Καμμένος Σκληρός Δίσκος – Τρόποι Ανάκτησης Δεδομένων

καμμενος σκληρος δισκος ανακτηση δεδομενων

Υπάρχουν σενάρια όταν γνωρίζετε ήδη ότι ο σκληρός δίσκος σας έχει καεί. Φανταστείτε, μια καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε σε μια βιομηχανική εγκατάσταση και κατέστρεψε μερικούς από τους servers / υπολογιστές. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς, η υπερθέρμανση του σκληρού σας δίσκου, ή ακόμα και η περίεργη μυρωδιά είναι μερικά σημάδια που μπορείτε να προσέξετε για έναν καμένο σκληρό δίσκο. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε επίσης πώς να ανακτήσετε δεδομένα από καμένο σκληρό δίσκο.

Αυτό που θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο ανησυχητικό είναι η απώλεια δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στη μονάδα δίσκου. Το κύριο μέλημά σας είναι η ανάκτηση δεδομένων από έναν καμένο σκληρό δίσκο. Ωστόσο, προτού ακολουθήσουμε τα βήματα για την ανάκτηση δεδομένων από τον καμένο σκληρό δίσκο, είναι κρίσιμο να εξετάσουμε μερικά πράγματα που δεν γίνονται με τον καμένο σκληρό δίσκο.

Διαβάστε : Πως να αποκτήσετε πρόσβαση σε χαλασμένο σκληρό δίσκο

Ανάκτηση δεδομένων από έναν καμένο σκληρό δίσκο – Τι δεν πρέπει να κάνετε;

Πολλοί άνθρωποι πέφτουν θύματα να καταστρέψουν τον σκληρό τους δίσκο περαιτέρω προσπαθώντας να ανακτήσουν δεδομένα με μεθόδους επιτυχίας και ημιτελής γνώση. Να τι δεν πρέπει να κάνετε:

 • Μην φυλάσσετε τον καμένο σκληρό δίσκο στον καταψύκτη για να ανακτήσετε δεδομένα.
 • Μην προσπαθήσετε να αποσυναρμολογήσετε μόνοι σας τον σκληρό δίσκο.
 • Μην κάνετε προσπάθειες εκκίνησης του καμένου σκληρού δίσκου.
 • Αποφύγετε τη χρήση λογισμικού ανάκτησης δεδομένων σε περίπτωση εγκατεστημένου σκληρού δίσκου.

Βήματα για την ανάκτηση δεδομένων από καμένο σκληρό δίσκο

[ΣΗΜΕΙΩΣΗ]: Τα δεδομένα βήματα ανάκτησης δεδομένων ισχύουν μόνο για τον σκληρό δίσκο που δείχνει σημάδια υπερθέρμανσης. Αυτά τα βήματα δεν ισχύουν για τον ολοκληρωτικά καμένο σκληρό δίσκο. Για την ανάκτηση δεδομένων από σκληρό σκληρό δίσκο, είτε πρόκειται για σκληρό δίσκο HDD είτε για σκληρό δίσκο SSD επικοινωνήστε με την Datarecall International.
Συνδέστε τον καμένο σκληρό δίσκο σε άλλο υπολογιστή που λειτουργεί.

 • Εάν ο σκληρός δίσκος σας είναι εξωτερικός, συνδέστε τον σε άλλο υπολογιστή μέσω θύρας USB.
 • Σε περίπτωση που είναι εσωτερικό, αφαιρέστε το από τον υπολογιστή σας, τοποθετήστε το σε ένα περίβλημα HDD και, στη συνέχεια, συνδέστε το σε άλλο υπολογιστή μέσω θύρας USB.
 • Εάν έχετε πρόσβαση στον καμένο σκληρό δίσκο, αντιγράψτε τα δεδομένα σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή αποθήκευσης. Τώρα έχετε ένα αντίγραφο των υπόλοιπων δεδομένων, έχετε εξαλείψει τον κίνδυνο περαιτέρω απώλειας δεδομένων.
 • Αποσυνδέστε τον καμένο σκληρό δίσκο «με ασφάλεια».
 • Ζητήστε τη βοήθεια αναγνωρισμένης εταιρείας όπως η Datarecall international για την ανάκτηση των δεδομένων σας.
 • Δεν μπορείτε ποτέ να ανακτήσετε δεδομένα από έναν καμένο σκληρό δίσκο μόνοι σας. Η αποκατάσταση σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται ένα καλά εξοπλισμένο εργαστήριο και εξειδίκευση.

Μέτρα για την αποτροπή καψίματος του σκληρού σας δίσκου

Οι σκληροί δίσκοι δεν αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες. Η υπερθέρμανση ενός σκληρού δίσκου ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα την καύση των εξαρτημάτων του, όπως PCB (Printed Circuit Board), πιατέλα και κεφαλή ανάγνωσης / εγγραφής. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες προληπτικές ενέργειες για την προστασία του σκληρού σας δίσκου. Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά σε μερικές από τις προληπτικές προσεγγίσεις:

 • Κλείστε τον υπολογιστή και αποσυνδέστε τον σκληρό σας δίσκο εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε σημάδι καμένου σκληρού δίσκου.
 • Ελέγξτε τον ανεμιστήρα της CPU. Ένας ανεπαρκής ανεμιστήρας μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση του σκληρού δίσκου σας.
 • Αποσυνδέστε τους αποκλεισμένους αεραγωγούς του υπολογιστή σας, εάν βρείτε.
 • Κρατήστε τον υπολογιστή σας μακριά από θερμό περιβάλλον.
 • Αποτρέψτε την έκθεση του υπολογιστή ή του σκληρού δίσκου σε υγρασία. Μπορεί να οδηγήσει σε βραχυκύκλωμα και τελικά να κάψει τον σκληρό σας δίσκο.

Ακόμα και μετά τη λήψη των παραπάνω προληπτικών μέτρων, δεν υπάρχει έλεγχος σε καταστροφικές καταστάσεις όπως φυσικές καταστροφές ή βιομηχανικός κίνδυνος πυρκαγιάς που μπορεί να κάψει τον σκληρό σας δίσκο. Επομένως, είναι καλύτερο να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας και να δοκιμάζετε τα δεδομένα σας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Για να μπορείτε να ανακτήσετε τα δεδομένα ακόμη και αν ο σκληρός σας δίσκος έχει καεί.