Πρόβλημα με SSD – Συμβουλές αντιμετώπισης 2019

ssd προβλημα και αντιμετωπιση

Χρειάζεστε βοήθεια για την αντιμετώπιση προβλημάτων ενός προβληματικού SSD (Solid State Drive); Ακολουθεί μια λίστα με τα προβλήματα που συνήθως αντιμετωπίζουν οι χρήστες SSD, μαζί με κάποιες προτάσεις σχετικά με τον τρόπο επίλυσής τους.

Αποτυχία SSD
Ας περάσουμε μερικά από τα προειδοποιητικά σημάδια μιας πιθανής αποτυχίας SSD. Οποιαδήποτε από αυτές μπορεί να είναι ενδείξεις ότι ένα SSD βρίσκεται σε κατάσταση αποτυχίας.

1.Τα αρχεία δεν μπορούν να διαβαστούν ή να εγγραφούν στη μονάδα δίσκου.
2.Ο υπολογιστής λειτουργεί υπερβολικά αργά.
3.Ο υπολογιστής δεν θα εκκινήσει, θα λάβετε ένα ερωτηματικό που αναβοσβήνει (σε Mac) ή το μήνυμα “No boot device” (στα Windows).
4.Συχνές μπλε Death οθόνες /Death Μαύρη οθόνη.
5.Οι εφαρμογές πάγωνουν ή κρασάρουν.
6.Η μονάδα δίσκου σας γίνεται μόνο για ανάγνωση (read-only).

Αντιμετώπιση προβλημάτων SSD σκληρού δίσκου

Τα παρακάτω ζητήματα μπορούν να εξηγήσουν μερικές από αυτές τις αποτυχίες, γι ‘αυτό αισθανθείτε ελεύθεροι να το χρησιμοποιήσετε ως οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων για να απομονώσετε και να διορθώσετε το πρόβλημα.

Θέματα υλικού
Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά: Απενεργοποιήστε τον υπολογιστή και ενεργοποιήστε τον ξανά. Εάν μπορείτε να παρατηρήσετε απευθείας το SSD (αν είναι, για παράδειγμα, αντικατάσταση ενός περιστρεφόμενου σκληρού δίσκου), αναζητήστε οποιαδήποτε ένδειξη δραστηριότητας, όπως μια μεταφορά δεδομένων ή μια ενδεικτική λυχνία τροφοδοσίας. Εάν το SSD είναι ενεργοποιημένο, το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε λανθασμένη ρύθμιση παραμέτρων λογισμικού ή σε πρόβλημα εγκατάστασης. Ας υποθέσουμε προς το παρόν ότι δεν υπάρχει κανένα σημάδι δραστηριότητας. Τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια;

Απενεργοποιήστε τον υπολογιστή και αποσυνδέστε τον. Εάν πρόκειται για φορητό υπολογιστή, αφαιρέστε την μπαταρία αν είναι δυνατόν. Μια αντικατάσταση SSD για έναν περιστρεφόμενο σκληρό δίσκο χρησιμοποιεί τις ίδιες φυσικές συνδέσεις για δεδομένα και ισχύ. Ελέγξτε τα καλώδια για να βεβαιωθείτε ότι είναι στη θέση τους.

Επίσης, εξετάστε τις περιφερειακές συνδέσεις. Αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά την εγκατάσταση μιας νέας εξωτερικής συσκευής; Είναι πιθανό μια εξωτερική συσκευή να συμβάλλει στο πρόβλημα, οπότε αφαιρέστε κάθε περιφερειακό που δεν είναι απαραίτητο για τη βασική λειτουργία του υπολογιστή και δείτε αν αυτό διορθώνει το πρόβλημα.

Προβλήματα λογισμικού και συστήματος αρχείων

Ίσως να μην είναι το υλικό που να έχει το πρόβλημα – αντί αυτού μπορεί να φταίει μια αδίστακτη εφαρμογή. Για να αντιμετωπίσετε προβλήματα, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σε ασφαλή λειτουργία και δείτε εάν τα προβλήματα συνεχίζονται. Η ασφαλής λειτουργία λειτουργεί με ελάχιστα προγράμματα οδήγησης και μπορεί να είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να δείτε αν το λογισμικό κάνει δυσλειτουργία του υπολογιστή σας.

Για να ενεργοποιήσετε την ασφαλή λειτουργία σε Mac
Κάντε επανεκκίνηση κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Shift στο πληκτρολόγιο.
Για να ενεργοποιήσετε την ασφαλή λειτουργία σε υπολογιστή με Windows
Πατήστε F4 κατά την εκκίνηση του υπολογιστή.

Βεβαιωθείτε ότι το λειτουργικό σύστημα πυρήνα, το λογισμικό και οι οδηγοί κρίσιμης σημασίας είναι ενημερωμένοι. Εκτελέστε τα ενσωματωμένα εργαλεία ενημέρωσης λογισμικού συστήματος του υπολογιστή σας. Αυτό γίνεται μέσω του Mac App Store σε υπολογιστές Mac ή μέσω του Windows Update σε υπολογιστές με Windows.

Η καταστροφή του συστήματος αρχείων μπορεί επίσης να συμβάλει στην αστάθεια του συστήματος αποθήκευσης. Εκτελέστε το αγαπημένο σας λογισμικό χρησιμότητας δίσκου για να αξιολογήσετε την υγεία του συστήματος αρχείων που είναι εγκατεστημένο σε αυτό το SSD και να δούμε αν αντιμετωπίζει τυχόν προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Το τρίτο κομμάτι του παζλ λογισμικού είναι το ίδιο το λειτουργικό σύστημα. Μπορείτε να δοκιμάσετε την επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος μέσω των ενσωματωμένων εργαλείων αποκατάστασης και ανάκτησης, για να δείτε εάν αυτό διορθώνει την αστάθεια SSD.

SMART Αποτυχίες

Το SMART σημαίνει τεχνολογία αυτο-παρακολούθησης, ανάλυσης και αναφοράς. Είναι τεχνολογία αυτοδιάγνωσης ενσωματωμένη σε σκληρούς δίσκους και SSD που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό δυνητικών προβλημάτων. Η κατάσταση SMART αναφέρεται επίσης από SSD. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να συλλεχθούν από βοηθητικά προγράμματα δίσκων και λειτουργικά συστήματα, τα οποία θα αναφέρουν θέματα SMART όταν προκύψουν.

Ακριβώς όπως και με τους περιστρεφόμενους σκληρούς δίσκους, η απόρριψη ενός SSD από μια αποτυχία SMART δεν είναι μια ένδειξη σίγουρου ότι πρόκειται να πεθάνει. Είναι όλα σχετικά με την κατανόηση του συγκεκριμένου σφάλματος που αναφέρθηκε και τι σημαίνει αυτό. Για παράδειγμα, έχει η μονάδα υπερβεί απλώς μια λειτουργική τιμή; Είναι ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα;

Η ανάγνωση και η ερμηνεία των πληροφοριών κατάστασης SMART από μια μονάδα δίσκου μπορεί να είναι δύσκολη, επειδή οι πληροφορίες που αναφέρθηκαν από τη μία συσκευή στην άλλη ποικίλλουν. Ο τρόπος με τον οποίο τα διάφορα βοηθητικά προγράμματα δίσκου ερμηνεύουν αυτές τις πληροφορίες είναι επίσης σημαντικό. Ανεξαρτήτως αυτού, οι επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις αξίζουν περαιτέρω ανάλυση.

Ανεπαρκής firmware SSD ή BIOS μητρικής πλακέτας

Παγώνει ο cursor; Σας εμφανίζει μπλε οθόνη του θανάτου στα Windows, ή η μαύρη οθόνη του θανάτου στο Mac; Είναι πιθανό η μονάδα SSD να λειτουργεί, επειδή το firmware της είναι ξεπερασμένο. Τα προβλήματα του υλικολογισμικού στα SSD μιμούνται συχνά αποτυχίες υλικού.

Εάν έχετε εγκαταστήσει έναν SSD άλλου κατασκευαστή στον υπολογιστή σας, επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή SSD για να βεβαιωθείτε ότι το firmware σας είναι ενημερωμένο. Η Intel, η Samsung, η SanDisk και άλλοι κάνουν τις εφαρμογές ενημέρωσης διαθέσιμες για λήψη από τον ιστότοπό τους. Η Apple διανέμει ενημερώσεις firmware στις δικές της εργοστασιακά εγκατεστημένες μονάδες SSD μέσω του Mac App Store, αλλά ελέγξτε με μεμονωμένους κατασκευαστές SSD αν έχετε αναβαθμίσει το Mac σας με ένα μοντέλο aftermarket. Εάν είναι διαθέσιμη μια ενημερωμένη έκδοση, βεβαιωθείτε ότι την έχετε εγκαταστήσει, κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και δείτε αν αυτό διορθώνει το πρόβλημα.

Ενώ βρίσκεστε σε αυτήν, αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με έναν υπολογιστή με SSD, βεβαιωθείτε ότι το BIOS της κύριας πλατφόρμας λογισμικού ή το firmware EFI είναι ενημερωμένο. Δεν υπάρχει μέθοδος ενιαίου μεγέθους για έλεγχο, γι ‘αυτό ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Και προχωρήστε με εξαιρετική προσοχή. Η εφαρμογή του εσφαλμένου λογισμικού BIOS ή η εσφαλμένη χρήση του μπορεί να μπλοκάρει τον υπολογιστή σας.

Εμπιστευτείτε τους ειδικούς

Εάν αυτές οι συμβουλές δεν σας βοήθησαν να διαγνώσετε ή να λύσετε τα ζητήματα SSD, μην πανικοβληθείτε. Το επόμενο βήμα είναι απευθυνθείτε σε ειδικούς ανάκτησης δεδομένων .Φέρτε τον υπολογιστή σας σε τεχνικό ή υπηρεσία που εμπιστεύεστε και προσπαθήστε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Με την ανάπτυξη των μονάδων SSD τα τελευταία χρόνια, η εξεύρεση μιας έμπειρης τεχνολογίας για να σας βοηθήσει δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα.

Με λένε Γιώργο και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις νέες τεχνολογίες, το Digital Marketing και δίνω μεγάλη έμφαση στην αξία της πληροφορίας. Δημιουργώ E-Books, Link Building στρατηγικές, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και αρθρογραφώ πάνω στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.
Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *