Πως οι εταιρείες Laptop πληρώνονται για να κάνουν το PC σας αργό

bloatwarehero για υπολογιστες

Ένα laptop είναι ένα θαύμα της μηχανικής. Τόσο πολλή δουλειά πηγαίνει στο σχεδιασμό και την κατασκευή όλων των μεμονωμένων εξαρτημάτων υλικού πριν από το συνδυασμό τους με το λογισμικό που πήρε δεκαετίες για να οικοδομηθεί. Μετά από όλα αυτά τα έργα, οι κατασκευαστές φορητών υπολογιστών πληρώνονται για να κάνουν τα Laptop σας πιο αργά και πιο απογοητευτικά στη χρήση.

Η κούρσα της εμπορίας των PC για την τιμολόγηση σημαίνει ότι πολλοί κατασκευαστές υπολογιστών δεν επικεντρώνονται στην παροχή μιας καλής εμπειρίας και οδηγούνται στη κυκλοφορία φθηνότερων φορητών υπολογιστών όπως και στην πραγματοποίηση κάποιων πρόσθετων χρημάτων με τη φόρτωση του laptop με bloatware.

Διαβάστε : Πρόβλημα με SSD – Συμβουλές αντιμετώπισης 2018

Το Bloatware υπάρχει γιατί πληρώνει

Ο κατασκευαστής του φορητού υπολογιστή σας δεν πιστεύει πραγματικά ότι το Norton antivirus είναι η καλύτερη λύση ασφάλειας ή ότι κάποιο casual game portal έχει τα καλύτερα διαθέσιμα παιχνίδια για τα Windows. Αντ ‘αυτού, πληρώνονται από εταιρείες λογισμικού για να προεγκαταστήσουν αυτά τα πράγματα.

Αντ ‘αυτού, οι κατασκευαστές των Laptop φορτώνουν τους υπολογιστές τους με το shovelware. Ονομάζεται έτσι επειδή φαίνεται ότι οι κατασκευαστές απλώς γεμίζουν με ένα σωρό λογισμικά τον υπολογιστή σας χωρίς πολύ σκέψη. Αυτό το συχνά άχρηστο λογισμικό επιβραδύνει την ταχύτητα ενός φορητού υπολογιστή, καθιστώντας το να πάρει περισσότερο χρόνο για να εκκινήσει, μειώνοντας τη διαθέσιμη μνήμη και γενικά κλατάρει τον υπολογιστή.

Οι γραμμές εργαλείων μπορούν να εισέλθουν σε προγράμματα περιήγησης και τα αναδυόμενα μηνύματα ενδέχεται να ωθήσουν τον χρήστη να αναβαθμίσει τα αντίγραφα του δοκιμαστικού λογισμικού με πληρωμή. Τα μηνύματα για δοκιμαστικά προγράμματα προστασίας από ιούς μπορεί να είναι ιδιαίτερα τρομακτικά, προειδοποιώντας τους χρήστες ότι ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο εάν δεν βάλουν το χέρι στη τσέπη τους και δεν πληρώνουν επιπλέον χρήματα.

Αυτά τα προγράμματα είναι συνήθως δοκιμαστικές εκδόσεις που σας παροτρύνουν να αγοράσετε λογισμικό με πληρωμή, συνδέσμους σε μέρη όπου μπορείτε να αγοράσετε λογισμικό ή γραμμές εργαλείων περιήγησης που σας ενθαρρύνουν να χρησιμοποιήσετε κακές μηχανές αναζήτησης. Οι εταιρείες λογισμικού πληρώνουν τους κατασκευαστές έτσι ώστε οι άπειροι χρήστες να καταλήγουν να αγοράζουν πλήρεις εκδόσεις του δοκιμαστικού λογισμικού, να πληρώνουν για κακά casual παιχνίδια και να χρησιμοποιούν λιγότερο χρήσιμες μηχανές αναζήτησης.

Πως όμως το Bloatware επιβραδύνει έναν φορητό υπολογιστή στη πραγματικότητα ;

Οι δείκτες μέτρησης θα μας βοηθούσαν να καταλάβουμε πόσο σημαντικά μπορεί να επηρεάσει το bloatware έναν νέο υπολογιστή.

Ευτυχώς, υπάρχουν τέτοια κριτήρια αναφοράς. Έρχονται ακόμη και από μια απίθανη πηγή της Microsoft. Η Microsoft πουλάει υπολογιστές με “υπογραφή Microsoft” στα καταστήματά της, τα οποία είναι φορητοί υπολογιστές χωρίς τα συνήθη crapware που έχουν εγκατασταθεί από τον κατασκευαστή. Η Microsoft προσφέρει ακόμη και να μετατρέψει οποιοδήποτε φορητό υπολογιστή σε Laptop Signature,  για να απαλλαγείτε από το bloatware – μόνο για $ 99. Η Microsoft κάνει τα χρήματα να έρχονται και να πηγαίνουν γύρω γύρω καθώς τους πληρώνετε για μια άδεια χρήσης των Windows που συνοδεύει τον υπολογιστή σας και στη συνέχεια πληρώνετε περισσότερο από το κόστος μιας άδειας χρήσης για τα Windows, ώστε ο καινούργιος φορητός σας υπολογιστής να λειτουργήσει όπως θα έπρεπε.

Με βάση τις δοκιμές της Microsoft με έξι διαφορετικούς φορητούς υπολογιστές Windows 7, η κατάργηση του bloatware έκανε τα Laptop να ξεκινήσουν σχεδόν κατά 40% πιο γρήγορα κατά μέσο όρο. Αυτή είναι μια σημαντική βελτίωση που μας δείχνει πόσο bloatware μπορεί να επηρεάσει την απόδοση.

Πως να απαλλαγείται από το Bloatware

Εάν έχετε ένα νέο φορητό υπολογιστή γεμάτο από bloatware αλλά δεν θέλετε να πληρώσετε την Microsoft για να το ξεφορτωθείτε, έχετε κάποιες επιλογές:

Μη αυτόματη απεγκατάσταση του Bloatware: Μπορείτε να καταργήσετε την εγκατάσταση του λογισμικού bloatware που συνοδεύει το φορητό υπολογιστή σας από το Standard Uninstall Programs στον πίνακα ελέγχου των Windows. Θα πρέπει να γνωρίζετε τα προγράμματα που πρέπει να απεγκαταστήσετε και αυτά που πρέπει να κρατήσετε. Μερικά βοηθητικά προγράμματα μπορεί να σας βοηθήσουν να επωφεληθείτε πλήρως από το υλικό του φορητού υπολογιστή σας, ενώ μερικά είναι εντελώς άχρηστα.

Το προεγκατεστημένο bloatware θα ποικίλει Laptop σε Laptop, εάν πραγματοποιείτε μερικές αναζητήσεις στηGoogle, θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε μια εξήγηση για το τι κάνει κάθε πρόγραμμα. Ίσως βρείτε έναν πλήρη οδηγό που δημιουργήθηκε από το χρήστη για το bloatware που έρχεται στον συγκεκριμένο φορητό υπολογιστή σας, τι κάνει και ποια προγράμματα θα πρέπει να καταργήσετε.

Αυτόματη κατάργηση εγκατάστασης του Bloatware: Εάν δεν θέλετε να εκτελέσετε μόνοι σας τη δουλειά του, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν πρόγραμμα Decapifier PC. Θα σαρώσει τον υπολογιστή σας για γνωστό bloatware και θα το απεγκαταστήσει αυτόματα. Ωστόσο, το PC Decrapifier δεν είναι τέλειο και δεν θα πιάσει όλα τα bloatware.

Επανεγκατάσταση των Windows: Πολλοί χρήστες προτιμούν να εγκαταστήσουν ένα καθαρό αντίγραφο των Windows στους νέους τους υπολογιστές, αφαιρώντας όλο το λογισμικό του κατασκευαστή και ξεκινώντας με μια καθαρή έκδοση. Εάν επιλέξετε να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε ένα δίσκο των Windows. Θα χρειαστεί επίσης να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε τα κατάλληλα προγράμματα οδήγησης και βοηθητικά προγράμματα υλικού για το φορητό σας υπολογιστή αργότερα. Μπορείτε να τα βρείτε γενικά στον ιστότοπο υποστήριξης του κατασκευαστή.

Εάν έχετε αγοράσει ποτέ ένα νέο laptop και βρεθήκατε να παρακολουθείτε το bloatware κάθε φορά που ανοίγετε το φορητό υπολογιστή σας, ίσως να καταλάβετε γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι αγοράζουν Mac.

Με λένε Γιώργο και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις νέες τεχνολογίες, το Digital Marketing και δίνω μεγάλη έμφαση στην αξία της πληροφορίας. Δημιουργώ E-Books, Link Building στρατηγικές, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και αρθρογραφώ πάνω στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *