Οδηγός γονέων για παρακολούθηση μηνυμάτων του παιδιού σας – iPhone

παρακολούθηση μηνυμάτων του παιδιού σας - iPhone

Στον συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο των κοινωνικών μέσων και των κινητών τηλεφώνων, η γονική μέριμνα σήμερα είναι ένα δύσκολο έργο! Εκτιμάται ότι το 91% των εφήβων σε όλο τον κόσμο επικοινωνούν ενεργά καθημερινά. Τα συναισθήματα σχετικά με τους κανόνες για τα κινητά τηλέφωνα μπορούν να διαφέρουν πολύ από την μία οικογένεια στην άλλη και ακόμη και μεταξύ δύο γονέων σε ένα νοικοκυριό.

Γονείς, οικογένειες, έφηβοι και γραπτά μηνύματα

Ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο ωριμότητας του παιδιού ή του εφήβου, ορισμένοι γονείς επιλέγουν να δώσουν στα παιδιά τους ένα κινητό τηλέφωνο με μοναδικό σκοπό να μπορεί ο γιος / η κόρη να καλέσει τον γονέα. Περιορίζουν ή απαγορεύουν τη χρήση εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης, παιχνιδιών ή άλλων χαρακτηριστικών συσκευών. Εν τω μεταξύ, άλλοι γονείς ενδέχεται να αποφασίσουν να παραχωρήσουν άδεια χρήσης πιο ισχυρών χαρακτηριστικών της συσκευής τους, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων όπως Snapchat, WhatsApp ή χρήσης της ενσωματωμένης εφαρμογής Μηνύματα σε iPhone ή iPad.

Είναι μια πολύ προσωπική απόφαση για τους γονείς σχετικά με το τι είναι καλύτερο για το παιδί τους. Όπως γνωρίζουν σήμερα οι περισσότεροι γονείς, οι νέοι έφηβοι συχνά θα ασκούν πίεση στη μαμά ή στον μπαμπά για να τους επιτρέψουν να χρησιμοποιούν τις ίδιες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και κοινωνικών μέσων που χρησιμοποιούν οι φίλοι τους στο σχολείο. Τα περισσότερα παιδιά θέλουν να αισθάνονται ως “μέρος του πλήθους”, με τη δυνατότητα να συμμετέχουν επίσης σε Instagram, Facebook, Twitter ή σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Για πολλά παιδιά, το να επιτρέπεται η χρήση της εφαρμογής Μηνύματα στο iPhone ή στο iPad είναι συχνά η πρώτη διαδρομή στον κόσμο των μηνυμάτων κειμένου. Σε αντίθεση με το Snapchat ή άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων που “αυτοκαταστρέφονται”, πολλοί γονείς θεωρούν ότι η εφαρμογή Messages iOS είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης, αφού από προεπιλογή η εφαρμογή Μηνύματα δεν διαγράφει ή διαγράφει αυτόματα μηνύματα κειμένου. Η εφαρμογή μηνυμάτων της Apple είναι επίσης η μορφή μηνυμάτων που οι περισσότεροι γονείς γνωρίζουν και χρησιμοποιούν καθημερινά.

Εισαγωγή γονέων στην εφαρμογή Μηνύματα iOS

Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι γονείς, η εφαρμογή μηνυμάτων της Apple επιτρέπει στους χρήστες του iOS να στέλνουν και να λαμβάνουν τόσο τα κανονικά μηνύματα κειμένου όσο και τα iMessages. Τα μηνύματα που αποστέλλονται και λαμβάνονται στη μορφή “blue chat bubble” είναι iMessages, όπου τα μηνύματα που αποστέλλονται και λαμβάνονται με τη μορφή “green chat bubble” είναι κανονικά μηνύματα κειμένου.

Οι λειτουργίες εφαρμογών μηνυμάτων περιλαμβάνουν τη δυνατότητα αποστολής φωτογραφιών και βίντεο καθώς και την επιλογή να ξεκινήσετε συνομιλίες μηνυμάτων κειμένου ομάδας. Η εφαρμογή Μηνύματα της Apple είναι προεπιλεγμένη με κάθε συσκευή iOS και δεν υπάρχει τρόπος να διαγραφεί η εφαρμογή από τη συσκευή. Η εφαρμογή Μηνύματα μπορεί επίσης να εγκατασταθεί και να χρησιμοποιηθεί σε υπολογιστή Mac, ωστόσο η σημερινή εστίαση σχετίζεται με την εφαρμογή Μηνύματα και τη χρήση της τόσο στο iPhone όσο και στο iPad.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για έναν γονέα να παρακολουθεί τα μηνύματα κειμένου του παιδιού του iPhone;

Όταν ένα παιδί ή έφηβος χρησιμοποιεί χρησιμοποιεί το iPhone ή το iPad για να στέλνει και να λαμβάνει μηνύματα κειμένου, μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο αρχικά για τους γονείς να αποφασίσουν σχετικά με έναν κατάλληλο και ευαίσθητο τρόπο για την παρακολούθηση των μηνυμάτων που στέλνει και λαμβάνει το παιδί τους. Πολλοί γονείς απλώς ρωτούν το παιδί τους για τη συσκευή τους και ο γονιός περιστρέφεται μέσω πολλαπλών επαφών και μηνυμάτων ενώ το παιδί τους περιμένει να τους παραδώσει. Εάν υπάρχουν πολλά μηνύματα στη συσκευή, αυτό μπορεί να πάρει μεγάλο χρονικό διάστημα, καθιστώντας τη διαδικασία βιαστική, αμηχανία και δυσάρεστη για όλους τους εμπλεκόμενους.

Για να αποφύγετε αυτό το σενάριο και επίσης να αποφύγετε την παρουσία του παιδιού σας στη διαδικασία, μια λύση που χρησιμοποιείται ευρέως από πολλούς γονείς για την παρακολούθηση μηνυμάτων κειμένου είναι το Decipher TextMessage. Το desktop software παρέχει σε κάθε γονέα έναν διακριτικό τρόπο εξαγωγής και διαχείρισης των μηνυμάτων κειμένου του παιδιού, όλα αυτά από την οικεία και βολική ρύθμιση του επιτραπέζιου υπολογιστή ή του φορητού υπολογιστή.

Βήματα για να παρακολουθούν και να αποθηκεύουν τα μηνύματα κειμένου του παιδιού τους στο iPhone
Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας για το iPhone του παιδιού σας ή του έφηβου μέσω του iTunes στον υπολογιστή σας.

Εκτέλεση αποκωδικοποιητή TextMessage.

Επιλέξτε ένα iPhone.

Μετακινηθείτε στις επαφές.

Παρακολουθήστε και διαβάστε όλα τα σημαντικά μηνύματα κειμένου.

Επιλέξτε εξαγωγή για να αποθηκεύσετε τα μηνύματα κειμένου του παιδιού στον υπολογιστή.

Πώς να ανακτήσετε τα διαγραμμένα μηνύματα κειμένου του iPhone που έχει σβήσει ο γιος ή η κόρη σας από τη συσκευή τους

Τα μηνύματα κειμένου που αποστέλλονται και λαμβάνονται μέσω της εφαρμογής Μηνύματα παραμένουν στο τηλέφωνο επ ‘αόριστον, εκτός εάν ο χρήστης επιλέξει να διαγράψει με μη αυτόματο τρόπο ή να ρυθμίσει την αυτόματη διαγραφή μηνύματος. Για πολλούς γονείς, μέρος της κατανόησης όταν δίνετε στο παιδί την ελευθερία να στέλνει και να λαμβάνει μηνύματα κειμένου στο iPhone είναι η συμφωνία ότι το παιδί δεν θα διαγράψει μηνύματα από τη συσκευή του.

Σε περιπτώσεις όπου ο γονέας υποπτεύεται ότι το παιδί του διαγράφει τακτικά μηνύματα κειμένου iPhone, το Decipher TextMessage προσφέρει τη δυνατότητα ανάκτησης όσων διαγραμμένων μηνυμάτων κειμένου παραμένουν στο αντίγραφο ασφαλείας του iTunes και που δεν έχουν πλήρως αντικατασταθεί από το iOS της Apple. Με λίγα απλά βήματα, η δωρεάν δοκιμή του Decipher TextMessage θα δείξει στους γονείς αν υπάρχουν τυχόν διαγραμμένα μηνύματα που περιέχονται στο αντίγραφο ασφαλείας του iTunes που μπορούν να ανακτηθούν.

Για να δείτε εάν τα διαγραμμένα μηνύματα κειμένου iPhone ανακτώνται, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

Ανοίξτε την αποκωδικοποιητή TextMessage σε οποιοδήποτε υπολογιστή Mac ή Windows.

Επιλέξτε μια συσκευή στην αριστερή στήλη του λογισμικού.

Κάντε κλικ στην επιλογή “Ανάκτηση” στο μενού προγραμμάτων!

Προβάλετε τυχόν διαγραμμένα μηνύματα κειμένου από το τηλέφωνο του παιδιού σας που είναι ανακτήσιμα.

παραδειγμα screenshot για recover

 

 

 

Το κατά πόσον τα διαγραμμένα μηνύματα είναι ανακτήσιμα εξαρτάται από το ποια διαγραμμένα δεδομένα παραμένουν στο αντίγραφο ασφαλείας του iPhone. Επίσης, εάν τα μηνύματα στη συσκευή του παιδιού σας διαγράφηκαν πριν από τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της συσκευής, τότε συνήθως δεν υπάρχει τρόπος να ανακτήσετε τα σβημένα μηνύματα κειμένου ή συνημμένα. Τα τυχόν διαγραμμένα μηνύματα κειμένου που είναι προσβάσιμα θα παρουσιαστούν στο χρήστη στο παράθυρο ανάκτησης Decipher TextMessage, το οποίο επιτρέπει σε έναν γονέα να εξάγει τα ανακτώμενα διαγραμμένα μηνύματα σε μορφή κειμένου στον υπολογιστή τους.

Βρείτε την σωστή τεχνολογική ισορροπία για εσάς και το παιδί σας

Το παιδί σας τελικά έχει την ηλικία όπου αποφασίσατε να του επιτρέψετε να έχει δικό του κινητό τηλέφωνο. Ο καθορισμός των κατάλληλων κανόνων που πρέπει να ισχύουν για την κινητή συσκευή του παιδιού σας μπορεί να είναι μια σκληρή απόφαση και μια τέτοια που εξελίσσεται και αλλάζει σε τακτική βάση.

Κάθε χρόνο, καθώς το παιδί σας ωριμάζει, πιθανότατα θα επιτρέψετε την πρόσβαση σε περισσότερες εφαρμογές στη συσκευή του. Για τους γονείς των οποίων το παιδί ή ο έφηβος έχουν μόλις δοθεί το πρώτο τους iPhone ή iPad, έχοντας την ικανότητα να παρακολουθούν τα μηνύματα κειμένου του παιδιού τους μπορεί να είναι η απλή ψυχική ηρεμία που κάθε γονέας χρειάζεται καθώς το παιδί τους εισέρχεται στον περίπλοκο και συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο της κοινωνικής μηνυμάτων και γραπτών μηνυμάτων. Η δυνατότητα προβολής ή αποθήκευσης των μηνυμάτων κειμένου του παιδιού στον δικό σας υπολογιστή καθιστά όλη την διαδικασία λιγότερο επεμβατική και παρεμβατική τόσο για τον γονέα όσο και για το παιδί.