετε προβλήματα

Η επανεκκίνηση του υπολογιστή σας μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε ένα πρόγραμμα που είναι κλειδωμένο, το πρόγραμμα που έχει σφάλμα και ένα πρόγραμμα που είναι ασύμβατο με ένα πρόγραμμα οδήγησης συσκευής ή κάτι άλλο. Ωστόσο, προτού πατήσετε το κουμπί λειτουργίας, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι για την σωστή επανεκκίνηση της συσκευής σας.

Πρώτον, αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, μην κρατάτε ποτέ πολύ ώρα το κουμπί λειτουργίας για να επανεκκινήσετε το σύστημά σας. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, κρατώντας πατημένο το κουμπί λειτουργίας στις άλλες ψηφιακές συσκευές σας είναι συνήθως ο μόνος τρόπος για να τις απενεργοποιήσετε αν η συσκευή είναι παγωμένη.

Εάν έχετε κάποιο ανοιχτό λογισμικό που ανταποκρίνεται, βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει όλη την εργασία σας πριν από την επανεκκίνηση. Τα έγγραφα, οι εικόνες και άλλα, ενδέχεται να χαθούν αν δεν αποθηκευτούν στον σκληρό δίσκο και θα απαιτήσουν ανάκτηση δεδομένων για να επιστρέψουν τα αρχεία. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι τα αρχεία σας αποθηκεύονται πριν από τα επόμενα βήματα.

Εάν χρησιμοποιείτε έναν υπολογιστή Windows, κάντε πρώτα κλικ στο μενού έναρξης, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο τροφοδοσίας και, τρίτον, κάντε κλικ στο κουμπί επανεκκίνησης. Εάν δεν εκτελείται πρόγραμμα στο παρασκήνιο που δεν ανταποκρίνεται ή υπάρχει αναβάθμιση συστήματος, ο υπολογιστής σας θα πρέπει να ξεκινήσει αμέσως μετά από αυτά τα βήματα.

Για χρήστες Mac: Στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης, κάντε κλικ στο μικροσκοπικό εικονίδιο της Apple. Από εκεί, θα δείτε την επιλογή επανεκκίνησης. Κάντε κλικ στο κουμπί επανεκκίνησης και ο υπολογιστής σας θα επανεκκινήσει.

Όλα τα αρχεία δεν έχουν χαθεί

Εάν συνεχίζετε να αντιμετωπίζετε ζητήματα μετά από πολλαπλές επανεκκινήσεις του υπολογιστή σας, τότε μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα από ό, τι μπορεί να επιλύσει μια επανεκκίνηση. Ένας αποτυχημένος σκληρός δίσκος ή μια αποτυχημένη συσκευή είναι μια πιθανή εξήγηση για τα θέματα του υπολογιστή σας. Ορισμένα κοινά σημάδια μπορεί να είναι η βουητό, το σφύριγμα ή η φρύξη ήχων που προέρχονται από τη συσκευή σας. Υπάρχει ακόμη ελπίδα, εάν ο σκληρός σας δίσκος αποτύχει καθώς η Datarecall International μπορεί να σας βοηθήσει. Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε μας στο +30 210 60 16 930