Ανάκτηση δεδομένων απο χαλασμένο κινητό – Datarecall International

ανακτηση δεδομενων απο χαλασμενο κινητο τηλεφωνο

Είμαστε περισσότερο κολλημένοι στα τηλέφωνά μας περισσότερο τώρα από ποτέ. Το σύγχρονο τηλέφωνο είναι ένας μικροσκοπικός υπολογιστής με δυνατότητα Internet, ικανό να σας κρατήσει σε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους σας ανεξάρτητα από την απόσταση. Αποθηκεύουμε αυξανόμενα ποσά δεδομένων στα τηλέφωνά τους, από κείμενα και φωνητικά μηνύματα και επαφές σε εικόνες, βίντεο και μουσική. Φυσικά, επειδή είναι τόσο μικρό και τόσο συχνά χρησιμοποιούμενο, τα τηλέφωνα είναι ευάλωτες συσκευές. Μπορούν να πέσουν πάνω σε σκληρή επιφάνεια ή σε πισίνα, λίμνη, τουαλέτα κλπ. Μπορούν να χτυπηθούν πολύ εύκολα. Το νερό μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά. Ή μπορούν απλά κάποια στιγμή να πάψουν να λειτουργούν. Εάν έχετε χάσει αναντικατάστατα δεδομένα στο χαλασμένο κινητό σας, μην χάνετε χρόνο για να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς ανάκτησης δεδομένων της Datarecall International.

Οι ειδικοί ανάκτησης από χαλασμένο κινητό της Datarecall International έχουν την αποκατάσταση στοιχείων και την ιατροδικαστική τεχνογνωσία για να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη ποικιλία κινητών τηλεφώνων που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά.

Αν ξαφνικά προκληθεί ζημιά στο τηλέφωνο σας και συνειδητοποιείτε ότι έχετε χάσει σημαντικά δεδομένα που δεν έχετε υποστηρίξει, δεν είναι η ώρα για να πανικοβληθείτε. Τώρα είναι η ώρα να επικοινωνήσετε με την Datarecall Internationalκαι να μάθετε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε.

Πού ζουν τα δεδομένα στο Smartphone σας;

Σε σύγκριση με τους υπολογιστές, οι εσωτερικές λειτουργίες ενός κινητού είναι ένα μυστήριο για τους περισσότερους ανθρώπους. Γενικά, τα δεδομένα στο τηλέφωνό σας μπορούν να ζήσουν σε δύο μέρη.

Συνδεδεμένο με τη μητρική πλακέτα του smartphone σας, πρόκειται για ένα chip eMMC ή eMCP. Αυτά είναι ένα ειδικό είδος chip μνήμης NAND που είναι ιδανικό για συσκευές όπως τα κινητά. Τα κινητά έχουν επίσης μια κρυφή υποδοχή για μια κάρτα microSD. Δεν βγαίνουν βέβαια όλα τα κινητά με προεγκατεστημένες κάρτες microSD, αλλά είναι κάπως εύκολο να εγκατασταθούν, να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν. Χρειάζεται μόνο ένα λεπτό για απλή αποσυναρμολόγηση.

Τι είναι τα Chips eMMC και eMCP;

Μέσα σε μια μονάδα flash USB ή μονάδα SSD υπάρχουν το τσιπ NAND και ένα τσιπ ελέγχου. Τα τσιπ είναι συγκολλημένα σε ένα τυπωμένο κύκλωμα. Όλα τα δεδομένα μέσα στο δίσκο ζουν μέσα σε μάρκες NAND, αλλά όχι σε μορφή που θα αναγνώριζε. Όταν τα δεδομένα περνούν από το τσιπ ελεγκτή, ο ελεγκτής οργανώνει τα δεδομένα σε κάτι που μπορείτε να το καταλάβετε.

Εντός του τηλεφώνου σας, ωστόσο, είναι ένας διαφορετικός τύπος chip μνήμης NAND flash. Το eMMC ή η ενσωματωμένη κάρτα πολυμέσων έχει ενσωματωμένο τον ελεγκτή του στο ίδιο το τσιπ. Δεν θα βρείτε ποτέ ένα τσιπ eMMC μέσα σε μια μονάδα SSD. Η απόδοσή τους είναι πολύ πιο αργή από τα μάρκες NAND. Ωστόσο, τα τσιπ eMMC προτιμώνται για τηλέφωνα και πιο οικονομικά μοντέλα tablet.

Τα τσιπ eMMC είναι φθηνότερα για να παράγουν από τις μάρκες NAND και έχουν επίσης πλεονέκτημα μεγέθους. Ένα τσιπ eMMC ελευθερώνει χώρο στο PCB και επιτρέπει στους κατασκευαστές να δουλεύουν με ακόμη μικρότερους παράγοντες. Και ένα τσιπ eMCP απελευθερώνει ακόμα περισσότερο χώρο από ένα τσιπ eMMC, επειδή το τσιπ RAM είναι ενσωματωμένο σε αυτό καθώς και στον ελεγκτή. Ενώ είναι ακόμα πιο αργό από τα τσιπ NAND της μονάδας SSD, τα τσιπ eMCP προσφέρουν βελτιωμένη απόδοση σε σχέση με τις μάρκες eMMC.

Σε πολλές περιπτώσεις ανάκτησης δεδομένων κινητού τηλεφώνου, το τηλέφωνο πρέπει να αποσυναρμολογηθεί εντελώς. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να φτάσετε στο τσιπ eMMC ή eMCP. Αφού αφαιρεθεί το τηλέφωνο, οι τεχνικοί μας για τα χαλασμένα κινητά τηλέφωνα μπορούν να αφαιρέσουν το τσιπ. Το τσιπ μπορεί στη συνέχεια θα βρεθεί σε έναν αναγνώστη τσιπ και θα απεικονιστεί. Επειδή το τσιπ eMMC έχει ενσωματωμένο ελεγκτή, αυτή είναι μια απλούστερη διαδικασία από την ακατέργαστη μνήμη flash NAND που χρησιμοποιείται για κάποιες άλλες καταστάσεις ανάκτησης μνήμης στερεάς κατάστασης. Η ανάγνωση ενός τσιπ eMMC (με τα κατάλληλα εργαλεία) δεν διαφέρει πολύ από την ανάγνωση κάρτας SD.

Εάν για κάποιο λόγο το τσιπ μνήμης δεν μπορεί να αφαιρεθεί από τη μητρική πλακέτα, οι μηχανικοί μας μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη μέθοδο εξαγωγής δεδομένων JTAG. Η μέθοδος JTAG επιτρέπει την ανάγνωση των δεδομένων από το τσιπ μνήμης χωρίς να αφαιρεθεί το τσιπ από τη μητρική πλακέτα του τηλεφώνου. Τα καλώδια συνδέονται με συγκεκριμένα σημεία επαφής στη μητρική πλακέτα που οδηγούν απευθείας στο τσιπ. Πολλοί κατασκευαστές τηλεφώνων απενεργοποιούν την πρόσβαση JTAG πριν τα τηλέφωνα συναρμολογηθούν και αποστέλλονται. Ωστόσο, όταν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, είναι μια ισχυρή τεχνική ανάκτησης δεδομένων.

Η αποθήκευση δεδομένων από χαλασμένο κινητό τηλέφωνο μπορεί να είναι δύσκολη. Κάθε μοντέλο τηλεφώνου είναι χτισμένο και προγραμματισμένο λίγο διαφορετικά. Οι τεχνικοί μας δοκιμάζουν συχνά μεθόδους ανάκτησης δεδομένων σε πανομοιότυπα “ανδρεικέλα” μοντέλα. Στη Datarecall International, οι εμπειρογνώμονες ανάκτησης δεδομένων χρησιμοποιούν ειδικά εργαλεία για την πρόσβαση και τη διάσωση δεδομένων από χαλασμένα κινητά τηλέφωνα.

Το τηλέφωνό σας δεν έχει μορφοποιηθεί για Mac ή Windows (εκτός εάν το τηλέφωνό σας χρησιμοποιεί τα Windows 10 Mobile O / S της Microsoft). Αντίθετα, το τηλέφωνό σας διαθέτει δικό του σύστημα αρχείων και λειτουργικό σύστημα. Ένα iPhone χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα iOS, ενώ πολλά άλλα smartphones χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android της Google. Το Android O / S είναι ανοικτού κώδικα, οπότε υπάρχουν πολλές παραλλαγές του για smartphones και άλλες συσκευές.

Ανάκτηση δεδομένων από Android

Το Android βασίζεται στον πυρήνα του Linux, οπότε οι κινητές συσκευές Android διαθέτουν συστήματα αρχείων Linux. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα συστημάτων αρχείων Linux λόγω του ανοιχτού κώδικα του Linux. Οι τεχνικοί μας για την ανάκτηση δεδομένων χαλασμένου κινητού τηλεφώνου πρέπει να είναι καλά εξοικειωμένοι με όλες τις ”ιδιοτροπίες” των λειτουργικών συστημάτων Linux, από το Btrfs έως το ZFS. Είναι συνηθισμένο, τα αρχεία eMMC Android να μορφοποιηθούν με το Ext4 ή με το F2FS, ένα σύστημα αρχείων σχεδιασμένο με τα μοναδικά χαρακτηριστικά των μαρκών μνήμης NAND flash.

Ανάκτηση δεδομένων από iPhone

Ενώ η τεχνολογία πίσω από το iPhone δεν είναι τόσο διαφορετική από τα τηλέφωνα Android, η αρχιτεκτονική του συστήματος αρχείων είναι πολύ διαφορετική. Ενώ τα κινητά τηλέφωνα Android χρησιμοποιούν συστήματα αρχείων Linux ανοιχτού κώδικα, τα iPhones και τα iPad είναι συμβατά με την ιδιόκτητη αρχιτεκτονική HFS + της Apple. Οι τεχνικοί μας για την ανάκτηση δεδομένων γνωρίζουν καλά τα συστήματα αρχείων της Apple και γνωρίζουν καλά την ανάκτηση χαμένων, διαγραμμένων ή κατεστραμμένων δεδομένων από αυτές τις συσκευές.

Γιατί να επιλέξετε την Datarecall International για τις ανάγκες σας σε ανάκτηση δεδομένων χαλασμένου κινητού τηλεφώνου;

Οι μηχανικοί της Datarecall εργάζονται σκληρά για να προωθήσουν τα όρια της ανάκτησης δεδομένων Android και iPhone.

Ενώ σε πολλές περιπτώσεις ανάκτησης χαλασμένου κινητού το ίδιο το τηλέφωνο του πελάτη μας έχει πεθάνει, υπάρχουν πολλές άλλες περιπτώσεις στις οποίες οι πελάτες μας έχουν διαγράψει τυχαία προσωπικά δεδομένα, όπως φωτογραφίες από τις τελευταίες οικογενειακές διακοπές τους ή έχουν χάσει μια σημαντική λίστα μηνυμάτων κειμένου ή επαφών. Η ανάκτηση δεδομένων από ένα υγιές τηλέφωνο μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πολύ διαφορετική και δυνητικά πιο δύσκολη από την ανάκτηση δεδομένων από ένα τηλέφωνο που έχει υποστεί βλάβη. Η ανάκτηση των διαγραμμένων αρχείων από ένα τηλέφωνο δεν τείνει να είναι πολύ διαφορετική από την ίδια από μια μονάδα σκληρού δίσκου. Οι τυχαίες αναδιαμορφώσεις και οι επαναφέρει το σύστημα αποτρέπουν πολύ μεγαλύτερες προκλήσεις για τα τηλέφωνα, αντίθετα από τις μονάδες σκληρών δίσκων.

Ορισμένα μοντέλα τηλεφώνων Android είναι αυτο κρυπτογραφημένα και όλα τα μοντέρνα iPhones (από το μοντέλο iPhone 4s και up) είναι αυτο-κρυπτογραφημένα από προεπιλογή, όπως συμβαίνει με πολλά μοντέλα SSD. Όπως συμβαίνει με όλα τα κρυπτογραφημένα μέσα αποθήκευσης, η πρόσβαση στα δεδομένα είναι verboten χωρίς τα μοναδικά διαπιστευτήρια κρυπτογράφησης. Το κλειδί κρυπτογράφησης μπορεί να χαθεί αν ο ελεγκτής αποτύχει ή όταν επαναφέρεται εργοστασιακά ένα κρυπτογραφημένο κινητό. Η επαναφορά εργοστασίων, ιδιαίτερα, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη δημιουργεί ένα νέο κλειδί κρυπτογράφησης και αντικαθιστά το παλιό.

Με ορισμένα από τα καλύτερα και φωτεινότερα μυαλά στην ανάκτηση δεδομένων και την ψηφιακή εγκληματολογία που συγκεντρώθηκαν μαζί, η Datarecall International είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε όταν χρειάζεστε δεδομένα που ανακτώνται από ένα smartphone.

Οι ειδικοί μας για κινητά τηλέφωνα είναι άρτια καταρτισμένοι και εξειδικευμένοι. Στα εργαστήρια ανάκτησης δεδομένων, ανακτήσαμε δεδομένα από τηλέφωνα που έχουν πέσει, χαλάσει, καεί, σπάσει σε ατύχημα που μπορεί να φανταστεί κανείς.

Τα εργαλεία και οι τεχνικές μας ανάκτησης δεδομένων εσωτερικού χώρου, τα οποία χρησιμοποιούνται τόσο από το εργαστήριο ανάκτησης δεδομένων όσο και από το εργαστήριο ψηφιακής ιατροδικαστικής, είναι πρωτοποριακά.

Με λένε Γιώργο και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις νέες τεχνολογίες, το Digital Marketing και δίνω μεγάλη έμφαση στην αξία της πληροφορίας. Δημιουργώ E-Books, Link Building στρατηγικές, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και αρθρογραφώ πάνω στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.
Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *