Δεν βλεπω τα αρχεία στο στικάκι

Δεν βλεπω τα αρχεία στο στικάκι

Κάποιες φορές τα USB στικάκια μπορεί καταστραφούν όταν αντιγράφετε δεδομένα σε αυτά. Μια σχετικά κοινή κακή συμπεριφορά που μπορεί να συναντήσετε είναι ότι τα δεδομένα στα οποία εργάζεστε και είστε αρκετά σίγουροι ότι έχουν αντιγραφεί στη μονάδα, εξαφανίζονται. Αυτό θα μπορούσε να σας μεταφέρει σε κατάσταση πανικού αν δεν είχατε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας για τις ώρες ώρες εργασίας σας.

Σε αυτό το άρθρο θα σας εξηγήσουμε γιατί αυτή η απότομη απώλεια δεδομένων εμφανίζεται στο στικάκι σας. Θα δώσουμε επίσης βήμα προς βήμα μεθόδους για τον τρόπο επίλυσης αυτού του ζητήματος όποτε συμβαίνει αλλά δεν είναι πολλές φορές εφικτό από απλούς χρήστες.

Λόγοι για τους οποίους δεν μπορείτε να δείτε αρχεία και φακέλους στα στικάκια USB.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που θα μπορούσαν να έχουν οδηγήσει στην εξαφάνιση των αρχείων και των φακέλων σας. Παρακάτω είναι μερικοί από τους γνωστούς κύριους λόγους.

Tο στικάκι USB σας μπορεί να έχει καταστραφεί – Δεν βλεπω τα αρχεία στο στικάκι

Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει σχετικά συχνά. Σε άλλες περιπτώσεις, η μονάδα δίσκου είναι συνήθως απρόσιτη. Αν το στικάκι είναι κατεστραμμένο, αλλά το firmware είναι ακόμα εντάξει, θα εμφανίζεται στον υπολογιστή σας και ακόμη και θα σας δείξει τον αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιείται και τον ελεύθερο χώρο. Η αντιγραφή σε αυτή τη μονάδα θα λειτουργήσει καλά και θα εμφανίσει τα αρχεία σας όταν ανοίξετε το στικάκι USB. Ωστόσο, όταν αποσυνδέετε τη μονάδα και συνδέεστε ξανά, τα αρχεία και οι φάκελοι δεν είναι πλέον διαθέσιμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η μονάδα θα αποθηκεύσει τα αρχεία και τους φακέλους σας, εφόσον υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα / τάση μέσω του USB. Ωστόσο, δεν θα κρατήσει τα αντιγραμμένα δεδομένα όταν χαθεί το ηλεκτρικό ρεύμα / τάση USB. Τώρα αρχίζει να λειτουργεί σαν RAM αντί για ROM. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα χρειαστείτε ένα καινούριο στικάκι USB.

Δεν αντιγράψατε τα αρχεία και τους φακέλους στο στικάκι USB

Αυτό είναι πολύ απλό. Ίσως κατά λάθος να αντιγράψετε τα δεδομένα σας σε μια παρόμοια κίνηση. Συμβαίνει αρκετά συχνά.

Τα αρχεία και οι φάκελοί σας διαγράφηκαν

Αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί. Τα αρχεία και οι φάκελοί σας διαγράφηκαν τυχαία ή διαγράφηκαν ως αποτέλεσμα ενός ιού / κακόβουλου λογισμικού. Υπάρχουν αρκετοί ιοί που ενσωματώνουν τον εαυτό τους στο αρχείο σας και όταν προσπαθείτε να ανοίξετε το αρχείο αυτό, ο ιός σκουπίζει τη μονάδα σας. Αν δείτε ένα μυστήριο αρχείο που τελειώνει με την επέκταση .exe (τύπος εφαρμογής) ή .lnk (σύνδεσμος ή τύπος συντόμευσης), υπάρχει μια καλή πιθανότητα να έχει ενσωματωμένο ιό. Ειδικά εάν περιέχει το όνομα και το εικονίδιο των αρχείων ή των φακέλων σας. Μην ανοίξετε αυτό το αρχείο πριν τη σάρωση. Πολλοί shareware και freeware μπορούν επίσης να είναι κακόβουλοι.

Τα αρχεία σας είναι κρυμμένα

Τα κρυμμένα αρχεία και οι φάκελοι δεν είναι προσβάσιμα στους χρήστες εκτός αν γνωρίζετετε την ακριβή διαδρομή τους. Κάθε φορά που αλλάζετε την επιλογή ενός φακέλου ή ενός αρχείου σε κρυφή, θα είναι αόρατο από το παράθυρο του εξερευνητή. Επίσης, αν αποθηκεύσετε ένα αρχείο ή ένα φάκελο ως “Προστατευμένο αρχείο ή φάκελο συστήματος”, τότε αυτό το φάκελο ή αρχείο θα αποκρύπτεται αυτόματα από το να εμφανίζεται στο παράθυρο του εξερευνητή.

Επίθεση ιών / κακόβουλου λογισμικού – Δεν βλεπω τα αρχεία στο στικάκι

Όπως έχουμε πει πριν, οι ιοί μπορούν να αλλάξουν ή να διαγράψουν τα αρχεία σας. Ένας άλλος πολύ συνηθισμένος ιός είναι ο ιός που κρύβει τους φακέλους σας ή τους ορίζει ως “Προστατευμένα αρχεία και φακέλους συστήματος”. Οι σύνδεσμοι και τα αρχεία εφαρμογών του ιού μπορεί να είναι ορατά για να κάνετε κλικ και να εξαπλωθεί ο ιός σε άλλα στικάκια USB. Ένα αρχείο autorun.inf μπορεί να εκκινήσει αυτόματα τον ιό αν είναι ενεργοποιημένη η ιδιότητα autorun για τη μονάδα USB.

Εάν είστε σίγουροι ότι το USB στικάκι σας δεν έχει υποστεί ζημιά και είστε σίγουροι ότι υπάρχουν αυτά τα αρχεία και οι φάκελοι, οι παρακάτω μέθοδοι θα λύσουν σίγουρα το πρόβλημά σας. Αυτές οι μέθοδοι ισχύουν για εξαφάνιση δεδομένων που προκύπτουν από επιθέσεις από ιούς / κακόβουλα προγράμματα ή από κρυφά αρχεία. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να εμπιστευτείτε τους ειδικούς της Datarecall International για ανάκτηση δεδομένων από USB.

Μέθοδος 1: Χρησιμοποιήστε το AutorunExterminator

Τα αρχεία Autorun.inf ενδέχεται να εκκινούν ιούς που αποκρύπτουν τα αρχεία σας. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να καθαρίσετε και να αποκαλύψετε τα αρχεία σας.

 • Κατεβάστε το “AutorunExterminator
 • Προχωρήστε σε Extract και κάντε διπλό κλικ στο AutorunExterminator.exe για να το εκτελέσετε.
 • Συνδέστε το USB στικάκι σας. Το AutorunExterminator θα διαγράψει όλα τα αρχεία .inf στη μονάδα μανδρών σας.
 • Πατήστε το πλήκτρο έναρξης + R.
 • Στο παράθυρο ‘run’, πληκτρολογήστε cmd στο πλαίσιο και πατήστε enter.
 • Υποθέτοντας ότι το στικάκι είναι η μονάδα E: εισάγετε αυτή τη γραμμή στο παράθυρο εντολών.

attrib -h -r -s / s / d e: \ *. *

Σημείωση: Αντικαταστήστε το e: με το γράμμα της μονάδας USB.

Μέθοδος 2: Χρησιμοποιήστε το Winrar

Το Winrar είναι ένας αρχειοθέτης που θα εμφανίζει όλα τα αρχεία και τους φακέλους σας ανεξάρτητα από το αν είναι κρυμμένα. Αν δεν μπορείτε να τα δείτε στο winrar, πιθανότατα δεν είναι στο στικάκι σας,

Κατεβάστε το winrar από εδώ
Εγκαταστήστε τον αρχειοφύλακα winrar
Ανοίξτε το αρχείο winrar και περιηγηθείτε στο δίσκο σας. Θα πρέπει να μπορείτε να δείτε τα αρχεία και τους φακέλους σας.

Μέθοδος 3: Αφαιρέστε τους φακέλους σας

Δοκιμάστε αυτήν την επιλογή για μια γρήγορη λύση. Αυτό θα κάνει τους κρυμμένους φακέλους και τα αρχεία ορατά, και στη συνέχεια μπορείτε να αφαιρέσετε την κρυφή ιδιότητα τους

 • Ανοίξτε το στικάκι σας σε ένα νέο παράθυρο του εξερευνητή
 • Στο επάνω αριστερό μέρος, κάντε κλικ στην επιλογή οργάνωση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στις επιλογές φακέλου και αναζήτησης.
 • Στο παράθυρο επιλογών φακέλων που εμφανίζεται, μεταβείτε στην καρτέλα προβολής.
 • Μεταβείτε σε κρυφά αρχεία και φακέλους. Κάντε διπλό κλικ πάνω του.
 • Επιλέξτε το κουμπί επιλογής ‘Εμφάνιση κρυφών αρχείων, φακέλων και μονάδων δίσκου’. Αυτό θα πρέπει να εμφανίζει τα αρχεία και τους φακέλους σας.
 • Κάντε δεξί κλικ στα αρχεία ή τους φακέλους σας και μεταβείτε στις επιλογές.
 • Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου “Κρυφό” και εφαρμόστε τις αλλαγές.
 • Τώρα μπορείτε να επαναφέρετε τις επιλογές φακέλου για να αποκρύψετε άλλους κρυμμένους φακέλους και αρχεία.

Εναλλακτικά

Πηγαίνετε στον πίνακα ελέγχου και προβάλετε τον πίνακα με “μικρά εικονίδια”
Κάντε κλικ στις επιλογές φακέλου και ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες από # 3 έως # 5
Πηγαίνετε και ανοίξτε τη μονάδα USB και ακολουθήστε τις οδηγίες # 6 έως # 8 παραπάνω.

Μέθοδος 4: Προβολή κρυφών φακέλων και αρχείων συστήματος

Εάν η μέθοδος 2 δεν εμφανίζει τους φακέλους και τα αρχεία σας, τότε κατά πάσα πιθανότητα αποθηκεύσατε ως κρυφό αρχεία και φακέλους συστήματος. Για να τους αποκαλύψετε:

 • Ανοίξτε το USB Flash σας σε ένα νέο παράθυρο του εξερευνητή.
 • Στο επάνω αριστερό μέρος, κάντε κλικ στην επιλογή οργάνωση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στις επιλογές φακέλου και αναζήτησης.
 • Στο παράθυρο επιλογών φακέλων που εμφανίζεται, μεταβείτε στην καρτέλα προβολής.
 • Πλοηγηθείτε στην απόκρυψη προστατευμένων αρχείων συστήματος (συνιστάται).
 • Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου “Απόκρυψη προστατευμένων αρχείων συστήματος” και εφαρμόστε τις αλλαγές. Αυτό θα πρέπει να εμφανίζει τα αρχεία και τους φακέλους σας.

Εναλλακτικά

Πηγαίνετε στον πίνακα ελέγχου και προβάλετε τον πίνακα με “μικρά εικονίδια”
Κάντε κλικ στις επιλογές φακέλου και ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες από # 3

Μέθοδος 5: Χρησιμοποιήστε το SmadAV

Αυτό είναι το ταχύτερο και καλύτερο εργαλείο που θα μπορούσατε να αποκτήσετε online για να λύσετε το πρόβλημά σας. Θα λύσει επίσης και άλλα μελλοντικά συμβάντα. Υπάρχουν παρόμοια εργαλεία, αλλά προτιμώ αυτό.

 •     Κατεβάστε το SmadAV από εδώ
 •     Εγκαταστήστε το SmadAV
 •     Εκτελέστε το SmadAV
 •     Αποσυνδέστε τη μονάδα μανδρών από το USB και στη συνέχεια συνδέστε την ξανά
 •     Το SmadAV θα σαρώσει αυτόματα τη μονάδα μανδρών σας και θα σας ζητήσει να διορθώσετε τα προβλήματα που εντοπίστηκαν. Εκτελέστε πλήρη σάρωση στο SmadAV για καλή μέτρηση.
 •     Κάντε κλικ στο fix all
 •     Ανοίξτε το στικάκι. Τα αρχεία και οι φάκελοί σας πρέπει να είναι ορατά.

Μέθοδος 6: Πληκτρολογήστε τη διαδρομή του φακέλου – Δεν βλεπω τα αρχεία στο στικάκι

Εάν γνωρίζετε το όνομα του αρχείου ή του φακέλου σας, αυτό θα πρέπει να είναι εύκολο.

 •     Ανοίξτε το στικάκι.
 •     Κάντε κλικ στη γραμμή διευθύνσεων διαδρομής αρχείου στο επάνω μέρος. Αυτό θα τονίσει τη διαδρομή. Πατήστε το πλήκτρο τερματισμού για να μεταβείτε στο τέλος της διαδρομής του αρχείου.
 •     Πληκτρολογήστε μια πίσω κάθετο \ ακολουθούμενη από το όνομα του αρχείου ή του φακέλου σας και πατήστε enter. Αυτό θα ανοίξει ένα φάκελο ή ένα αρχείο με αυτό το όνομα.
 •     Για να ανοίξετε ένα συγκεκριμένο αρχείο, πληκτρολογήστε μια κουκκίδα (.) Μετά το όνομα. Αυτό θα φέρει όλα τα ονόματα αρχείων με αυτό το όνομα και τις επεκτάσεις τους.
 • Κάντε κλικ ή ολοκληρώστε την επέκταση και πατήστε Enter για να ξεκινήσετε / ανοίξετε το αρχείο σας.
 • Σημείωση: Μην ανοίγετε τύπους επέκτασης .exe ή .lnk. Μπορεί να είναι ιούς.
 •     Αποθηκεύστε τα περιεχόμενα του φακέλου σας σε νέο φάκελο ή αποθηκεύστε τα αρχεία σας σε μια νέα θέση.

Όλα τα παραπάνω θα σας βοηθήσουν να ανακτήσετε δεδομένα εφόσον δεν έχει υποστεί μεγάλη ζημιά το USB, όπου θα πρέπει να απευνθείτε σε εμάς! Σε κάθε περίπτωση επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε μαζί το πρόβλημα και την πιθανότητα ανάκτησης των αρχείων σας.